Bereid je voor op World Cocktail Day met deze 3 eco-friendly cocktails

13 mei is World Cocktail Day, de leukste dag van het jaar en meteen een goede reden om het weekend feestelijk in te zetten. Norwegian Cruise Line zet ons alvast op de goede weg met een aantal eco-friendly cocktails.

Morgen is het World Cocktail Day. Op 13 mei is het 216 jaar geleden dat de eerste definitie van een cocktail werd gepubliceerd. Meer dan genoeg reden om een heerlijke drankje te bereiden. Om ons alvast in de juiste sfeer te brengen deelt Norwegian Cruise Line een aantal heerlijke cocktails die op een verantwoorde manier gemaakt worden. Van de Sustainable Spritz tot de Café Replay, klassieke cocktails worden omgetoverd met een verantwoord jasje. Pak snel de ingrediënten erbij en let’s shake it!

Zero waste cocktails

Wist je dat er per gezin elk jaar gemiddeld 9% ongebruikt voedsel in de prullenbak belandt? Jaarlijks worden er dus miljoenen kilo’s aan goed voedsel weggegooid. En dat is toch wel een echte zonde. Daarom werkt Norwegian Cruise Line samen met BarLab om mensen te stimuleren overgebleven rest-ingrediënten te hergebruiken. Een van de resultaten van de samenwerking zijn een aantal zero waste cocktails die gemaakt zijn van overtollige ingrediënten. En nu komt het beste deel: Je kan ze niet alleen proeven aan boord, je kan ze ook gewoon lekker zelf thuis maken.

Duurzame cocktail: Sustainable Spritz

Het afsluiten van een drukke werkweek gaat vaak gepaard met een lekkere cocktail. Meteen het ideale moment om jezelf te verwennen met een zelfgemaakte eco-friendly cocktail: de Sustainable Spritz. De eerste stap is het maken van een kruideninfusie. Dit doe je door 750 ml, met rozemarijn geïnfuseerde Prairie wodka en alle overgebleven kruidenstelen die je in huis hebt in een karaf samen te voegen. Laat het een nacht intrekken en ga verder met stap twee: champagnesiroop. Mix hiervoor 750 ml champagne en 750 gram suiker met elkaar en laat de suiker intrekken. Stap 3: Neem de shaker, vul met ijs en de cocktail batch bestaande uit 40 ml wodka, 40 ml aperol en 25 ml champagnesiroop. Shake het goed door elkaar en giet het drankje in een sierlijk wijnglas. Top af met een scheut bruiswater en garneer met een sinaasappel. Het ideale drankje om het weekend goed in te luiden. Cheers!

Zomerse verfrissing: Cucumber Cool

Met de zomer in aantocht gaat er niets boven een verfrissing tijdens de warme zomerdagen. De Cucumber Cool is hier perfecte oplossing voor. Deze cocktail is gemaakt van komkommerpulp, iets wat normaalgesproken niet gebruikt wordt in de keuken en weggegooid wordt. Maar hoe maak je ‘m? Start met het maken van de komkommerpulplikeur. Mix 100 gram komkommerpulp met 450 gram suiker en 300 ml water in een blender en zeef het vervolgens zodat er een suikeroplossing ontstaat (die je kunt bewaren in de koelkast). Pak dan de shaker en vul deze met ijsblokjes. Giet er vervolgens 45 ml Wheatley Vodka, 10 ml St. Elder, 15 ml komkommerpulplikeur en 20 ml citroensap in en shake het goed door elkaar. Giet de mix in een mooi cocktailglas en garneer met een gedroogde sinaasappel. Et voilá! Tijd om het verfrissend drankje onder de warme zonnestralen op te drinken.

De perfecte mix: Café Replay

Koffie én alcohol. Het beste van deze twee werelden komt samen in de Café Replay. Als je toe bent aan een energieboost maar toch wil genieten van een cocktail, dan is de Café Replay de juiste keuze. Wanneer je een kop koffie wil zetten en het niet lukt, dan is hoogstwaarschijnlijk het bakje van de koffiedik vol. Weggooien? Dacht het niet! Het restant koffiedik kun je hergebruiken voor deze cocktail. Voeg 750 gram gebruikte koffiedik, 750 ml water en 750 gram suiker samen in een pan. Verwarm het mengsel, laat twintig minuten sudderen en zeef de inhoud vervolgens. Vul dan weer een shaker vol met ijs en giet daar 30 ml Skyy vodka, 20 ml ananassap, 15 ml koffiediksiroop, 10 ml Chinola passievrucht en twee scheutjes Angostura bij. Schud het goed door elkaar, vul een glas met nieuwe ijsblokjes en giet de mix erbij. Als finishing touch garneer je de cocktail met eetbare rozenblaadjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *