Brussels Airport ontvangt meer dan 1,6 miljoen passagiers in maart

In maart verwelkomde Brussels Airport ruim 1,6 miljoen passagiers, een toename van 42% ten opzichte van 2022. Het einde van de krokusvakantie in het Franstalig onderwijs aan het begin van de maand en het begin van de paasvakantie voor het Nederlandstalig onderwijs aan het einde van de maand zorgde ervoor dat Brussels Airport heel wat vakantiegangers mocht ontvangen.

In maart verwelkomde Brussels Airport 1.603.565 passagiers, een toename met 42% in vergelijking met maart 2022. De spreiding van de vakanties in het Franstalig en Nederlandstalig onderwijs heeft een impact gehad op deze passagierscijfers. De langere krokusvakantie aan Franstalige kant vertaalde zich naar een groter aantal aankomende reizigers in de eerste week van maart, terwijl de aanloop naar de paasvakantie in Vlaanderen zorgde voor een groter aantal vertrekkende reizigers eind maart.  

Het aandeel vertrekkende transferpassagiers bedraagt ruim 17%, dat is 84% meer dan in 2022. Dit bevestigt het herstel van het intercontinentaal verkeer en de positie van Brussels Airport als belangrijke hub voor Brussels Airlines en haar intercontinentale en Europese partners binnen Star Alliance.

De tien populairste landen in maart waren Spanje, Duitsland, Italië, de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Zwitserland, Portugal, Turkije en Marokko. 

Het totale aantal vliegbewegingen nam in maart 2023 met 12% toe ten opzichte van 2022. Het aantal passagiersvluchten is toegenomen met 23% in vergelijking met 2022, er waren gemiddeld 138 passagiers per vlucht, tegenover 120 in maart 2022.

Lees ook: 12 tips om de perfecte cruise te boeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *