Altijd in beweging in de Lone Star State

De Amerikaanse staat Texas is meer dan alleen paarden. Met zijn gevarieerde natuur biedt de Lone Star State een bijna eindeloos aanbod aan activiteiten – of het nu gaat om wandelen in canyons, fietsen door wijngaarden of nachtelijk kajakken in trendy Austin.

Dag en nacht peddelen

Bij het 26.000 hectare grote Caddo Lake in Oost-Texas wacht peddelaars een mystiek landschap van torenhoge cipressen, met mos begroeide bomen en weelderig groene waterplanten. Met name tijdens een kanotocht over het 80 kilometer lange netwerk van waterwegen is de natuurbeleving bijzonder intens. Bevers, reigers en schildpadden laten zich vaak aan de oevers zien en ook alligators worden met een beetje geluk gespot. De toegangsprijs voor Caddo Lake State Park is 4 dollar. Kano’s en kajaks kunnen ter plekke op verschillende locaties worden gehuurd.

Liefhebbers van stand up paddling staat in Austin een tocht van een heel andere orde te wachten, namelijk ’s nachts! Tijdens de Crystal Kayak Glow Tour maken de suppers met een speciaal uitgeruste sup een nachtelijke tocht over de San Marco River, onder een schitterende sterrenhemel en met een panoramisch uitzicht op de skyline van de stad.  Kleurrijke onderwater-LED’s met wisselende kleuren zorgen voor visuele ondersteuning en geven een sfeervol lichteffect. Deze begeleide tour duurt ongeveer 75 minuten en kost 45 dollar per persoon.

Wandelen naar hoge toppen en door diepe dalen

Palo Duro Canyon State Park is de Grand Canyon van Texas. De op één na grootste canyon van de Verenigde Staten heeft een 193 kilometer lang landschap van rode zandstenen kliffen – waarvan de Lighthouse Rock het meest indrukwekkend is. De canyon ligt op ongeveer 40 kilometer van Amarillo en is perfect voor wandeltochten met spectaculaire uitzichten. In het bezoekerscentrum kun je genieten van tentoonstellingen vol archeologische vondsten, inheems keramiek en sieraden.

In het grootste nationale park van Texas – Big Bend National Park – hebben wandelaars keuze te over. Wandelroutes lopen van de oevers van de Rio Grande tot de bijna 2.450 meter hoge Emory Peak. Talrijke watervallen, indrukwekkende cactusformaties en een gevarieerde dierenwereld met adelaars, coyotes, zwarte beren en bergleeuwen wachten erop ontdekt te worden.

Ontspannen fietsen of actie op de mountainbike

Op de pedalen in Hill Country! Wie hier op de fiets stapt, geniet van kleurrijke velden vol wilde bloemen en van geurige cipressenbossen waardoorheen stille beekjes kabbelen. Een goed startpunt voor fietstochten is het voormalige Duitse emigrantenstadje Fredericksburg, dat schilderachtig in het hart van Texas ligt en omgeven wordt door wijngaarden. Een mooie dagtocht is de 50 kilometer lange fietsroute de Luckenbach Loop Alternate. ‘s Avonds wordt een glas Texaanse wijn in het dorp Luckenbach begeleid door live countrymuziek.

Liefhebbers van wat meer actie worden aangetrokken door het Tyler State Park. Het 40 vierkante kilometer grote park ligt op ongeveer anderhalf uur rijden van Dallas en is vooral populair bij de onverschrokken mountainbikers. Het 21 kilometer lange, kronkelige fietspad slingert zich een weg langs boomwortels en over grillig terrein. Bijzonder idyllisch is de route rond het grote meer van het Tyler State Park, dat omzoomd wordt door 30 meter hoge bomen. Maar opgepast: herten, eekhoorns, wasberen, buidelratten en talrijke soorten vogels kruisen onderweg vaak jouw pad.

Ben jij al op reis geweest naar Texas? Laat ons je must-do tips weten in een reactie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *