TUI verruimt aanbod citytrips met drie nieuwe bestemmingen

Stedentrips zijn overduidelijk aan een grote inhaalbeweging bezig. De bekende metropolen scoren nog steeds het best maar er is ook een toenemende groep reizigers die liever verrassende en minder bekende steden bezoeken. Daarom lanceert TUI deze zomer 3 nieuwe bestemmingen: Bilbao, Thessaloniki en Tel Aviv.

bilbao spanje spain guggenheim

TUI biedt al decennia citytrips aan. Het begon destijds met Parijs, Londen, Rome, Athene, Venetië en Wenen. Het zijn klassiekers met elk een eigen karakter en een ijzersterk cultuuraanbod. Deze steden staan nog steeds aan de top want zelfs wie er al eerder is geweest, komt er nog graag terug voor de sfeer, voor een tijdelijke tentoonstelling of voor een nieuwe bezienswaardigheid.

Ook andere steden, waaronder Sevilla, Lissabon, Valencia, Porto en Dublin, kregen grote belangstelling en veel Belgen hebben deze steden intussen al bezocht. Wie maar een korte tijd kan vrijmaken en liever met de eigen wagen of per trein reist, kiest dan weer vaker voor een weekendje Keulen, Amsterdam of verblijft zelfs in eigen land zoals in Antwerpen, Gent of Brugge.

Nieuwe bestemmingen

Terwijl de bekende metropolen nog steeds scoren zijn is er een toenemende groep reizigers die net het omgekeerde zoekt: het verrassende van een minder bekende stad die nog maar weinigen hebben bezocht. Binnen dit segment lanceert TUI deze zomer 3 nieuwe bestemmingen: Bilbao in Spaans Baskenland, Thessaloniki op het Griekse vasteland en het Israëlische Tel Aviv.

De nieuwe steden die TUI deze zomer aan haar aanbod toevoegt, hebben elk een eigen geschiedenis en staan vaak bekend om een zeer karakteristiek element. Wie Bilbao zegt, denkt natuurlijk aan het Guggenheim Museum. Thessaloniki, de tweede grootste stad van Griekenland, herbergt tal van monumenten en musea van de Griekse oudheid maar is ook een bruisende studentenstad. En het swingende Tel Aviv, ‘de witte stad’ door zijn vele gebouwen uit de jaren dertig, staat op de werelderfgoedlijst van Unesco. De stad staat bij party people ook bekend om haar overweldigende strand- en uitgaansleven. 

In alle steden, dus ook in deze drie, kan je veel bezoeken al op voorhand reserveren via TUI Experiences. Zeker de ‘skip the line’ tickets waarmee je ter plaatse lange en tijdrovende wachtrijen vermijdt, zijn zeer gegeerd en een sterke aanrader voor wie het maximum uit zijn citytrip wil halen.

Zin om binnenkort op citytrip te gaan naar Bilbao, Thessaloniki en Tel Aviv, of een van de 30 andere bestemmingen in het aanbod van TUI, neem dan zeker een kijkje op tui.be

Lees ook: 6 must-do’s in het Italiaanse Genua

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *