Brussels Airlines vliegt volgend jaar opnieuw naar Kenia

Brussels Airlines voegt een tiende long haul vliegtuig toe aan de vloot en groeit in Sub-Saharaans Afrika, de belangrijkste markt voor Brussels Airlines. Met de extra capaciteit kan de Afrika-expert van Lufthansa Group de route naar Nairobi heropenen. Het aantal vluchten naar Kigali wordt opgeschroefd naar een dagelijkse service. Daarmee heeft Brussels Airlines in totaal 18 bestemmingen in Sub-Saharaans Afrika.

Brussels Airlines voegt in de zomer van 2024 een tiende Airbus A330 toe aan haar vloot. Op die manier kan Brussels Airlines nog meer vluchten aanbieden tussen Europa en Afrika: Nairobi, de hoofdstad van Kenia, wordt toegevoegd aan het netwerk met een directe verbinding vanuit Brussels Airport. Nairobi is geen onbekend terrein voor Brussels Airlines: tussen 2002 en 2015 was de stad al een deel van het netwerk.

Nieuwe bestemming, en extra vluchten naar Oost- en West-Afrika

Er komt niet enkel een nieuwe bestemming bij, dankzij het extra long haul vliegtuig kan het aantal vluchten naar Kigali (Rwanda) opgevoerd worden tot een dagelijkse service. Een extra vliegtuig betekent ook extra werkgelegenheid. Zo zullen er 60 extra piloten en cabinemedewerkers aangeworven worde. Ook bij het grondpersoneel komen er extra jobs bij.

Tickets voor de nieuwe route zijn te koop vanaf morgen en in juni zal de eerste vlucht naar Nairobi vertrekken. Tijdens het zomerseizoen wordt de vlucht zes keer per week uitgevoerd, in het winterseizoen gaat het om vier vluchten per week. Tijdens de winterperiode zullen er extra vluchten komen naar Dakar, Banjul, Monrovia en Freetown.

“Met Nairobi, dagelijkse vluchten naar Kigali en extra vluchten naar West-Afrika zijn we sterker aanwezig in Afrika dan ooit tevoren. Het tiende langeafstandsvliegtuig voor Brussels Airlines is een duidelijk teken van vertrouwen van de Lufthansa Group en versterkt ook onze positie als de hub naar Afrika binnen de groep,” zegt Dorothea von Boxberg, CEO, Brussels Airlines.

Kenia heeft een snelgroeiende bevolking van meer dan 50 miljoen inwoners. Het land is wereldberoemd dankzij de prachtige fauna en flora. Meer dan twee miljoen toeristen per jaar bezoeken Kenia, een cijfer dat sterk stijgt. Kenia wordt ook wel “Sillicon Savannah” genoemd, omdat er het afgelopen decennium is uitgegroeid tot het technologische epicentrum van de regio, met talloze innovatieve start-ups.

Het Afikaanse land is dan ook een belangrijke markt voor Lufthansa Group. Tijdens de zomer van 2024 zal de groep in totaal 18 keer per week naar Kenia vliegen: zes wekelijkse vluchten van Brussels Airlines en dagelijkse vluchten van Lufthansa, beide naar Nairobi. En daarnaast nog vijf vluchten per week naar Mombasa met Discover Airlines.

Lufthansa vliegt dagelijks tussen Nairobi en Frankfurt, daarmee kom het totaal aantal wekelijkse vluchten van de Lufthansa Group naar Nairobi op 13 tijdens het zomerseizoen, 11 tijdens het winterseizoen.

De vluchten naar Nairobi vertrekken ’s ochtends in Brussel. Vluchten vanuit Nairobi stijgen ’s avonds op om ’s ochtends in België aan te komen.

Lees ook: 8 onontdekte eilanden in Kroatië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *