Costa biedt flight+cruise-pakket naar de mooiste bestemmingen in Turkije en Griekenland

Costa Cruises biedt reispakketten aan waarbij zowel de vlucht als de cruise inbegrepen zijn. De ‘flight+cruise’-aanbieding brengt je onder andere aan boord van Costa Venezia en neemt je mee op cruise naar de mooiste must-see bestemmingen in Turkije en Griekenland.

De ‘flight+cruise’-formule van Costa Cruises biedt je nog meer mogelijkheden om in alle comfort en luxe te genieten van een vakantie op zee. De formule is beschikbaar vanuit alle belangrijke Europese landen en wordt uitgevoerd met lijnvluchten van Turkish Airlines. Hierdoor kan je bijvoorbeeld makkelijk Istanbul bereiken en in de nieuwe Galataport-cruiseterminal inschepen aan boord van Costa Venezia, één van de nieuwste schepen van de Italiaanse rederij.

Een drijvend vakantieresort

Na een comfortabele vlucht en busrit kom je aan bij de gloednieuwe cruiseterminal van Istanbul. Nog even de nodige inschepings- en immigratieformaliteiten doorlopen en je kan aan boord van Costa Venezia.

Wanneer je voet aan boord zet van het spiksplinternieuwe cruiseschip gaan je ogen gegarandeerd automatisch iets meer open. Het indrukwekkende schip is een drijvend luxeresort dat spontaan de ‘oohs’ en ‘aahs’ over menig lippen laat rollen. Het drie verdiepingen hoge Piazza San Marco atrium trekt meteen de aandacht. Hoog boven het atrium waakt een gouden leeuw met fierheid over de passagiers en de bemanning van het schip. De centrale bar weet dan weer meteen te verleiden tot een korte pauze vooraleer op zoek te gaan naar je kajuit.

Een cruise beleef je maximaal in een kajuit met balkon en eindeloos zeezicht. Costa Venezia biedt maar liefst 969 balkonkajuiten. In totaal zijn er 2.116 kajuiten aan boord en kunnen er maximaal 5260 passagiers meevaren. Opvallendste feature van de varende hotelkamer is ongetwijfeld de grote foto van Venetië die de muur achter het grote bed bedekt. Sierlijke gouden spiegels zorgen dan weer voor een extra vleugje klassieke Venetiaanse luxe. De kamer zelf is ruim bemeten en onberispelijk schoon. Terwijl de kajuiten aan boord van sommige andere schepen al eens durven teleurstellen qua opbergruimte is dat aan boord van Costa Venezia niet het geval. Zowel in de kamer als in de badkamer kan je makkelijk al je spullen kwijt. De leukste plek van de kajuit is natuurlijk het balkon waar twee stoelen en een tafeltje uitnodigen om heerlijk te genieten van een cocktail terwijl het landschap en de zee voorbijdrijven.

Culinaire verwennerij

Met maar liefst 13 verschillende restaurants en 8 bars staat een vakantie aan boord van Costa Venezia garant voor pure culinaire verwennerij.

De bars aan boord van Costa Venezia nodigen met hun knusse hoekjes alvast uit om lekker met zijn twee te genieten van je vakantie op zee. Een van de absolute aanraders is de Aperol Spritz Bar. Helemaal vooraan het schip heb je er vanop het dek een prachtig zicht over de boeg. Op het dek vind je bovendien tal van gezellige intieme plekjes om bij een zeebriesje te genieten van een cocktail. Die zeebries en gezellige plekjes vind je ook op het promenadedek dat rondom het schip loopt. Achteraan het ship ligt de Delle Stelle Lounge waar je naast het uitzicht ook kan genieten van heerlijke bereide drankjes. ’s Avonds verandert de lounge in een hippe discotheek waar de dj de beste internationale muziek mixt met live bespeelde instrumenten.

In het Canal Grande Restaurant met zijn authentieke gondola kan je naast het dagelijks wisselende menu ook proeven van gerechten die speciaal voor Costa zijn gemaakt door drie wereldberoemde chef-koks: Bruno Barbieri, Hélène Darroze en Ángel León. De chefs creëerden voor elke bestemming waar het schip aanmeert een zogenaamde ‘destination dish’. Zo kan je elke bestemming door middel van lekker eten verkennen. Voor het specialiteitenrestaurant Archipelago stelden de sterrenchefs elk een heerlijk vijfgangenmenu samen dat je meeneemt langs de route waarheen het schip vaart. Andere restaurants waar je tegen een kleine meerprijs heerlijk kan eten zijn het sushi-, steak-, BBQ- en teppanyakirestaurant waar de kok naast ‘live cooking’ ook voorziet in het nodige entertainment. Een andere aanrader is, hoe kan het ook anders voor een Italiaanse rederij, de Pummid’Oro Pizzeria waar ovenverse pizza’s, vers gemaakte focaccia en traditionele Siciliaanse cannoli op het menu staan.

Fun voor alle leeftijden

Voor verveling is er alvast geen ruimte aan boord van Costa Venezia. Voor gezinnen met kinderen is er bijvoorbeeld een spelletjesarcade en afzonderlijke kids-club. Buiten is er een waterpark, een minigolf en een avonturenpark. Wie het graag actiever aanpakt kan zich uitleven in de gym of op het sportveld tijdens een spelletje basket of tennis. Voor wie graag rondjes loopt is er een joggingtrack rondom het schip. Reis je zonder kinderen dan kan je lekker ontspannen in de wellness met privé-spa, genieten van een weldoende massage, een duik nemen in een van de zwembaden of genieten van een heerlijke cocktail.

Nieuwe excursies

Wanneer Costa Venezia aanmeert kan je deelnemen aan één van de nieuw ontworpen excursies van Costa. Zo ontdek je verborgen en weinig bezochte plaatsen en kan je kennismaken met authentieke tradities, smaken en kleuren. In het aanbod zitten onder meer een ​​privéconcert in een Romeins amfitheater in Efeze, een nachtelijke excursie in Istanbul en een minicruise op de Bosporus. Of je kan overnachten in de typische huizen die uit de rotsen zijn gegraven in het maanlandschap van Cappadocië, ontspannen in de natuurlijke zwembaden van Pamukkale of samen met een archeoloog snorkelen tussen de verzonken overblijfselen van de stad Mindo. Andere excursies omvatten een door een wijnexpert begeleide wandeling door de wijngaarden van Kusadasi en paardrijden door de dennenbossen en het zand van het strand van Pamucak. In Griekenland kan je de geheimen van de Akropolis in Athene ontdekken of ontspannen in de zon op de prachtige stranden van Mykonos, Rhodos en Kreta.

Meer informatie over de ‘flight+cruise’-formule vind je op de website van Costa Cruises.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *