Parc Broekhuizen – Pure luxe en verwennerij op de Utrechtse Heuvelrug

Parc Broekhuizen is een prachtig landgoed gelegen in Leersum, Nederland. Het luxe boutique hotel biedt een unieke combinatie van culinair genieten en heerlijk slapen in een schilderachtige omgeving. Het hotel werd in 2021 uitgeroepen tot Best Luxury Hotel van Nederland.

Verscholen in de natuur van Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug ligt Parc Broekhuizen, een luxe boutique hotel met 22 kamers en suites. Het interieur van het historische hoofdgebouw, net als alle bijgebouwen, werd ontworpen door interieurarchitect Judith van Mourik. Met haar prijswinnend ontwerp is ze erin geslaagd het heden en het verleden op stijlvolle wijze samen te brengen.

Prinsheerlijk overnachten

Het imposante hoofdgebouw van boutique hotel Parc Broekhuizen biedt zeven luxueuze suites en zeven loftkamers. In het voormalige Koetshuis bevinden zich nog eens acht mooie kamers.

De kamers en suites zijn allemaal uniek en hebben hun eigen stijl en karakter. Elke kamer is ontworpen met aandacht voor detail en biedt gasten een luxe en comfortabele ervaring. De kamers zijn ingericht met antieke en moderne meubels en beschikken over hedendaagse voorzieningen zoals airconditioning, flatscreen-tv en wifi.

De suites van Parc Broekhuizen bieden extra luxe en comfort en beschikken over een apart zitgedeelte. Sommige suites in het hotel hebben ook een open haard. Alle kamers en suites bieden uitzicht op de prachtige tuinen of het omliggende bos.

Wij hadden het genoegen te verblijven in een van de grote loftkamers op de derde verdieping. De ruime loft is, net als de andere suites en kamers, ontworpen om het licht en de natuur op een eigentijdse en maximale manier naar binnen te brengen via de grote dakramen.

Bij het betreden van de loft waren we meteen gefascineerd door de authentieke houten balken van de dakstructuur. De afbeelding op het prachtige, op maat gemaakte tapijt is een artistieke interpretatie van oude schilderijen.

Net als alle andere kamers en suites beschikt onze loft over een comfortabel kingsize bed met fris wit linnen. De kamer beschikt over een zithoek en is verder voorzien van gratis wifi, een design flatscreen-tv, thee- en koffiefaciliteiten en een minibar met verfrissingen. Enkele moderne kunstvoorwerpen en luxemagazines zorgen voor een unieke, persoonlijke touch.

In de mooie ruime badkamer springt de grote inloopdouche in het oog. Boven de wastafel staan luxe huidverzorgingsproducten van Grown Alchemist ter beschikking. Deze verzorgingsproducten zijn gemaakt van natuurlijke ingrediënten, zijn dierproefvrij en passen perfect in de filosofie van Parc Broekhuizen.

Culinair genieten

Restaurant Voltaire, het restaurant van Parc Broekhuizen, bevindt zich net als het boutique hotel in het monumentale landhuis uit 1810. Terwijl de buitenzijde van het huis één en al historie uitstraalt lopen authentieke, originele details en moderne styling binnenin naadloos in elkaar over. Bij het betreden van het restaurant loop je letterlijk door de open keuken naar je tafel. Het is meteen een ideale gelegenheid om de chef-kok en zijn team aan het werk te zien met de ingrediënten uit de moestuin van Parc Broekhuizen. Restaurant Voltaire biedt een gastronomisch menu en werd in 2018, slechts twee jaar na de opening, bekroond met een Michelinster. In 2019 ontving Voltaire 15,5 punten van de culinaire gids Gault&Millau.

In mei 2021 werd in de eeuwenoude boerderij van het landgoed Bistro LOF geopend. Bij LOF kan je genieten van een ongedwongen, bourgondische lunch of diner.

Naast het restaurant biedt Parc Broekhuizen ook een bar-lounge, waar je kan ontspannen en genieten van een drankje en hapje. De lounge is ingericht met comfortabele fauteuils en banken en biedt een gezellige en ontspannen sfeer.

Activiteiten en omgeving

Parc Broekhuizen is gelegen in de prachtige natuur van de Utrechtse Heuvelrug. De omgeving biedt tal van activiteiten en attracties. Zo kan je wandelen of fietsen door de bossen en genieten van al het moois om je heen.

Wie geïnteresseerd is in cultuur en geschiedenis kan een bezoek brengen aan het nabijgelegen Utrecht. Met zijn prachtige grachten, oude gebouwen en musea, waaronder het Centraal Museum en het Rietveld Schröderhuis, is de historische stad een absolute aanrader. Parc Broekhuizen zelf heeft natuurlijk ook een rijke geschiedenis. Doorheen het gebouw kan je hier overblijfselen van ontdekken. Zo hangen er in de Schilderijenkamer vijf originele doeken van de hand van de 18de-eeuwse kunstenaar Laquy. Ze laten scènes zien van toneelstukken van de filosoof Voltaire. Wie goed kijkt kan sommige details terugvinden in de huisstijl van Parc Broekhuizen.

Een andere mooie ruimte in het hoofdhuis is de Serre. Hier wordt je aandacht meteen getrokken door de muur met handgeschilderde roze kersenbloesemmotieven en de open haard. Dankzij de grote raampartijen baadt de Serre in een zee van licht en biedt ze een prachtig uitzicht op het landgoed. 

Parc Broekhuizen biedt een unieke ervaring van culinair genieten en heerlijk slapen in een prachtige omgeving. Het landgoed is gerestaureerd tot een luxe boutique hotel met een Michelinsterrestaurant, een upscale bistro en een bar-lounge. De kamers en suites bieden gasten een comfortabele en luxe ervaring. Parc Broekhuizen is dan ook de ideale keuze voor een romantisch uitje met een culinaire ervaring op de Utrechtse Heuvelrug.

Lees ook: Luxueus overnachten in de unieke Kuifje-suite van Hotel Amigo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *