Meer dan 2 miljoen passagiers op Brussels Airport in mei

In de maand mei verwelkomde Brussels Airport ruim twee miljoen passagiers, een toename van 22% ten opzichte van mei 2022. De spreiding van de voorjaarsvakanties in België, de meivakantie in Nederland, en ook de lange weekends in de meimaand verklaren deze mooie groei.

brussels airport

In de maand mei mocht Brussels Airport 2.071.182 passagiers verwelkomen, ofwel een stijging van 22% ten opzichte van mei 2022. De spreiding van de voorjaarsvakanties binnen België heeft deze cijfers positief beïnvloed. De vakantie in het Franstalig onderwijs viel dit jaar later, en zorgde voor een verschuiving van de reizigers van april naar mei. Ook de meivakantie in Nederland, die startte in de laatste week van april, had zijn invloed op het aantal reizigers. Daarnaast hadden ook de verlofdagen rond het hemelvaarts- en pinksterweekend een positief effect. Het slechte weer in april zorgde dan weer voor meer last-minute-boekingen naar de zon in mei.

Het aandeel vertrekkende transferpassagiers was 14% in mei. Dat is 38% meer dan in 2022. Brussels Airport is en blijft een belangrijke hub van Europa en Noord-Amerika naar Afrika.

Het aantal vliegbewegingen nam in mei 2023 met 7% toe ten opzichte van 2022. Het aantal passagiersvluchten is toegenomen met 10% in vergelijking met 2022, er waren gemiddeld 143 passagiers per vlucht, tegenover 130 in mei 2022.

De tien meest bezochte landen waren in mei respectievelijk Spanje, Italië, Duitsland, Turkije, Griekenland, Portugal, Frankrijk, de Verenigde Staten, Marokko en het Verenigd Koninkrijk. 

Lees ook: Reis rond de wereld aan boord van Happy ship Rotterdam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *