Deze rederijen verwelkomen niet-gevaccineerde gasten

Vanaf september laten tal van cruisemaatschappijen opnieuw niet-gevaccineerde passagiers toe aan boord van hun schepen. Niet gevaccineerde gasten moeten echter nog steeds een negatieve COVID-19-test afleggen. Hier is een lijst van de cruisemaatschappijen waar niet-gevaccineerde reizigers welkom zijn.

cruise schepen

Update: 28 oktober 2022.

AZAMARA

Azamara heeft aangekondigd dat de vaccinatievereiste vanaf 1 december 2022 wordt afgeschaft. Dit is van toepassing op gasten die reizen op Caribische en Europese routes, tenzij vereist door lokale regelgeving. Ongeacht de vaccinatiestatus zal Azamara alle gasten blijven aanmoedigen om zich voorafgaand aan de reis te laten testen. De resultaten van deze tests zijn echter niet vereist om aan boord van het schip te gaan.

CARNIVAL CRUISE LINE

Vanaf 6 september 2022 verwelkomt Carnival niet-gevaccineerde gasten aan boord voor reizen van minder dan 16 nachten die niet naar Australië, Bermuda, Canada en Griekenland varen. Niet-gevaccineerde passagiers moeten binnen 72 uur voor inscheping een negatieve antigeen- of PCR-test voorleggen.

CELEBRITY CRUISES

Vanaf 5 september 2022 verwelkomt Celebrity Cruises niet-gevaccineerde gasten op de meeste Amerikaanse en Europese reizen, met uitzondering van afvaarten die Australië, Bermuda, Canada, Galapagos, Griekenland en Nieuw-Zeeland aandoen.

COSTA CRUISES

Costa Cruises heeft bevestigd dat vanaf 8 oktober in de Middellandse Zee, het Caribisch gebied en de Verenigde Arabische Emiraten volledig gevaccineerde gasten niet langer 48 uur voor vertrek de pre-travel test hoeven te ondergaan. Bovendien mogen in de Middellandse Zee en het Caribisch gebied niet-gevaccineerde gasten ook aan boord gaan door 48 uur voor vertrek een negatieve pre-travel antigeentest mee te nemen. Voor alle routes die havens in Griekenland aandoen, kunnen ook niet-gevaccineerde gasten aan boord gaan. De 48-uurs test mag alleen worden uitgevoerd door gedeeltelijk gevaccineerde en niet-gevaccineerde gasten van 5 jaar en ouder.

HOLLAND AMERICA LINE

Met onmiddellijke ingang (28 oktober) hebben niet-gevaccineerde gasten die op Standard Protocol-reizen van Holland America Line varen, geen test meer nodig voorafgaand aan de cruise. Controles van de vaccinatiestatus van individuele gasten worden ook stopgezet op reizen volgens het Standaard Protocol (tenzij vereist door bestemmingen).

De reiszoeksite van Holland America Line blijft geboekte gasten een eenvoudige manier bieden om te leren welke protocollen van toepassing zijn op hun cruise. Via de Health Protocols Tool kunnen gasten hun boekingsnummer invoeren om specifieke protocollen voor hun reis te zien.

Belangrijkste feiten voor reizen volgens het standaardprotocol:

  • Bewijs van vaccinatiestatus vóór inscheping is niet langer vereist.
  • Pre-cruise testen zijn niet vereist.
  • De eenvoudigere protocollen omvatten nu ook transits door het Panamakanaal tot 15 nachten.

Gasten op Enhanced Protocol-reizen krijgen aanvullende informatie over protocollen op basis van bezochte havens. Gasten kunnen documenten elektronisch blijven indienen of de VeriFLY-app gebruiken voordat ze aan boord gaan voor een eenvoudig en sneller incheckproces. Holland America Line raadt gasten aan om het TravelWell-gedeelte van de website van het bedrijf te bezoeken voor updates voorafgaand aan het vertrek van de cruise, evenals instructies voor het verstrekken van de resultaten van een negatieve test, indien nodig.

MSC CRUISES

Voor afvaarten die beginnen in een Amerikaanse haven vereist MSC Cruises niet langer dat inwoners van de VS volledig worden gevaccineerd en getest voordat ze gaan varen. Pre-cruise testen worden aanbevolen, maar zijn niet vereist voor reizigers die volledig zijn gevaccineerd. Volledig gevaccineerde gasten zijn nog steeds verplicht om een ​​vaccinatiebewijs te tonen bij het inschepen. Niet-gevaccineerde gasten zijn verplicht om het bewijs te tonen van een negatieve COVID-19 test. Voor alle andere afvaarten (Europa, Grand Voyages en World Cruise) moeten alle passagiers nog steeds gevaccineerd zijn en een negatieve COVID-19 test voorleggen.

NORWEGIAN CRUISE LINE

Met ingang van 4 oktober 2022 heeft Norwegian Cruise Line alle vereisten voor COVID-19-tests, maskers en vaccinaties verwijderd. Met de versoepeling van de gezondheids- en veiligheidsprotocollen van de rederij zal NCL de reisrichtlijnen blijven volgen zoals vereist door de bestemmingen die het bezoekt.

OCEANIA CRUISES

Vanaf 3 september 2022 moeten niet-gevaccineerde gasten die met Oceania Cruises varen, voor reizen die vanuit de Verenigde Staten vertrekken, een negatieve, medisch toegediende COVID-19-test voorleggen. Antigeen- en PCR-testresultaten mogen op het moment van instappen niet ouder zijn dan 72 uur. Voor reizen die vanuit Canada vertrekken moeten alle gasten een negatieve, medisch toegediende COVID-19-test overleggen. Antigeentestresultaten mogen niet ouder zijn dan 48 uur op het moment van inscheping en PCR-testresultaten mogen niet ouder zijn dan 72 uur op het moment van inscheping.

Voor reizen die vertrekken vanuit havens van de Europese Unie en Turkije, met uitzondering van Griekenland, moeten niet-gevaccineerde reizigers een negatieve, medisch toegediende COVID-19-test voorleggen. Antigeen- en PCR-testresultaten mogen op het moment van inscheping niet ouder zijn dan 72 uur. Voor reizen die vertrekken vanuit het Verenigd Koninkrijk of Ierland moeten niet-gevaccineerde gasten een negatieve, medisch toegediende COVID-19-test voorleggen. De resultaten van de antigeen- en PCR-test mogen op het moment van inscheping niet ouder zijn dan 72 uur.

PRINCESS CRUISES

Vanaf 6 september 2022 mogen niet-gevaccineerde passagiers naar alle Princess-bestemmingen varen, behalve Australië, Canada en Griekenland. Niet-gevaccineerde passagiers moeten een bewijs van een pre-arrival COVID-19-test overleggen.

REGENT SEVEN SEAS CRUISES

Vanaf 3 september 2022 zijn niet-gevaccineerde passagiers welkom aan boord van Regent Seven Seas Cruises met bewijs van een negatieve COVID-19-test.

ROYAL CARIBBEAN

Royal Caribbean verwelkomt vanaf 5 september 2022 niet-gevaccineerde passagiers op alle afvaarten die Australië, Bermuda, Canada of Singapore niet aandoen. Niet-gevaccineerde passagiers moeten een negatieve COVID-19-test voorleggen.

SEABOURN

Vanaf 6 september 2022 hoeven gasten bij Seabourn op afvaarten van minder dan dan 16 dagen niet meer te worden gevaccineerd tegen COVID-19. Niet-gevaccineerde gasten moeten een test ondergaan, die niet meer dan 72 uur voor vertrek wordt afgenomen.

SEADREAM

SeaDream moedigt gasten aan om volledig te worden gevaccineerd, maar zal niet langer een bewijs van vaccinatiestatus vragen, COVID-19-antigeentests uitvoeren tijdens het inschepingsproces, noch vereisen dat gasten testen aan boord. SeaDream zal blijven samenwerken met havens en bestemmingen om te zorgen voor consistentie met lokale vereisten. Omdat bepaalde landen rond de Middellandse Zee en het Caribisch gebied protocollen hebben die een bewijs van vaccinatiestatus en/of testen vereisen, adviseert SeaDream alle gasten om bij hun lokale overheidsinstanties, luchtvaartmaatschappijen en bestemmingslanden te informeren naar de meest actuele vereisten voor reizen en binnenkomst.

SILVERSEA

Met ingang van 5 september verwelkomt Silversea Cruises alle reizigers aan boord van haar schepen, ongeacht de vaccinatiestatus, waar de lokale regelgeving dit toestaat. Silversea heeft ook haar COVID-19-testvereisten aangepast. Waar de lokale regelgeving dit toestaat, hoeven gevaccineerde reizigers geen COVID-19 test te ondergaan voordat ze aan boord gaan. Niet-gevaccineerde reizigers mogen aan boord van Silversea-schepen varen mits voorleggen van een negatieve antigeen- of PCR-test (max 72 uur voor inscheping). Test- en vaccinatievereisten kunnen verschillen voor bepaalde bestemmingen op basis van lokale regelgeving, inclusief maar niet beperkt tot Australië, Canada en Griekenland. Waar tests vereist zijn, moeten alle gasten bij inscheping een bewijs van een negatief testresultaat (gedrukt of digitaal) voorleggen en een kopie van hun testresultaat bijhebben.

VIRGIN VOYAGES

Vanaf 18 september op Valiant Lady en 21 september op Scarlet Lady zijn alle gasten, ongeacht hun vaccinatiestatus, welkom aan boord van Virgin Voyages. Niet-gevaccineerde gasten zijn verplicht om een ​​negatieve COVID-19 test mee te nemen die binnen 72 uur is afgenomen, of er een op de terminal te nemen tegen een vergoeding van $ 30 op de inschepingsdatum.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *