5 unieke Unesco-locaties in Japan

Japan staat bekend om zijn bijzondere cultuur en natuur. Het land heeft 25 locaties die op de werelderfgoedlijst van Unesco staan, waaronder een iconische pelgrimsroute, een ongerepte eilandengroep, een ecosysteem met eeuwenoude cederbossen, de ‘tempel van bloemen’ en opvallende architectuur met de zee op de voorgrond en de bergen op de achtergrond. Maak kennis met 5 unieke Unesco-locaties in Japan.

Wandelen in het eeuwenoude bos

Het eiland Yakushima staat op de werelderfgoedlijst. Dit eiland heeft een uniek ecosysteem met een regenwoud en bomen die meer dan duizend jaar oud zijn. Naast de 1900 plantensoorten, 16 zoogdiersoorten en 1500 vogelsoorten, heeft Yakushima het laatste en beste voorbeeld van een ecosysteem waar Japanse ceders domineren. Om meer te leren over de lokale geschiedenis en natuur van het eeuwenoude bos, maak je een rondleiding met lokale gidsen die op het eiland wonen. Ook boek je een nachtelijke expeditie naar de boom die door locals het meest wordt vereerd: Jomon Sugi. Naar schatting is deze boom minimaal 2000 jaar oud. Yakushima staat ook bekend om de prachtige watervallen én het is de favoriete plek van schildpadden in Japan om eieren te leggen.

Culturele hoofdstad met een indrukwekkende verzameling Unesco-locaties

De historische keizerlijke stad van Kyoto staat tegenwoordig bekend als de culturele hoofdstad van Japan. Het is de thuisbasis van maar liefst 17 verschillende Unesco-tempels en heiligdommen, waardoor dit gebied een van de grootste collecties op de werelderfgoedlijst heeft. Een daarvan is de Daigo-ji tempel – door de kersenbloesems ook wel bekend als de Temple of Flowers. Deze tempel ligt aan de voet van de Daigo-san berg en bestaat uit 80 tempelgebouwen rondom en op de berg. Het hoofdgebouw is het oudste houten bouwwerk in het hele Kyoto-gebied. Elk jaar in april wordt hier een sakurafestival gehouden. Er zijn verschillende wandelroutes in de omgeving als je culturele ervaringen wil combineren met een actieve vakantie.

oceania cruises banner

Iconische pelgrimsroute

Het Yoshino-Kumano National Park op het Kii-gebergte heeft verschillende heilige plaatsen en pelgrimsroutes. Je vindt hier routes van verschillende afstanden, die naar wens gecombineerd worden. De bekendste heilige plaatsen zijn Yoshino/Omine, Kumano Sanzan en Koyasan. De populairste route is 7 km, begint bij Hosshinmon-oji en eindigt bij Kumano Hongu Taisha Grand Shrine. Voor meerdaagse hikes is Nakahechi een populaire route. De route is 68 km lang en begint bij Takijri. Vanaf hier is het twee tot drie dagen wandelen door de bergen naar Kumano-Nachi Taisha. Zie hier ook een van de beroemdste watervallen van Japan, de Nachi-watervallen, die met 133 meter de hoogste van het land is. In het zuiden, langs de kust van het Kii-schiereiland, hebben warme zeestromingen prachtige koraalriffen gecreëerd die wemelen van de tropische vissen. Snorkelen en duiken zijn daardoor populaire zomeractiviteiten in dit gebied.

Drijvende Shinto-architectuur

Het Itsukushima Shinto heiligdom wordt gezien als een van de mooiste bezienswaardigheden in Japan. Het heeft een plaats op de werelderfgoedlijst veroverd vanwege de tempels die zijn gebouwd in traditionele Japanse Shinto-architectuur – met de zee op de voorgrond en de bergen op de achtergrond. De plek staat vooral bekend om de drijvende Tori-poort, die in de zee bij het heiligdom staat. De Tori-poort heeft net een drie jaar lange reconstructie ondergaan en is weer open voor bezoekers.

Japanse versie van de Galapagos eilanden

De 30 eilanden die samen de Ogasawara-eilandengroep vormen, worden ook wel de Japanse versie van de Galapagos genoemd. De eilanden liggen 1000 km ten zuiden van Tokio en staan bekend om hun ongerepte natuur. Tijdens een rondleiding door de bossen kom je met een beetje geluk zeldzame planten- en diersoorten tegen. Tegelijkertijd bieden de eilanden een fantastisch onderwaterleven, dat kan worden verkend met een duikuitrusting. Het is ook een goed idee om hier een boot- of kajaktocht te maken. Door de verlaten ligging is een heldere sterrenhemel ’s avonds gegarandeerd – en is de kans groot dat je de Melkweg ziet. Ogasawara is per ferry te bereiken vanuit Tokyo. De reis duurt 24 uur en je kunt ervoor kiezen om onderweg in een hotelachtige cabin te verblijven.

Lees ook: Oceania Cruises stelt nieuwe Tropics & Exotics Voyages voor

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *