Explora Journeys onthult culinaire aanbod

Explora journeys heeft haar restaurants, bars en lounges onthuld zoals deze beschikbaar zullen zijn bij de inaugurele reis van EXPLORA I in mei 2023.

explora journeys cruise

Explora Journeys heeft meer details bekendgemaakt over de culinaire ontdekkingsreis die reizigers aan boord kunnen beleven. EXPLORA I zal 11 culinaire ervaringen aanbieden in zes levendige restaurants plus dineren in de suite, evenals 12 bars en lounges (acht binnen en vier buiten) en een chef`s kitchen waar gasten verschillende smaken van over de hele wereld kunnen ontdekken en genieten, geïnspireerd door de Ocean State of Mind.

Franck Garanger, Head of Culinary bij Explora Journeys, zegt: “Explora Journeys is niet alleen een kans om de wereld rond te reizen, we zien het ook als een manier voor onze gasten om het ook te proeven en actief nieuwe keukens en ervaringen te ontdekken. Ons team is werelds en bereisd en brengt enthousiasme voor herkomst samen met een overvloed aan verhalen over de zeldzame ingrediënten, die speciaal voor Explora Journeys met de hand zijn geselecteerd. Om verfijnde eetervaringen te bieden, die authenticiteit en duurzaamheid omarmen, zorgen we ervoor dat elke gast vertrekt met herinneringen aan hun culinaire reis aan boord.”

Het hele jaar door zullen wijnselecties de regio’s weerspiegelen waar het schip vaart. Sommeliers zullen voortdurend boetiekwijnetiketten zoeken om een ​​inspirerend menu samen te stellen met interessante selecties. Chardonnay komt bijvoorbeeld niet uit de verwachte plaatsen zoals de Napa Valley, maar uit regio’s waar interessante, opkomende en nichekeuzes zijn, zoals Zwitserland en andere Europese landen.

Er is een exclusief mixologieprogramma samengesteld, inclusief een kenmerkende ‘Ocean State of Mind’-cocktail gemaakt met gin met zeewieralgen. Daarnaast zullen er exclusieve proeverijen van wijn, whisky en gedistilleerde dranken alsook masterclasses voor het maken van cocktails en ‘Meet the Winemaker’-evenementen aan boord evenals bestemmingservaringen met een wijnthema aan land aangeboden worden.

Thibaut Briançon, Senior Lead, Food and Beverage Services voor Explora Journeys, merkt op: “Een belangrijk element van differentiatie voor Explora Journeys is onze passie voor het handmatig selecteren en inkopen van een eclectische drankenmix, waaronder zeldzame fijne wijnen rechtstreeks van wijngaarden, evenals exclusieve premium merken, om een ​​verscheidenheid aan cocktails samen te stellen, waaronder niet-alcoholische en biologische opties. Dit zal ervoor zorgen dat onze mixologen en sommeliers unieke ervaringen bieden aan onze veeleisende reizigers.”

RESTAURANTS

Explora Journeys heeft meerdere eetervaringen gecreëerd om de wereldwijde kooktalenten, herkomst en gezonde ingrediënten van lokale partners te vieren.

Gasten kunnen genieten van inclusief dineren en drinken in alle restaurants, bars en lounges aan boord. Daarnaast biedt Anthology, voor degenen die willen genieten van een bekroonde eetervaring, menu’s samengesteld door ’s werelds meest gevierde chef-koks en gecombineerd door illustere wijnmakers voor een unieke gastchef-ervaring aan boord.

 • Anthology – Anthology wordt gedefinieerd als een verzameling geselecteerde kunstwerken of muziek die het restaurant weerspiegelen en dat fungeert als een culinair podium voor gastchefs om menu’s samen te stellen met wereldwijde keukens. Een exquise keuken die de talenten en meesterlijke specialiteiten van gastchefs van over de hele wereld viert, een weerspiegeling van de reis en zijn bestemmingen, en unieke wijnarrangementen in een setting van eigentijdse verfijnde elegantie. Er geldt een exclusieve ervaringsvergoeding.
 • Sakura – Een meeslepende, authentieke eetervaring met de beste Pan-Aziatische keuken, die Japans, Thais, Vietnamees en Maleis vertegenwoordigt. Weids uitzicht op de oceaan, een gedurfd ontwerp met duidelijke Japanse accenten, drankjes met Aziatische invloeden en een Sake-sommelier, gecombineerd met naadloze service en moderne Aziatische muziek zorgen voor een dynamische eetervaring.
 • Marble & Co. Grill – Een opnieuw gedefinieerde Europese steakhouse-ervaring. Geïnspireerd door de marmering die alleen in het beste rundvlees te vinden is, met uitzonderlijke stukken, persoonlijk uitgezocht en duurzaam gekweekt. De ervaring wordt versterkt door een kelder met een uitstekende selectie van heerlijke wijnen.
 • Med Yacht Club – Een ontspannen viering van de smaken, sfeer en dolce vita van de Middellandse Zee. Geïnspireerd door de ervaring van het varen over kristalhelder water, wordt de Med Yacht Club beïnvloed door verfijnde mediterrane restaurants aan het strand, die de gevarieerde keukens van de regio omarmen en smaken en texturen van Italië, Spanje, Griekenland en Frankrijk doordringen. Wijnen laten de rijke wijngaarden van de Middellandse Zee zien met verse sappen en cocktails ter ere van regionale ingrediënten.
 • Emporium Marketplace – Moeiteloos de hele dag dineren, waarbij het wereldwijde culinaire talent en producten naar voren komen om diverse keukens aan te bieden met een focus op kwaliteitsproducten, geïnspireerd door lokale bestemmingen. Badend in natuurlijk helder licht, evolueren 18 afzonderlijke kookstations gedurende de dag met keukens die alle uithoeken van de wereld vertegenwoordigen. Gasten kunnen er genieten van onder meer sushi, verse zeevruchten en een dagelijkse rotisserie met gegrild, geroosterd en langzaam gekookt vlees. Pasta wordt op bestelling klaargemaakt en er worden vers gebakken pizza’s en brood aangeboden, evenals zelfgemaakte sandwiches. Charcuterie-, fromagerie-, boulangerie- en patisseriestations versterken de ervaring. Een selectie van wijnen, champagne en dranken is beschikbaar als aanvulling op de maaltijden gedurende de dag.
 • Fil Rouge – Een rode draad die internationale smaken verenigt met Franse invloeden. Een verfijnd en intiem restaurant met een wereldwijde proeverij van Frans geïnspireerde internationale gerechten. Een elegante dessertwagen verleidt met de meest verse creaties die aan tafel worden geserveerd, en een uitstekende wijnselectie toont het beste van zowel de wijngaarden van de Oude als de Nieuwe Wereld.
 • Chef’s Kitchen – The Chef’s Kitchen is een meeslepende ervaring in een privékeuken voor 12 gasten. Een team van culinaire experts begeleidt gasten tijdens een ontdekkingsreis naar nieuwe ingrediënten, smaken, texturen en culturen, ongeacht hun kookvaardigheidsniveau. Er geldt een exclusieve ervaringsvergoeding.
 • Dineren in de suite – 24 uur per dag beschikbaar, kunnen gasten genieten van verfijnd dineren in het comfort van hun suite of privéterras.

BARS & LOUNGES

12 bars en lounges bieden een elegante, kosmopolitische sfeer om verschillende smaken en talenten van over de hele wereld te ontdekken, te genieten en te waarderen.

 • Lobby Bar – Een centrale sociale bar en lounge, de ideale plek om dag en nacht van een drankje te genieten.
 • Malt Whisky Bar – Een verfijnde rondleiding door de wereldwijde whiskyregio’s, inclusief enkele van de zeldzaamste whisky’s, compleet met een inloophumidor, sigarenexpert en een speciaal sigarenrookterras.
 • Journeys Lounge – verrijking en entertainment, die zich gedurende de dag en nacht ontwikkelen – meer details volgen wanneer het volledige entertainment- en verrijkingsprogramma van Explora Journeys wordt onthuld.
 • Explora Lounge – Een lichtgevende lounge met een spectaculair uitzicht van 270 graden over de oceaan, een spectaculaire achtergrond voor informeel drinken en dineren. Gasten kunnen genieten van lichte maaltijden, snacks en traditionele afternoon tea in het elegante interieur, badend in het veranderende natuurlijke licht en de soundtrack van rustgevende jazz.
 • Gelateria & Creperie in The Conservatory – Authentieke Franse en Italiaanse verwennerijen, in een ontspannen, tegen het weer beschermde omgeving aan het zwembad in The Conservatory.
 • Crema Café – Een bruisend café in Europese stijl dat de hele dag geopend is. Koffie wordt gekozen door geselecteerde kenners die de wereld hebben gereisd om de oorsprong, het karakter en de kracht van fairtrade koffie te verkennen. Ontdek de verfijnde methoden van het zetten van koffie door bekwame barista’s, proef losse thee van hoge kwaliteit met een thee-expert bij de hand of geniet van verfrissende koudgeperste sappen. Een juweliersshow met gebak, cakes, desserts, waaronder madeleines, canelés en biscotti.
 • Astern Lounge – Astern Lounge is het sociale middelpunt van de reis, met een verzameling evenementen en rituelen voor elke smaak. De Astern Lounge, die de hele dag moeiteloos overgaat, biedt livemuziek, dj-sessies en verrijkende inzichten. De Astern Lounge komt tot leven vanaf zonsondergang en perfectioneert de aperitivo door een ritueel van het vieren van het gouden uur, aangevuld met live-entertainment.
 • Astern Pool & Bar – Een lounge aan het zwembad die de hele dag open is voor een ontsnapping aan de kust met relaxte beachclub-vibes, met lage achtergrondmuziek overdag en akoestische muzikanten en DJ’s als de zon ondergaat, die de hele avond doorgaat.
 • Sky Bar op 14 – Gelegen op het hoogste punt van het schip, een panoramische buitenlounge, ideaal voor rustgevende cocktails en oneindige uitzichten.
 • Atoll Pool & Bar – Een intiem zwembad aan de achterzijde van het schip op dek 10 met een gekoelde ambiance gedurende de dag.
 • Helios Pool & Bar – Een panoramisch ‘alleen voor volwassenen’ zwembad voor de ultieme ‘chill out’ lounge-ervaring.
 • The Conservatory Pool & Bar – Een door het weer beschermde lounge aan het zwembad die de hele dag open is en ’s avonds een bioscoopervaring onder de sterrenhemel.

Explora Journeys biedt onbeperkte drankjes, heerlijke wijnen en eersteklas sterke drank, inclusief een minibar in de suite, speciale koffiesoorten, thee en frisdranken die altijd beschikbaar zijn. Voor connaisseurs of diegenen die hun ervaring willen verbeteren of een speciale gelegenheid willen vieren, is er ook een ultra-exquise selectie van wijnen, sterke dranken en likeuren beschikbaar tegen een extra vergoeding.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *