Budgetvriendelijk overnachten in modestad Hasselt

In het oude gasthuis van Hasselt opende onlangs driesterrenhotel B&B Hotel Hasselt de deuren. Voortaan kunnen zakenreizigers, citytrippers, families én hun huisdieren budgetvriendelijk overnachten in hartje Hasselt.

b&b hotel hasselt

Hasselt heeft tal van lekkere restaurants, coole bars en hippe shops. Kortom, Hasselt heeft smaak. Het historische gasthuis van Hasselt, een voormalig klooster van de grauwzusters in Hasselt, was dan ook de ideale locatie om een nieuwe vestiging van de hotelketen B&B Hotels te openen.

#Alleenvooriedereen is de belofte van hotelketen B&B Hotels. De keten die 30 jaar geleden in Brest werd opgericht, biedt maximaal comfort voor iedereen, tegen de beste prijs. Een concept dat duidelijk aanslaat want het budgethotelmerk is reeds aanwezig in 14 landen met bijna 600 hotels en bijna 54.000 kamers. 

Het zesde B&B Hotel dat onlangs zijn deuren opende in België is gevestigd in het oude gasthuis van Hasselt. Het klooster werd midden 17de eeuw opgericht om de gasthuiszusters die overkwamen uit Diest en Geel de kans te geven pestlijders uit Hasselt te verzorgen. Nu is het prachtige, monumentale gebouw omgebouwd tot een aantal bedrijfsruimtes en het nieuwe B&B Hotel Hasselt.

Uitrusten in een voormalig klooster

Omdat genieten en goede smaak perfect samen gaan, trokken wij naar Hasselt om het nieuwe hotel te ontdekken. Op wandelafstand van het stadscentrum en het nieuwe Quartier Bleu pronkt de statige gevel van het voormalige gasthuis van Hasselt als nooit tevoren. Terwijl het historisch karakter van het pand weerspiegeld wordt in de prachtige gevel van het gebouw, werd de binnenkant helemaal aangepast aan de noden van de moderne reiziger.

Bij het betreden van het B&B Hotel Hasselt valt meteen de kleine sobere hal op die baadt in het licht. Aan de rechterkant vind je de gemeenschappelijke ruimtes waaronder de receptie en een gezellige bar die je na een dagje shoppen en sightseeing verwelkomt voor een heerlijk drankje. Verder vind je er ook de speels ingerichte ontbijtruimte waar je dagelijks kan genieten van een lekker ontbijtbuffet.

De liften die toegang bieden tot de kamers bevinden zich links van de inkom. In een hoekje staat een schoenpoetsmachine die ervoor zorgt dat je steeds met net schoeisel door modestad Hasselt wandelt. In totaal beschikt het hotel over 92 kamers, gaande van eenpersoonskamers tot familiekamers voor vier personen.

Kamer met het nodige comfort

Wij verblijven in kamer 326, een mooie, eenvoudige kamer die meer dan enkel basiscomfort biedt. Bij het betreden van onze kamer valt ons onmiddellijk het kleurrijk patroon op de muur boven het bed op. We krijgen er spontaan een seventies vibe van. Helemaal hip en cool! Het queensizebed bestaat uit B&B by Bultex-matrassen en Franse kwaliteitshoofdkussens. En terwijl we de eerste nacht in een hotel meestal onrustig slapen, zorgen de matrassen voor een uitstekende nachtrust. Wil je net voor het slapengaan nog even iets lezen, dan zal je zeker de handige leeslampjes appreciëren. En omdat de batterij van onze smartphone ’s nachts ook wel een oplaadbeurt kan gebruiken, zijn de stopcontacten aan het bed voorzien van een USB-C oplaadpunt. Zo kan je je smartphone opladen terwijl je snel nog even een leuke foto op je Instagram plaatst.

Aan de rechterkant van de deur zitten een aantal obligate lichtschakelaars en de bediening van de verwarming/airco. Hoewel de dikke muren van het voormalige klooster gegarandeerd het geluid buiten houden, zou onze kamer onder het dak ’s zomers misschien wel eens flink kunnen opwarmen. De airconditioning is dus geen overbodige luxe.

In een hotelkamer is een grote spiegel ook een absolute must, want hoe kan je anders zien of je uitgekozen outfit past bij je gemoedstoestand. Ook in onze kamer bij B&B Hotel Hasselt hangt er een full size spiegel. We zijn tenslotte in de modestad bij uitstek en slecht gekleed de deur uitgaan is hier geen optie.

Een televisietoestel is een must-have in elke hotelkamer. Al is het maar om net voor het slapen nog even het nieuws of een ontspannend programma mee te pikken. Zelf kunnen we het appreciëren indien er een voldoende groot televisietoestel aanwezig is, voorzien van de laatste snufjes. Zo kunnen we vanop onze smartphone onze favoriete content streamen. Het toestel op onze kamer voldoet alvast aan de afmetingen en aan de technologische eisen die we van een modern televisietoestel verlangen. Zo kunnen we met de ingebouwde Chromecast en de gratis onbeperkte wifi lekker en zonder enige moeite onze favoriete serie gewoon via de smartphone op TV streamen. Handig, vooral voor buitenlandse gasten, is dat je op de televisie naast het weerbericht ook de actuele vertrektijden van Brussels Airport, Brussels South en de Luchthaven van Luik-Bierset kan raadplegen. Geen reden dus om je vlucht te missen!

Omdat je in een hotelkamer natuurlijk ook nog je spullen kwijt moet kunnen, staat er in de kamer een handig opklaprekje om je koffer op te leggen. Er zijn ook twee haakjes aanwezig om bijvoorbeeld je jas aan op te hangen. Een strak bureaumeubel met een zalmroze stoel en klein rek om de rest van je kleren op te hangen, maken het geheel compleet. Geen gesloten kast maar open bloot, maar dat zorgt voor een lekker ruimtelijk gevoel in de kamer. De naam van het hotel op de kapstokken gedrukt, vinden we alvast een leuk detail.

De badkamer is voldoende ruim en zeer goed uitgerust. Zo vind je er onder meer een haardroger en een ruime douche (met zowel een hand- als regendouche). De krachtige waterstraal zorgt er ’s morgens alvast voor dat we op slag wakker worden terwijl de kwaliteitsvolle verzorgingsproducten van Naturals Remedies onze wasbeurt een luxueus tintje geven. Fris en monter kunnen we de dag beginnen. En dat doen we, zoals het hoort met een stevig ontbijt.

Een lekkere start van de dag

B&B Hotel Hasselt serveert iedere ochtend een uitgebreid ontbijtbuffet met voor elk wat wils. Wij kiezen alvast voor een fris glaasje fruitsap, een lekkere cappuccino, roereitjes, een lekker chocoladebroodje en broodjes met heerlijk beleg. Voor de grotere zoetekauwen zijn er ook nog mini-cupcakes en staat er een pannenkoekenmachine. Helaas (of gelukkig voor onze lijn) was deze tijdens ons verblijf buiten dienst. We besluiten ons lekkere ontbijt met een kommetje yoghurt en zijn helemaal klaar om de stad in te duiken en wat shoppingcultuur op te snuiven.

Om je portie shopping en andere cultuur op te doen, hoef je trouwens helemaal niet ver te gaan. B&B Hotel Hasselt ligt op minder dan twee minuten wandelen van Quartier Bleu, de nieuwe hotspot die wonen, winkelen en culinair genieten in Hasselt op één plek samenbrengt. Je vindt er niet alleen een aantal leuke winkels, ga je de trappen naar beneden dan kan je heerlijk wandelen langs de jachthaven en op één van de vele terrasjes genieten van een lekkere cocktail met zicht op het water.

Op wandelafstand van het hotel liggen trouwens nog een aantal andere musea. Zo ligt het modemuseum om de hoek en is het maar een paar minuutjes wandelen tot aan het jenevermuseum. Dat geldt trouwens ook voor het autovrije stadscentrum met zijn hippe winkels, sfeervolle pleintjes, gezellige cafés en lekkere restaurants. Want hadden we het al niet gezegd: Hasselt heeft smaak!

B&B Hotel Hasselt heeft ons aangenaam weten te verrassen met zijn comfortabele en zorgvuldig afgewerkte kamers. Bovendien is het hotel ook voor dierenliefhebbers een prima keuze. Je kleine huisdier wordt hier, net als zijn eigenaar, namelijk met Limburgse liefde verwelkomt.

Adres: B&B Hotel Hasselt – Thonissenlaan 75, 3500 Hasselt, België.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *