Josh Weinstein neemt de leiding over als CEO van Carnival Corporation

Josh Weinstein heeft de rol van President en CEO van Carnival Corporation & plc op zich genomen. Hij neemt de functie over van Arnold Donald die een nieuwe functie als vice-voorzitter en lid van de raad van bestuur op zich neemt.

josh weinstein carnival corporation

Vanaf 1 augustus is Josh Weinstein de nieuwe CEO van Carnival Corporation, de grootste cruisemaatschappij ter wereld.

Weinstein werkt al 20 jaar bij Carnival Corporation & plc en heeft een lange geschiedenis van succes in cruciale senior-level rollen voor het bedrijf. De afgelopen twee jaar hield Weinstein, als Carnival Corporation & plc’s Chief Operations Officer, toezicht op alle belangrijke operationele functies, waaronder wereldwijde maritieme, wereldwijde havens en bestemmingen, wereldwijde sourcing, wereldwijde IT en wereldwijde auditing. Gedurende deze tijd heeft hij ook toezicht gehouden op Carnival UK, het operationele bedrijf voor P&O Cruises (UK) en Cunard, welke hij daarvoor drie jaar als president heeft geleid.

Voorafgaand aan zijn rol bij Carnival UK, was Weinstein gedurende 10 jaar, van 2007 tot 2017, penningmeester voor Carnival Corporation & plc, waarbij hij in deze periode toezicht hield op de treasury-, belasting-, verzekerings- en financiële planning & analyse-functies. Van 2002 tot 2007 was Weinstein advocaat op de bedrijfsjuridische afdeling.

Josh Weinstein neemt het roer over van Arnold Donald als CEO van Carnival Corporation. Donald werd benoemd tot President en CEO vanr Carnival Corporation & plc in 2013. Tijdens zijn negenjarige ambtstermijn als CEO leidde Donald het bedrijf naar recordresultaten, waaronder het behalen van de hoogste winst van het bedrijf in haar geschiedenis.

Recentelijk heeft Donald het bedrijf en haar merken geholpen om met succes door de wereldwijde pandemie te navigeren, waardoor het bedrijf goed gepositioneerd is voor de toekomst. Het bedrijf verwacht dat de volledige vloot, van elk van de negen toonaangevende cruisemerken, in 2022 opnieuw zal uitvaren. Hij heeft ook geholpen om het vlootprofiel van het bedrijf te herschikken met nieuwere, efficiëntere en meer milieuvriendelijke schepen.

Sprekend over zijn nieuwe rol zei Weinstein eerder dat hij inziet wat een voorrecht het is om CEO van Carnival Corporation & plc te worden.

“Ik voel me echt vereerd om de rol van CEO op me te nemen en ben vereerd om leiding te geven aan zo’n getalenteerd team van meer dan 100.000 scheeps- en walteamleden die zo’n ongelooflijk werk doen in het leveren van onvergetelijke, gelukkige vakanties aan onze gasten, dag in dag uit,” zei Weinstein. “Ik heb enorm geprofiteerd van Arnolds begeleiding en mentorschap, en ik wil hem, onze voorzitter Micky Arison en de hele Raad van Bestuur bedanken voor hun steun. Ik kijk ernaar uit om voort te bouwen aan de successen van het bedrijf.”

Een van Weinsteins eerste prioriteiten zal zijn om de veilige herstart van de vloot te voltooien en het bedrijf weer gezond te maken. De Carnival Corporation keek eind mei aan tegen een schuldenberg van 35 miljard euro.

Weinstein (48) is afgestudeerd aan de Universiteit van Pennsylvania en de New York University School of Law. hij is geboren in New York en heeft samen met zijn vrouw drie kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *