10 vakantiebestemmingen waar je je excursie best op voorhand boekt

Nu we eindelijk weer onbeperkt kunnen reizen willen we het maximale uit onze vakantie halen en onze reisbestemming ten volle ontdekken. Maar op veel bestemmingen gelden er tegenwoordig beperkingen op het aantal bezoekers. Wil je zonder problemen op ontdekking gaan dan is het op die plekken aangeraden om je excursies op voorhand vast te leggen. Dit zijn 10 vakantiebestemmingen waar je je excursie best op voorhand boekt.

  1. Rome: Niet verwonderlijk dat de Europese cultuurstad bij uitstek op de eerste plaats staat. Bijzonder gegeerd zijn rondleidingen door het Colosseum, het Forum Romanum, Vaticaanstad en de Sixtijnse Kapel. Maar ook de klassieke hop-on hop-off sightseeing busrit is een must die veel reizigers vooraf regelen.
  2. Barcelona: Een citytrip boek je meestal maar voor enkele dagen en met een behoorlijk vol programma. Dus nemen veel bezoekers in Barcelona geen risico en boeken hun toegangstickets voor Parc Güell, la Sagrada Familia of het stadium van Camp Nou vooraf.
  3. Tenerife: Wie ietwat sportief is, bezoekt op Tenerife zeker het Nationaal Park El Teide, meteen ook de hoogste bergtop van Spanje. Ook een boottocht om walvissen en dolfijnen te spotten is er zeer populair. En natuurlijk is een excursie naar het vlakbij gelegen groene eiland La Gomera geliefd bij natuurliefhebbers.
  4. Parijs: De Lichtstad biedt teveel uitstappen en toegangstickets om op te noemen en overal koop je je ticket best op voorhand om lange wachtrijen te vermijden. Naast de grote klassiekers zoals het Louvre, de Eifeltoren, de Moulin Rouge, een rondvaart op de Seine of een bezoek aan Versailles kan je Parijs ook verkennen via een originele uitstap met een ontspannen en ietwat avontuurlijke fietstocht door de stad.
  5. Costa del Sol: Als perfecte uitvalsbasis voor het prachtige Andalusië zijn de uitstappen naar Granada, Sevilla en Ronda bijzonder populair. Uniek in de regio zijn ook de rots van Gibraltar of een spectaculaire wandeling op de Caminito del Rey, een smal pad boven een diepe kloof.
  6. Kreta: De culturele topper op het grootste Griekse eiland is natuurlijk een bezoek aan Knossos, de Kretenzische hoofdstad in de Minoïsche tijd. Sportievelingen opteren ook vaak voor de uitdaging om door de beroemde Samariakloof te stappen. Ook alle boottochten zijn populair op Kreta, van een rondvaart op een boot met glazen bodem tot een overtocht naar het nabijgelegen Santorini.
  7. Mallorca: Al jaren de bekendste bestemming voor een strandvakantie maar wat een prachtig en veelzijdig eiland is Mallorca! De populairste uitstap is de TUI Collection eilandrondrit waar je op één dag zowel de bergen, de verborgen baaien, de lagunes als de grotten bezoekt. De hoofdstad Palma is een cultureel pareltje en de dorpen Valldemossa, Puerto de Soller en Sa Calobra zijn zeer schilderachtig. Toch liever iets anders? Met een catamaran verken je de schitterendste baaien op het eiland.
  8. Mexico: Bakermat van de Mayacultuur waar je de sites van Chichen Itza en Tulum moet gezien hebben. Liefhebbers van de onderwaterwereld boeken er talrijke snorkel- en duikexcursies.
  9. Dominicaanse Republiek: Op zich al een paradijselijke bestemming met schitterende stranden maar enkele plekken spreken pas echt tot de verbeelding, zoals het “Bounty island” Saona of het schiereiland Samaná.  Zwemmen met de dolfijnen is er ook bijzonder populair.
  10. Madeira: Op het wandeleiland bij uitstek worden er talrijke sportieve uitstappen aangeboden, van de sublieme panorama’s aan de westkust tot een pittige verkenning van de krater Rabaçal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *