De elf leukste dingen om te doen in en rond Miami, voor of na je cruise

Miami is de thuisbasis van een van de grootste cruisehavens ter wereld: PortMiami. In 2023 verwelkomde de ‘Cruise Capital of the World‘ bijna 7,3 miljoen cruise reizigers die inscheepten voor een reis naar de Caraïben of Zuid-Amerika. Maar de stad is veel meer dan alleen een vertrekpunt voor een vakantie op zee. Miami is een smeltkroes van diverse culturen, levendige kunstscènes en adembenemende natuurlijke schoonheid. Wij verzamelden de elf leukste dingen om te doen in en rond Miami, voor of na je cruise.

1. VERKEN MIAMI BEACH

Miami Beach, en meer bepaald South Beach, is een iconische bestemming die je moet gezien hebben. Hier vind je het Art Deco District met zijn opvallende pastelgekleurde gebouwen en neonlichten. Het is de perfecte locatie om langs te cruisen in je Amerikaanse convertible, een gezellige avondwandeling met z’n twee of een nostalgische Instagram-foto te nemen.

Het strand met zijn tientallen kleurrijke reddingsposten, is ideaal om te zonnebaden, te zwemmen of te surfen. De tientallen bars en restaurants op Ocean Drive zijn bieden een gezellige plek om lekker te ontspannen en te genieten van een heerlijke cocktail.

Langs Lincoln Road ligt een voetgangersvriendelijk winkelgebied met meer dan 200 boetiekjes, kunstgalerijen en eetgelegenheden. Voor een meer ontspannende ervaring kun je naar de noordelijke uiteinden van Miami Beach gaan. Hier is het rustiger op het strand en dus ideaal voor een picknick of een wandeling bij zonsondergang.

2. ONTDEK DE ICONISCHE LIFEGUARD TOWERS

Langs het strand van Miami Beach staan tientallen kleurrijke badmeestertorens waarin de strandwachten zijn gehuisvest. Met hun leuke design, ontworpen door William Lane, zijn de iconische art-deco-geïnspireerde pronkstukken echte blikvangers. De torens bevinden zich tussen South Pointe Park en 86th Street.

Elk torentype heeft zijn eigen unieke smaak. Sommige zijn hoekig en zien eruit als zonnestralen, terwijl andere golvende vormen hebben die de futuristische Googie-stijl oproepen. De torens schitteren dankzij hun opvallende kleuren: roze met groene en oranje accenten, blauwgroen gecombineerd met koningsblauw en limoengroen, donkerpaars met bleke lavendel en perzik. Samen suggereren de kleuren de LGBTQI+-vlag, een knipoog naar de decennialange geschiedenis van Miami Beach als geliefkoosd vakantieparadijs voor de LGBTQI+gemeenschap.

3. GA OP GASTRONOMISCH AVONTUUR EN ONTDEK DE SMAKEN VAN MIAMI

De culinaire scene in Miami is net zo divers als de bevolking van de stad. Van authentieke Cubaanse gerechten tot innovatieve fusionkeukens, Miami biedt een breed aanbod aan eetgelegenheden die elke fijnproever bekoren. Begin je gastronomische avontuur met een bezoek aan Versailles, een legendarisch Cubaanse restaurant in Little Havana, waar je kunt genieten van traditionele gerechten zoals arroz con pollo en Cubaanse sandwiches.

South Beach is een andere populaire bestemming voor fijnproevers, met tal van restaurants aan het strand die verse zeevruchten en creatieve cocktails serveren. Bezoek Joe’s Stone Crab voor hun beroemde krabbenpoten of Prime 112 voor een luxueuze steakhouse-ervaring.

Voor een unieke eetervaring kun je naar Miami’s Design District gaan, waar restaurants zoals Michael’s Genuine Food & Drink en Mandolin Aegean Bistro een ruim aanbod aan internationale gerechten serveren. En vergeet zeker niet de lokale foodtrucks op de lokale markten.

4. BEWONDER DE STREETART IN WYNWOOD

De Wynwood Walls in het Wynwood Arts District zijn een unieke openluchtgalerie met meer dan 200 muurschilderingen en graffiti-kunstwerken van wereldberoemde kunstenaars zoals Shepard Fairey en Eduardo Kobra. Wandel door de straten en bewonder de levendige kunstwerken die voortdurend worden bijgewerkt en veranderd, waardoor er altijd iets nieuws te ontdekken valt.

Naast de Wynwood Walls zijn er talloze kunstgalerijen en boetieks die lokale kunst en design aanbieden. Neem deel aan een rondleiding om meer te weten te komen over de geschiedenis van de wijk en de kunstenaars die hier werken. Stop bij lokale cafés zoals Panther Coffee voor een heerlijke koffie of de Wynwood Brewing Company voor een uniek ambachtelijk biertje.

4. GA SHOPPEN IN DE OUTLET MALLS

Miami is een paradijs voor winkelliefhebbers, met enkele van de beste outlet malls in het land. Dolphin Mall, gelegen in het westen van Miami, heeft meer dan 240 winkels die populaire merken zoals Nike, Calvin Klein en Tommy Hilfiger verkopen. De ideale plek om kleding, schoenen en elektronica tegen een zacht prijsje te scoren.

Sawgrass Mills, een van de grootste outlet malls in de Verenigde Staten, ligt ongeveer een uur ten noordwesten van Miami. Met meer dan 350 winkels, waaronder high-end merken zoals Burberry, Gucci en Prada, biedt het shopping center een ongeëvenaarde winkelervaring. Er zijn ook tal van eetgelegenheden en zelfs een IMAX-bioscoop zodat je je hier zonder problemen een volledige dag kan bezighouden

5. GA OP DAGTRIP NAAR KEY WEST

Key West, het meest zuidelijke eiland van de Florida Keys, ligt op ongeveer 4 uur rijden van Miami. De rit over de beroemde Overseas Highway US1 is op zich al een onvergetelijke ervaring. Terwijl je van de ene Key naar de andere rijdt krijg je de adembenemende uitzichten op de Atlantische Oceaan en de Golf van Mexico er gratis bovenop.

Eenmaal in Key West kun je genieten van de ontspannen sfeer, de kleurrijke huizen en de vele historische bezienswaardigheden. Bezoek het Ernest Hemingway Home and Museum om meer te weten te komen over het leven van de beroemde auteur, ontdek een selectie uit ‘Birds of America’, het epische werk waarin John Audubon de Amerikaanse avifauna in beeld bracht, in het Audubon House of wandel over Duval Street, de belangrijkste straat vol met winkels, bars en restaurants. In The Key West Butterfly and Nature Conservatory kan je vrij rondwandelen tussen tientallen tropische vogels en honderden prachtige vlinders.

Mis zeker ook het Southernmost Point of the Continental USA niet. Een foto maken bij het beroemde markeringspunt is een absolute must. Ben je iets avontuurlijker ingesteld, overweeg dan om te gaan snorkelen of duiken in de koraalriffen rondom Key West.

6. VERKEN DE EVERGLADES

Met zijn uitgestrekte moerassen, mangroven en zeldzame diersoorten is het Everglades National Park een van de meest unieke ecosystemen ter wereld. Een van de beste manieren om de Everglades te ervaren is door eentocht op een airboat te maken. Terwijl je over het water raast, heb je de kans om alligators, vogels en andere wilde dieren te spotten.

Voor de natuurliefhebbers zijn er ook wandel- en fietspaden in het park waar je op je eigen tempo de omgeving kunt verkennen. Het Shark Valley Visitor Center biedt een 24 kilometer lange fietsroute die eindigt bij een uitkijkpunt met een panoramisch uitzicht over de moerassen. Even verderop, langs de Tamiami Trail, sla je linksaf om via de Loop Road een rit door het Big Cypress National Preserve te maken.

De Everglades zijn een paradijs voor vogelaars, met soorten zoals de Amerikaanse zeearend, roerdompen en de rode lepelaar. Mis niet de kans om een ranger-geleid programma bij te wonen waar je meer te weten komt over de rijke biodiversiteit van het park en de inspanningen om het te behouden.

7. BEZOEK HET VIZCAYA MUSEUM AND GARDENS

Het Vizcaya Museum and Gardens is een historisch landgoed dat ooit toebehoorde aan industrieel James Deering. Gebouwd in de vroege 20ste eeuw, is het landgoed ontworpen in de stijl van een Italiaanse villa met prachtige tuinen, fonteinen en standbeelden.

Tijdens je bezoek kun je door de weelderige tuinen wandelen en de pracht van de architectuur bewonderen. De binnenkant van het huis is gevuld met antieke meubels, kunstwerken en decoraties die je terug in de tijd nemen. Vizcaya organiseert ook evenementen zoals concerten en theatervoorstellingen, dus controleer de agenda om te zien wat er tijdens je bezoek te doen is.

Vizcaya ligt aan de kust van Biscayne Bay, waardoor het ook een prachtige plek is om te genieten van het uitzicht op het water en de skyline van Miami. Of je nu geïnteresseerd bent in geschiedenis, kunst of gewoon een rustige plek zoekt om even te ontspannen, Vizcaya is een must-see in Miami.

8. VERKEN LITTLE HAVANA

Little Havana is de thuisbasis van de Cubaanse gemeenschap in Miami en een plek waar cultuur en tradities tot leven komen. De hoofdstraat, Calle Ocho, staat vol met kleurrijke muurschilderingen, Cubaanse cafés en sigarenwinkels. Bezoek zeker het Máximo Gómez Park, beter bekend als Domino Park, waar oudere Cubanen domino spelen en praten over het leven.

Een wandeling door Little Havana is een feest voor de zintuigen. Probeer traditionele Cubaanse gerechten zoals ropa vieja, een smakelijke stoofpot van rundvlees, of een Cubaanse sandwich met ham, kaas en mosterd. Vergeet niet om een kopje Cubaanse koffie te proberen, dat bekendstaat om zijn sterke smaak en zoete aroma.

Elke derde vrijdag van de maand kan je deelnemen aan Viernes Culturales, een culturele viering met livemuziek, dans, kunst en streetfood. Het is een geweldige manier om de gemeenschap te ervaren en te genieten van de warme Cubaanse gastvrijheid.

10. ONTDEK HET ONDERWATERLEVEN IN HET MIAMI SEAQUARIUM

Het Miami Seaquarium, ten zuiden van PortMiami op het eiland Virginia Key, is een van de oudste oceanaria van de Verenigde Staten. Het is een van de pioniers op het vlak van dierenredding, rehabilitatie en vrijlating, niet alleen in Zuid-Florida, maar in de hele Verenigde Staten. Je kan er dolfijnen, zeeleeuwen, zeeschildpadden en andere zeedieren zien. Naast de mogelijkheid om er eenvoudigweg dieren te bekijken biedt het Seaquarium ook educatieve programma’s en interacties met dieren, zoals zwemmen met dolfijnen of het voeren van zeeschildpadden, aan.

Voor kinderen is het Seaquarium een magische plek om te leren over het zeeleven en het belang van oceaanbehoud. Er zijn speelzones en interactieve tentoonstellingen waar kinderen kunnen spelen en leren tegelijkertijd. Het is een perfecte bestemming voor gezinnen die een dagje plezier en educatie willen combineren.

11. GENIET VAN HET BRUISENDE NACHTLEVEN

Miami staat bekend om zijn levendige nachtleven. Je vindt er een scala aan bars, clubs en lounges. South Beach is de hotspot voor feestvierders die tot in de vroege uurtjes willen uitgaan, met populaire clubs zoals LIV in het iconische Fontainebleau hotel, waar top-dj’s draaien en de dansvloer altijd vol staat.

Voor een meer ontspannen ervaring kun je terecht in de vele rooftopbars van Miami. Area 31 ligt op de 16de verdieping van het Kimpton EPIC Hotel en biedt een prachtig uitzicht op de binnenstad. Wil je hogerop dan is Rosa Sky een levendige stadsontsnapping op de 22ste verdieping in de wijk Brickell. Of kies voor Sugar in East Miami. Gelegen op de 40ste verdieping geniet je er van een heerlijke cocktail en 360 graden uitzicht over de stad. Little Havana biedt dan weer een meer traditionele Cubaanse ervaring, met live muziek en salsa-dansavonden. In Ball & Chain bijvoorbeeld serveren ze heerlijke mojito’s maar je kan er ook proeven van lekkere tapas en Cubaanse klassiekers.

In Hallo! Miami & de Keys ontdek je de stad op een andere manier. De gids staat boordevol inspiratie, informatie, nuttige tips, veel foto’s én een handige gratis app! Dit ‘knip-en-plakschrift’ is je gids naar onontdekte plekjes in Miami en de Florida Keys die nog niet eerder in andere gidsen te vinden waren. De Travel Guide – Lonely Planet Miami & the Keys vertelt je alles over wat je kunt zien en en wat je kan overslaan. Met handige hulpmiddelen voor gezinsreizigers die je zeggen waar je naartoe kunt gaan, hoe je geld kunt besparen en leuke dingen speciaal voor kinderen. Het onderdeel ‘Wat is er nieuw’ speelt in op culturele trends en helpt je frisse ideeën en coole nieuwe gebieden te vinden. De gids is ook beschikbaar als handige Pocket Guide – Lonely Planet Pocket Miami. De The 500 Hidden Secrets of Miami tenslotte neemt je mee naar de leukste verborgen pareltjes die je absoluut moet ontdekken.

Lees ook: 5 must-see bestemmingen in de USA voor filmliefhebbers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *