Prinsheerlijk overnachten bij Babylon Hotel Den Haag

Een uitzicht om bij weg te dromen en kamers waar je je thuis voelt, dat is Babylon Hotel Den Haag. Bovendien liggen alle bekende trekpleisters en verborgen hotspots van Den Haag binnen handbereik. En met de tram voor de deur ben je zo aan het strand van Scheveningen.

Voor een recent bezoek aan Den Haag en Scheveningen gingen we op zoek naar een hotel met een goede ligging. Een goede uitvalsbasis zorgt er immers voor dat je snel op verschillende plekken geraakt. In onze zoektocht naar een ideaal gelegen hotel kwamen we al snel uit bij Babylon Hotel Den Haag. Het hotel ligt erg centraal en is bovendien makkelijk bereikbaar, zowel met de wagen als het openbaar vervoer. Parkeren kan in de parkeergarage naast het hotel, en wie liever met het openbaar vervoer komt stapt gewoon uit in Station Den Haag Centraal dat letterlijk naast het hotel ligt.

Thuis in Den Haag

Wat ons meteen opvalt als we het Babylon Hotel binnenstapten is de huiselijke sfeer die er hangt. Er is een cosy zithoek waar je kan genieten van een heerlijk kopje verse koffie of thee. Wij voelen ons alvast meteen thuis en welgekomen! Daarnaast vind je er ook alle informatie over de vele activiteiten in de buurt. Het vriendelijk onthaal en de snelle check-in zorgden meteen voor de goede start van een aangenaam verblijf.

We krijgen een Superior kamer met een kingsize bed op de vierde verdieping toegewezen. Vanuit de kamer hebben we zicht op de Koekamp, een stukje groen dat onderdeel uitmaakt van het Haagse Bos. De kamer zelf is netjes onderhouden en ruim. Naast het kingsize bed is er een desk aanwezig voor eventuele administratie en er is een leuk zithoekje met twee comfortabele zetels, een bijzettafel en een oversized schemerlamp. Mogelijkheden genoeg om zittend of liggend te rusten in deze kamer.

Maar daarvoor zijn we niet naar Den Haag gekomen. Op slechts 10 minuten wandelen gaan we van het hotel naar centrum Den Haag. We wandelen er door zijn historische straatjes met zijn al even historische gebouwen. We brengen een bezoek aan het Binnenhof waar de Tweede en Eerste Kamer huizen en wandelen voorbij het Torentje waar zich de werkkamer van de minister-president bevindt. Vervolgens trekken we naar de Koninklijke Stallen en staan stil bij Paleis Noordeinde, de werkplaats van koning Willem-Alexander.

Na de statige huizen, is het tijd voor een pauze en nuttigen we iets lekkers in een van de vele gezellig ingerichte bars en eethuizen. De opgedane kracht kunnen we gebruiken tijdens ons iets minder plechtig bezoek aan de vele winkelstraten en markten die Den Haag kent. Moe maar tevreden keren we te voet terug richting hotel. De avondlijke wandeling doet ons goed en maakt dat we met een hongerig gevoel aankomen bij het hotel. Na een warme douche voelen we ons helemaal opgefrist en trekken we richting restaurant.

Eten in de huiskamer van Den Haag

Voor het avondeten hoeven we niet ver te stappen. Op de eerste verdieping van Babylon Hotel ligt namelijk The Living Room, ‘de huiskamer van Den Haag’, zoals het restaurant zichzelf ook wel noemt. The Living Room is de plek waar de hotelgasten hun maaltijd, lunch of diner kunnen nuttigen, maar waar ze ook kunnen genieten van een heerlijk drankje bij de bar. Een vaste menukaart is er niet, wel een tijdelijke kaart met gerechten die passen bij het seizoen. Omdat het restaurant werkt onder het label van ‘Dutch Cuisine’, wordt er gewerkt met verse, lokale en huisgemaakte producten. Op die manier probeert het restaurant duurzaam en gezond eten aantrekkelijk te maken en wil het zich op die manier ook onderscheiden van andere eetgelegenheden.

Op de menukaart vind je geen traditionele indeling van voor-, hoofdgerecht en dessert. Er wordt gewerkt met kleinere porties waardoor je meerdere gerechten kan bestellen en proeven. Je vindt die gerechten onder de noemer ‘Dishes to share’. Wie liever slechts één gerecht neemt, kiest voor een van de ‘Classics’: Babylon burger of steak met frietjes.

Onze aandacht wordt echter getrokken door de vele verschillende heerlijke porties om te delen. We kiezen uit de 11 voorgestelde gerechten die bestaan uit vlees, vis of vegetarisch. Wij gaan voor mosselen gestoofd in currysaus, een stoofpotje van vis met een saus van saffraan, beef chimichurri van Simmentaler rund met seizoensgroentjes en five spice pork belly bestaande uit buikspel van Gaasterland kruidvarken met Chinese kruiden, pruimensaus, wortel en doperwt. Als side dishes nemen we boerenfriet met huisgemaakte mayonaise en gemengde groenten van het seizoen.

Eenmaal de gerechten op tafel komen, is de tafel kleurrijk en rijkelijk gevuld. Het eten ziet en ruikt alvast heerlijk. En bovendien is ook de smaak van elk gerecht bijzonder lekker. Lekker gekruide gerechten, smaakvolle mosseltjes en vis, heerlijk zachte rund chimichurri en buikspek van het varken om de vingers van af te likken. Nadat we al dit lekkers even hebben laten zakken, zijn we klaar voor een huisgemaakte cheesecake met seizoensfruit en een apple crumble van Braeburn appel en Tonkabonenijs.

We genieten nog even na met een drankje van onze overheerlijke maaltijd in The Living Room. Vervolgens trekken we ons terug op de kamer, waar we onze plannen voor de volgende dag overlopen. Omdat de minibar in een Superior kamer is inbegrepen, genieten we nog even verder met een lekker wijntje. Blijf je langer dan 2 nachten in het hotel, dan wordt de minibar aangevuld.

Prinsheerlijk slapen en ontbijten

Alvorens we ons bed induiken, beslissen we nog snel op welk kussen we ons hoofd zullen neervlijen. Standaard is de kamer voorzien van twee soorten kussens, een mediumzacht en stevig synthetisch kussen per persoon. Wie zijn gading niet vindt tussen deze twee, kan zijn ideale kussen kiezen uit het kussenmenu. Naast de reeds vermelde kussens biedt het hotel ook nog een stevig kussen dat goed is bij nek- en rugklachten en een zacht naturel donskussen aan. Een eenvoudig telefoontje naar de receptie met de vraag om het juiste kussen deed ons alvast slapen als een roosje!

Na een goede nachtrust heeft ochtendstond goud in de mond. En dat mag je letterlijk nemen wat betreft het zwarte goud. Elke kamer is namelijk voorzien van een Nespresso-toestel waarmee je ’s ochtends rustig je ‘bakje troost’ kan bereiden. Na ons lekker geurend koffietje nemen we een verfrissende douche en zijn we klaar zijn voor een stevig ontbijt in The Living Room.

Bij Babylon Hotel verwennen ze hun gasten graag en dat merk je ook bij het ontbijt dat ze zelf een ‘high breakfast‘ noemen. Je krijgt aan tafel namelijk een mooi gevulde etagère geserveerd, een heerlijk ontbijt op hoogte zeg maar. Ook hier worden de richtlijnen van ‘Dutch Cuisine’ toegepast waardoor je regionale en seizoensgebonden producten krijgt voorgeschoteld. Zo zijn de schijfjes kaas en het appelsap dat wordt geserveerd afkomstig van een lokale producent. Het is maar een van de manieren waarop het hotel meehelpt om de klimaatimpact te verlagen. Het sinaasappelsap kan dan weer niet verser dan vers zijn want het wordt ter plaatse geperst. Wie een eitje met warme toast wil, wordt op zijn wenken bediend. Enkele andere producten zoals de bio yoghurt en de verse fruitsalade staan opgesteld in buffetvorm. De keuze is uitgebreid en met honger kom je zeker niet van de ontbijttafel.

Zelf zin gekregen om ‘s-Gravenhage, de officiële naam van Den Haag, te ontdekken? Babylon Hotel is een uitstekende uitvalsbasis waar gemoedelijke sfeer en hulpvaardigheid centraal staan. Van hieruit kan je makkelijke de sfeer in de verschillende wijken van de stad opsnuiven. Meer info over Babylon Hotel Den Haag vind je hier. Wil je al een kijkje nemen naar wat voor lekkers het restaurant te bieden heeft? Je vindt het menu op de website van The Living Room.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *