Het uitzonderlijke culinaire aanbod aan boord van Oceania Cruises

oceania cruises privee

Terwijl u van de ene boeiende bestemming naar de andere vaart, straalt de toewijding van Oceania Cruises aan culinaire uitmuntendheid overal uit. Het gastronomische culinaire programma van de luxe cruisemaatschappij begint met het inkopen van eersteklas ambachtelijke ingrediënten van over de hele wereld, van gewaardeerde Castilla-La Mancha-saffraan tot fijn Frans meel, op maat gemalen volgens de exacte specificaties van Oceania Cruises. De ruime ultramoderne keukens aan boord van de schepen, vergelijkbaar met die in Michelin-sterrenrestaurants, zijn uitgerust met geavanceerde culinaire apparatuur. De vooraanstaande chef-koks, geselecteerd uit ’s werelds beste restaurants, zijn de echte meesters achter wat liefkozend bekend staat als The Finest Cuisine at Sea.

alexis quaretti oceania cruises

Onlangs werd chef-kok Alexis Quaretti (rechts), senior culinair directeur van Oceania Cruises, opgenomen in de prestigieuze echelons van de Maîtres Cuisiniers de France. Quaretti sluit zich aan bij de Vice President of Culinary van Oceania Cruises, Eric Barale (links), die als peetvader van Quaretti in het programma diende.

De vereniging van Meesterkoks van Frankrijk werd opgericht in 1951. Het doel is om de Franse culinaire kunsten over de hele wereld te ondersteunen en te promoten. Deze missie wordt belichaamd door de chef-leden. Geprezen als ambassadeurs van de Franse keuken en cultuur, zijn ze verantwoordelijk voor het doorgeven van dit erfgoed aan hun leerlingen. Met trots is Oceania Cruises de enige grote cruisemaatschappij met twee meesterkoks van Frankrijk.

Oorspronkelijk afkomstig uit Fontainebleau, Frankrijk, begon Quaretti zijn carrière bij enkele van de beste restaurants ter wereld, waaronder het 1-Michelin-ster Château de Marçay, het 3-Michelin-ster L’Arpège, waar hij niet alleen zijn kennis ontdekte maar ook verfijnde en waardering voor de plantaardige keuken, en daarna de 2-Michelin-ster La Pyramide.

Gedreven door de wens om van Oceania Cruises een bestemming te maken voor plezierzoekers die op zoek zijn naar unieke ervaringen, heeft chef Quaretti een menu samengesteld met universele wereldsmaken met zijn eigen Franse expertise en unieke voorliefde voor diverse producten. Als manager voor de ontwikkeling van recepten van de rederij heeft Quaretti elk gerecht ontworpen, gemaakt en getest dat op een schip van Oceania Cruises wordt geserveerd. Hij en zijn getalenteerde team creëren elk jaar ongeveer 300 nieuwe recepten om de menu’s aan boord voortdurend te verbeteren en vernieuwen.

Culinaire ontdekkingen op zee

Quaretti’s passie is prominent aanwezig aan boord van het pas gelanceerde schip Vista met zijn 11 culinaire eetgelegenheden – waarvan drie volledig nieuwe eetconcepten hun debuut maken aan boord. Deze omvatten Aquamar Kitchen, The Bakery at Baristas en Ember.

Aquamar Kitchen biedt gasten een overvloed aan verwennerij zonder schuldgevoel. Bij het ontbijt kan u er genieten van smoothies, koudgeperste sappen en energiekommen. Tijdens de lunch staan er heerlijke avocadotoastselecties en wereldwijd geïnspireerde salades, wraps en poke bowls op het menu. Om de wellness-geïnspireerde gerechten te weerspiegelen, biedt het drankenmenu een selectie van premium, bekroonde non-alcoholische wijnen, waaronder Pierre Zero uit Frankrijk en een verfrissende collectie mocktails gemaakt met Lyre’s non-alcoholische sterke drank.

The Bakery at Baristas is een uitbreiding van de populaire koffiebar van de cruisemaatschappij en serveert heerlijke Franse en Italiaanse gebakjes, vingersandwiches en huisgemaakte biscotti.

Ember is een luxe, maar toch ontspannen restaurant waar gasten kunnen genieten van een authentieke rijke Amerikaanse eetervaring. Ember combineert naadloos de eigentijdse frisse levendigheid van gerenommeerde culinaire hoofdsteden zoals Napa en Sonoma met de warmte en rijkdom van de gerevitaliseerde eet- en drinkwereld van het hart van Amerika. Van blackened crab cake met verse maïssalsa en geroosterde tomatensaus tot zoute lekkernijen zoals een geroosterde bietensalade met pittige geitenkaas, delicate sjalotjes, aangebraden sperziebonen en geroosterde hazelnoten. Proef een sappige biefstuk die naar uw smaak is bereid, geniet van de umami van een ribeye met eekhoorntjesbrood met een zalvende foie gras-truffel demi-glace en gekruide crunch van Provençaalse tomaat in paneermeelkorst. Als dessert is een geroosterde appeltaart met nootachtige tonen geserveerd met Humphry Slocombe zoet zomermaïsijs ​​een nieuwe knipoog naar de evoluerende complexiteit van de Amerikaanse ‘farm-tot-table’-keuken.

Met zo’n enorme selectie aan restaurants om uit te kiezen en met alle specialiteitenrestaurants inbegrepen, hebben gasten keuze te over en is dineren aan boord van Oceania Cruises een unieke ervaring.
Top 5 selectie culinaire reizen

Om uit de eerste hand te proeven van de voortreffelijke keuken die een Oceanië Cruise te bieden heeft, stellen we graag een selectie van culinaire reizen in 2023 en 2024 voor.

De Caribbean Wanderlust-rondreis van 12 nachten vanuit Miami vertrekt in november aan boord van de prachtige nieuwe Vista. Het schip bezoekt niet minder dan acht adembenemende Caribische eilanden, waaronder de Bahama’s, Puerto Rico, St. Barts, Dominica, Barbados, Grenada, St. Lucia en Antigua.

Stap in januari 2024 aan boord van Marina voor de reis van je leven met de 24-daagse Cape Horn Mariner-reisroute van Oceania Cruises. Deze spectaculaire Zuid-Amerikacruise zorgt voor een meeslepende verkenning. Hoogtepunten zijn Brazilië met zijn weelderige landschappen en levendige stranden, de pinguïnrijke Falklandeilanden, de verbazingwekkende fjorden van Chili en de ijzige wonderen van Antarctica.

Frans-Polynesië, bekend om zijn prachtige stranden, turquoise wateren en levendige cultuur, is een droombestemming die wacht om ontdekt te worden. De Tahitian Legends-reisroute van 10 nachten aan boord van Nautica in januari en februari 2024 zal onder meer Tahiti, Moorea, Fakarava, Nuku Hiva, Rangiroa, Bora Bora en Raiatea verkennen.

Tijdens de 16-daagse Far East Memories-reis aan boord van Insignia in maart 2024 wacht u een groot aantal inspirerende bezienswaardigheden. Een betoverende combinatie van de afgelegen stranden van de Filipijnen, de futuristische wolkenkrabbers van Taiwan, de ongetemde wildernis van Borneo en de vergulde tempels van Japan.

De 15-daagse Sheiks & Pharaohs-cruise vertrekt in mei 2024 vanuit Dubai en biedt een intrigerende verkenning van het Midden-Oosten aan boord van de zorgvuldig opnieuw geïnspireerde Riviera. Aanloophavens zijn onder meer Omen, Egypte, Jordanië en overnachtingen in Israël waar u de wonderen van de oude stad Jeruzalem kunt ontdekken.

Contacteer ons voor meer informatie over het luxe aanbod, de voortreffelijk vervaardigde keuken en de vakkundig samengestelde reiservaringen van Oceania Cruises.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *