Midzomer in de VS: Op deze 5 plekken beleef je onvergetelijke zonsondergangen

De eeuwenoude viering van de midzomer valt op het noordelijk halfrond op 20 juni 2024. In de Verenigde Staten geniet je dan van lange zomeravonden en uitgestrekte kustlijnen die tot aan de horizon reiken. De midzomer is ook de ideale periode om te genieten van betoverende zonsondergangen. Op deze 5 bestemmingen kun je het gouden uur van de zomer op de langste dag van het jaar perfect vastleggen.

De zomerse idylle van New England en Cape Cod, Massachusetts

Marthas Vineyard – Massachusetts Office Of Travel & Tourism

Breng de midzomer door te midden van de betoverende charme van New England in Cape Cod, Massachusetts. Cape Cod biedt verse zeevruchten, bijzonder natuurlijke schoonheid en mengt maritiem karakter met een sfeer van romantiek aan zee. In de Cape is de zomer het seizoen bij uitstek om walvissen te kijken, dus ga naar Hyannis voor een onvergetelijke expeditie om een glimp op te vangen van de bultruggen, dolfijnen en zeehonden aan de kust van Massachusetts. In de zes steden van het schilderachtige eiland Martha’s Vineyard vind je microbrouwerijen en restaurants. Sommige dateren al van 350 jaar geleden en zijn alleen bereikbaar per veerboot. Menemsha Beach, tegen de achtergrond van de illustere Aquinnah Cliffs, is met zonsondergang de ultieme plek om te genieten van klassieke New England kreeftenbroodjes van Larsen’s Fish Market.

Zuidelijke charme in Gulf Shores en Orange Beach, Alabama

Dauphin Island Alabama – Chris Granger and Alabama Tourism Department

In het zuidelijke puntje van Alabama, in de kustplaatsen Gulf Shores en Orange Beach, vind je kilometers hagelwit zandstrand dat volledig bestaat uit fijne korrels die duizenden jaren geleden uit de Appalachen naar beneden zijn gespoeld. Wandel langs de kustlijn, waar het warme water van de Golf van Mexico de kust omarmt. Neem een picknick mee voor het gouden uur op Dauphin Island, het kleine stadje in het zuiden dat de bijnaam ‘Sunset Capital of Alabama’ heeft gekregen.  Of duik in de cultuur van de kust bij Flora-Bama, de legendarische honky-tonk strandbar op de grens tussen Florida en Alabama. Zonsondergangzoekers kunnen genieten van de zonsondergang met livemuziek en een Bushwacker cocktail – een bevroren brouwsel dat een chocolademilkshake combineert met een Piña Colada. Of geniet van Seafood Boils en Shrimp ‘N Grits in The Hangout voor een dosis verse zeevruchten met zuidelijke soul.

Zomerse gloed in Lake Charles, Louisiana

Lakefront Lake Charles, Louisiana – Visit Lake Charles

De charmante stad Lake Charles in het zuidwesten van Louisiana is de perfecte stop bij zonsondergang tijdens een roadtrip door het zuiden. Het Lake Charles lakefront heeft een schilderachtige promenade, pittoreske pieren en uitgestrekte grasvelden die de ideale achtergrond vormen voor een picknick tijdens de zomerzonnewende. Haal wat BBQ-hapjes en boudinworst (traditioneel een mix van gekookte port, rijst, uien, pepers en kruiden in een worstvel) bij Famous Foods en een perziktaartje bij Mrs Johnnie’s Gingerbread House om van te genieten, terwijl je de vurige kleuren van de ondergaande zon in je opneemt. Als je in de stad bent, mag je de kans niet missen om de bruisende jachthaven te bezoeken en het 9/11 Memorial en Veteran’s Memorial Park te verkennen.

Ontsnap naar een spirituele oase in Sedona, Arizona

Red Rocks Sedona – Sedona Chamber of Commerce Tourism Bureau

Bekend als de Grand Canyon State, is Arizona een tapijt van kleur, geologie en landschappen. De stad Sedona biedt reizigers een ware wellness-oase tegen de achtergrond van de prachtige gouden woestijn van Arizona. Omarm de langste dag van het jaar te midden van de heilige draaikolken – centra van energie uit de aarde, waarvan wordt geloofd dat ze spirituele en helende krachten hebben. De machtige Cathedral Rock wordt erkend als een van de krachtigste vortexen in Sedona en is een geliefde plek voor meditatie. Een wandeling naar de top biedt een prachtig uitzicht op de oranje gekleurde rotsformaties. Neem bij Crescent Moon Picnic Site een duik in het water van Oak Creek om af te koelen van de woestijnhitte en vang daar een glimp op van de zonsondergang tussen de grootsheid van Cathedral Rock die in de verte uittorent.

Vakantie in de Gouden Staat in Monterey, Californië

Big Sur California Sunset – SeeMonterey.com

Ontdek het paradijs van centraal Californië in Monterey, dat bestaat uit 12 steden met een view van spectaculaire glooiende heuvels en kliffen aan zee. Ervaar de panoramische schoonheid tijdens een autorit over Highway One, waar de rit door de wetlands, cipressenbossen en rotsachtige kustlijn naar Big Sur slingert. Voor een mooie zonsondergang ga je naar Carmel-by-the-sea, waar het levendige turquoise van de Stille Oceaan afsteekt tegen kilometers zacht zand en de Californische bluffs worden gesierd door een gouden hemel.  Een reis naar Monterey is niet compleet zonder de smaak van de baai te proeven. Volg de Monterey Wine Trail naar Wrath Wines in Salinas Valley en geniet van de epische uitzichten van de Santa Lucia Highlands met een glas van het beste van Californië in de hand.

Lees ook: De 5 spectaculairste watervallen van Fjord Noorwegen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *