Brussels Airport verwacht drukke zomer

Deze zomer verwacht Brussels Airport maar liefst 4 miljoen passagiers op de luchthaven. Het eerste vakantieweekend zal alvast druk worden. Op 1 juli worden maar liefst 72.000 passagiers, waarvan 39.000 vertrekkers, verwacht.

Vrijdag 1 juli is de start van de zomervakantie en worden er meteen meer dan 70.000 passagiers op Brussels Airport verwacht. Die dag zullen maar liefst 39.000 vakantiegangers op reis vertrekken, terwijl er ook nog eens 33.000 terugkomen van vakantie. Over de twee vakantiemaanden verwacht de luchthaven in totaal maar liefst 4 miljoen passagiers over de vloer te krijgen. Dat is veel maar nog een pak minder dan in de zomer van 2019 toen 5,4 miljoen passagiers via de luchthaven passeerden.

Ruim aaanbod aan vakantiebestemmingen

Deze zomer kan je op Brussels Airport kiezen uit 185 rechtstreekse bestemmingen aangeboden door 60 luchtvaartmaatschappijen. De meest populaire zomerbestemmingen zijn Spanje, de Canarische eilanden, Portugal, Italië en Griekenland. Ook Turkije, Egypte, Marokko, Tunesië en de Kaapverdische eilanden zijn opnieuw erg in trek. Intercontinentaal zijn zowel de Verenigde Staten en Canada populair, zeker nu de testverplichtingen zijn weggevallen. Ook de Caraïben en Mexico kunnen rekenen op ruime belangstelling. In Azië is Thailand de populairste bestemming.

BRUce gidst je door de luchthaven

Om reizigers nog beter te informeren zet Brussels Airport volop in op digitale tools. Vorig jaar werd al een online tool ontwikkeld om te weten hoe laat je best naar de luchthaven komt. Daarnaast is ook de chatbot BRUce op de website van Brussels Airport helemaal aangepast en voorzien van bijkomende informatie. 

Via de chatbot, rechtsonder op de homepage, kan je alle informatie en updates over je vlucht krijgen. Wie wil kan via Whatsapp of Facebook Messenger een bericht krijgen met de openingstijden van de check-in en de actuele wachttijden bij de veiligheidsscreening. Ook voor het voorbereiden van je komst naar de luchthaven kan BRUce helpen. Tensslotte vind een handig overzicht met vragen en antwoorden op de website van Brussels Airport.

Veilig en makkelijk parkeren

Brussels Airport is natuurlijk zowel met de bus als met de trein makkelijk bereikbaar. Daarnaast startte Flibco onlangs twee nieuwe buslijnen op die de luchthaven verbindt met Brugge (met een stop in Gent) en met Rijsel in Frankrijk. Om reizigers die met de auto naar de luchthaven komen extra service te bieden hebben Brussels Airport en Interparking recent de P3 ‘Holiday Parking’ met 2.000 plaatsen uitgebreid. Hierdoor beschikt de luchthaven nu over 13.000 parkeerplaatsen. Het aanbod is bovendien flexibel. Zo kan je tot 2 uur voor het opstijgen van je vlucht een parkeerplaats reserveren. Je kan natuurlijk ook zonder reservatie met de wagen naar de luchthaven komen. Wie op voorhand boekt en Pcard+ houders genieten van een korting. 

Tips voor een zorgeloos vertrek

Omdat de luchthaven voor velen toch nog onbekend terrein is geven we een aantal tips die je vertrek gegarandeerd aangenamer zal maken.

  • Download de app van de luchthaven op je smartphone. De applicatie is gratis en geeft nuttige informatie over je vlucht, de restaurants en de winkels van de luchthaven maar ook over de parkings
  • Vertrek op tijd naar de luchthaven
  • Beslis op voorhand waar je je auto gaat parkeren of waar je wordt afgezet
  • Reserveer op voorhand je parkeerplaats
  • Check online in om tijd te winnen
  • Controleer je handbagage op voorhand zodat je vlot door de veiligheidscontrole geraakt

Zo, nu ben je helemaal klaar om op reis te vertrekken, en die vakantie begint al op de luchthaven. Zo kan je voor de vertrekhal van Brussels Airport de wereldbol van het Tomorrowlandfestival spotten. Daarnaast is er deze zomer ook weer een gezellig zomerterras voorzien. Binnen in de luchthaven is er in hall 2 en in Pier A een chillzone met strandstoelen en palmbomen, die je meteen in vakantiestemming brengen. Om de thuisblijvers een beetje jaloers te maken zijn er doorheen de luchthaven verschillende originele zomerse selfiedecors voorzien voor een leuke foto. Als je een foto deelt bij één van deze zomerse decoraties op sociale media met de hashtag #brusselsairport maak je bovendien ook nog kans op een reisvoucher. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *