
Oceania Cruises vierde de terugkeer van zijn kenmerkende Franse restaurant, Jacques, aan boord van hun nieuwste schip, Oceania Allura. Dit gebeurde met een speciale lintjesceremonie die werd gehost door de naamgever van het restaurant, de allereerste uitvoerend culinair directeur van de cruisemaatschappij, Chef Jacques Pépin.
Tijdens het aanmeren in Boston, Massachusetts, op maandag 6 oktober, eerde Oceania Cruises de befaamde chef en grondlegger van de culinaire filosofie van het merk met een ceremoniële officiële opening en een speciale lunch.
Chef Pépin verheugde een intieme groep gasten met hartelijke woorden, gevolgd door het feestelijk doorknippen van het lint bij de ingang van het restaurant, in het bijzijn van zijn stralende familie – dochter Claudine Pépin, schoonzoon Rollie Wesen en kleindochter Shorey Wesen – en zijn gewaardeerde collega van meer dan 20 jaar, Chef Eric Barale, uitvoerend culinair directeur en Master Chef of France van Oceania Cruises.

“We lanceerden Jacques veertien jaar geleden voor het eerst aan boord van de Oceania Marina, en het jaar daarop op de Oceania Riviera. Het verheugt me om deze prachtige herhaling van onze zeer geliefde culinaire locatie aan boord van ons nieuwste schip, de Oceania Allura, en haar zusterschip, de Oceania Vista, te zien,” aldus Chef Pépin. “Oceania Cruises heeft een nalatenschap van culinaire excellentie, integriteit en creativiteit opgebouwd, die culmineert in dit nieuwe hoofdstuk van Jacques dat we vandaag vieren. Het is een trots en diep nederig moment om te delen met dierbare vrienden, familie en collega’s, van wie velen ik ken sinds het begin van Oceania Cruises.”
Uitvoerend Culinair Directeur Chef Barale merkte op: “Chef Alexis Quaretti en ik hebben de geëerde eer en het voorrecht om de nalatenschap van Chef Pépin voort te zetten, aangezien hij de allereerste houder was van de rol die wij beiden hebben, en hij de standaard van excellentie zette waar wij nu naar leven. Hij belichaamt niet alleen onze filosofie om The Finest Cuisine at Sea te serveren, hij is ook de peetvader van de doctrine die honderden chef-koks in de hele vloot van Oceania Cruises begeleidt.”
Het vernieuwde menu weerspiegelt de combinatie van gedurfde nieuwe smaken met tijdloze klassiekers die al op het menu staan sinds Jacques voor het eerst in de vloot werd geïntroduceerd. Gasten kunnen genieten van eend met een Grand Marnier-doordrenkte sinaasappelsaus, een kalfmedaillon met morillesaus en legendarische Franse desserts zoals Crêpes Suzette en profiteroles.
Nieuwe menu-items zijn onder meer een gevuld ei (deviled egg) met forel-rillette en steurkaviaar, en service aan tafel voor gerechten zoals traditionele steak tartaar en een decadente zeebaars en croute voor twee personen.
Contacteer ons voor meer informatie over Oceania Cruises of Vind Je Droomcruise hier.
Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief en ontvang inspirerende reistips.