Ontdek het hoge noorden met Holland America Line

Holland america line Geiranger fjord, Norway

[Aangeboden door de commerciële redactie]

Staat een reis naar de Noorse fjorden, IJsland, Groenland en Spitsbergen al langer op je bucketlist, dan heeft Holland America Line de ideale oplossing. De rederij biedt namelijk makkelijk bereikbare cruisevakanties aan vanuit Amsterdam en Rotterdam.

Deze zomer bieden de twee nieuwste schepen van Holland America Line, Rotterdam en Nieuw Statendam, routes aan vanuit Amsterdam. Het meer intiemere schip Zuiderdam zal vanuit de haven van Rotterdam varen. Alle schepen van de cruisemaatschappij zijn overigens mid-size, oftewel middelgroot, variërend van een capaciteit voor 780 tot maximum 2.668 passagiers.

De middelgrote schepen van Holland America Line varen onder de Nederlandse vlag. In 2023 viert de cruisemaatschappij met trots haar 150-jarig bestaan. Aan boord van de schepen wordt zowel Engels als Nederlands gesproken, dagprogramma’s en menu’s zijn beschikbaar in het Nederlands, en bepaalde excursies bieden Nederlandstalige gidsen.

Reis naar het hoge noorden

Van mei tot en met oktober 2023 kan je inschepen voor cruisevakanties naar het noorden, met routes die variëren van 7 tot 21 nachten. Het ligt zo voor de hand om noordelijke bestemmingen als de fjorden, de Baltische Staten of IJsland te ontdekken per schip vanuit Nederland. Meer dan een ritje met de trein of de auto is niet nodig. Geen gedoe met lange wachtrijen op overvolle luchthavens.

Reizen met een cruiseschip is bovendien buitengewoon praktisch. Het is als een hotel dat meereist. De koffers moeten slechts één keer uitgepakt worden. Elke dag ligt het schip in een andere haven. Terwijl de nautische bemanning het schip veilig overvaart kan je genieten van alle faciliteiten aan boord, van zwembaden tot spa’s, van gezellige bars tot gastronomische restaurants met top service, van de beste live muziek op zee, show en dans tot een heerlijke nachtrust. Om dan wakker te worden op weer een nieuwe bestemming.

Twee nieuwe kennismakingscruises van 5 dagen

In de lente organiseert Holland America Line twee korte kennismakingscruises vanuit Nederland, met het nieuwste schip Rotterdam. Ideaal voor wie nog nooit op cruise geweest is.Van 19 tot 24 april 2023 beleef je een 5 nachten durende Ontdekkingscruise op de Noordzee, en volg je de route Rotterdam, Oslo, Kopenhagen, Amsterdam. Daaropvolgend, van 24 tot 29 april 2023, kan je mee op de eveneens 5 nachten durende Schots avontuur-cruise waarbij je inscheept in Amsterdam en de route vervolgt naar Edinburgh en Invergordon om vervolgens terug te keren in Amsterdam

Drie schepen: dezelfde familie, eigen karakter

De Rotterdam, Nieuw Statendam en Zuiderdam zijn premiumschepen, met ruime kajuiten, uitzonderlijke culinaire en verrijkende ervaringen, top service (ook Nederlandstalig) en interessante routes. Het vlaggenschip Rotterdam en zusterschip Nieuw Statendam zijn de twee nieuwste schepen van de Pinnacle-klasse. De Zuiderdam is een intiemer schip uit de reeks van de Vista-klasse. Ongeacht voor welk schip je kiest, je kan rekenen op een premium ervaring, met de onberispelijke kwaliteiten eigen aan Holland America Line.

De Rotterdam en Nieuw Statendam bieden beiden een ruime keuze aan Veranda Staterooms en Suites met zicht op zee en eigen privé-balkon voor de ultieme cruise-ervaring. De Family Staterooms zijn geschikt voor families met maximaal vijf gasten en de Single Staterooms zijn de beste keuze voor soloreizigers. De prijswinnende Music Walk aan boord biedt de beste livemuziek op zee, terwijl je in de World Stage met de indrukwekkende 270-graden LED-projectie achtergrond elke show ultiem beleeft. In de verscheidene specialiteitenrestaurants geniet je van heerlijke wereldkeukens, allen op hoog niveau.

De Zuiderdam is een iets kleiner, klassiek schip, dat langere cruises aanbiedt vanuit de haven van Rotterdam. Het schip is ideaal voor reizigers die op zoek zijn naar een meer intieme ervaring, langere routes en een grote reislust.

Voor meer informatie over het uitgebreide aanbod aan cruises vanuit Rotterdam en Amsterdam kan je terecht bij een reisagent, telefonisch op 00800-18731873 of online op hollandamerica.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *