Culinair cruisen met Regent Seven Seas Cruises

Een culinaire workshop aan boord van een cruiseschip is een van de top foodie ervaringen voor luxereizigers. Aan boord van de schepen van Regent Seven Seas Cruises kan je deelnemen aan culinaire workshops die geïnspireerd zijn op de bestemmingen waar de schepen varen.

De culinaire workshops aan boord van de luxeschepen van Regent Seven Seas Cruises zijn samengesteld door Kathryn Kelly. Chef Kelly, afgestudeerd aan The Culinary Institute of America, reisde zo’n 40 jaar lang naar alle uithoeken van de wereld om zo de verschillende keukens als de culturen waaruit ze voortvloeiden te ontdekken.

Het aanbod bestaat onder andere uit de volgende workshops:

  • Farmstand Fabulous – Tijdens deze workshop laten gasten zich inspireren door alle producten die beschikbaar zijn op de lokale markt. Zo komen de lekkerste recepten gemaakt met regionale ingrediënten van het seizoen aan bod.
  • Trasures of the Aegean – Dompel je onder in de mythologie rond de Griekse keuken tijdens deze workshop die de essentie van het mediterrane dieet onthult. De favoriete gerechten van Corfu, Kreta, Rhodos en Santorini worden met lokale ingrediënten en aan de hand van traditionele technieken bereid.
  • Island Fusion – De verschillende Caribische eilanden zijn, elk met hun eigen culinaire karakteristieken, de perfecte plek om meer te leren over de bestemming door middel van regionale cuisine. De lokale cultuur en natuurlijke bronnen van elk eiland worden sterk uitgelicht door de lokale tradities en ingrediënten. Tegelijkertijd laten de invloeden van de koloniale tijd zien hoe het culinaire erfgoed is gevormd.
  • Batter Up – Ontdek de meest heerlijke recepten op basis van beslag. Denk bijvoorbeeld aan heerlijke Franse crêpes, Toscaans flatbread en Turkse courgette fritters. Zie (en proef) dat de simpele dingen in het leven vaak minstens zo heerlijk zijn!
  • The Nourished Kitchen: Plantbased Comforts – Of je nu een vegetarisch dieet volgt of gewoonweg geïnteresseerd bent in de mogelijkheden rondom vegetarische gerechten, deze workshop is een uitstekende match. Je bereidt er gezonde, innovatieve recepten die zijn samengesteld in samenwerking met het Teaching Kitchen Collaborative van Harvard University en Culinary Institute of America.
  • World of Flavour: Street Food – Word je gelukkig van een heerlijke Belgische wafel of een versbereide falafel in een stalletje in Haifa, dan is deze wereld street food workshop een must-do. Je leert er alles over de geheime ingrediënten, speciale technieken en familierecepten die de chefs ontdekten terwijl ze zelf de wereld rondreisden.
  • Sensuous Spain – De rijke tradities en culinaire integriteit van Spanje zijn terug te vinden in haar tapas. Bereid de kleine hapjes met uitgesproken smaak terwijl je geniet van een heerlijk glas sangria en kom erachter waarom tapas meer zijn dan slechts wat eten – het is een ware levensstijl.

Tijdens de twee uur durende workshops worden ondermeer de culinaire technieken aangeleerd die chefs dagelijks gebruiken. Verder maak je er kennis met nieuwe recepten, kruiden en producten uit de havens op de route en leer je skills die je makkelijk thuis kan toepassen.

Gasten die deelnemen aan de lessen kunnen uiterst geïndividualiseerde instructie verwachten aangezien elke student kookt vanaf zijn of haar eigen werkplek. De achttien werkplekken zijn volledig uitgerust met de beste inductieplaten, roesvrijstalen wasbakken en een uitgebreide collectie aan keukenmateriaal. Het state-of-the-art culinaire centrum beschikt daarnaast over grote ramen die de volledige wand bedekken en daarmee een adembenemend uitzicht bieden over de oceaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *