Brussels Airlines en Tomorrowland investeren in duurzame party flights

In 2024 zullen de wereldberoemde Tomorrowland party flights duurzamer zijn. Brussels Airlines en Tomorrowland sluiten een partnership om 100% Sustainable Aviation Fuel (SAF) aan te kopen voor deze specifieke vluchten, wat de CO2-uitstoot tot 80% kan reduceren.

Brussels Airlines en Tomorrowland zijn zich bewust van hun ecologische voetafdruk en investeren al jaren om hun impact op het milieu naar beneden te krijgen. Beide bedrijven willen een balans vinden tussen hun passie voor muziek en reizen, en hun verantwoordelijkheid om de planeet te beschermen voor de volgende generaties.

“De reis naar een betere wereld in de toekomst, begint met de stappen die we vandaag nemen. Samen met Brussels Airlines brengen we festivalgangers van over de hele wereld samen op Tomorrowland in België. We werken samen om onze impact te vergroten en positieve veranderingen voor iedereen te creëren. People of Tomorrow dragen bij aan duurzaamheidsprojecten en verminderen tegelijkertijd de impact van hun vlucht op het milieu,”​ zegt Debby Wilmsen, Head of Media Relations & Internal Communication bij Tomorrowland.

Voor 11de keer zal Brussels Airlines feestvierders van over de hele wereld naar België brengen voor het gerenommeerde muziekfestival. Voor de editie van 2024 zullen alle vliegtickets verkocht in het Global Journey bij Brussels Airlines Green Fares zijn. Dat is een specifiek tarief van Brussels Airlines en de andere Lufthansa Group luchtvaartmaatschappijen waarmee passagiers 20% SAF aankopen voor hun vlucht, en voor 80% bijdragen aan duurzame compensatieprojecten, onder meer in België.

Op de speciale party flights gaan beide partijen nog een stap verder. Bovenop de Green Fare zullen Brussels Airlines en Tomorrowland samen de resterende 80% SAF aankopen, wat zal resulteren in 100% SAF voor deze vluchten. Lufthansa Group zal het equivalent SAF aankopen voor de brandstof die gebruikt wordt op de party flights. Die SAF zal dan ingezet worden binnen de hele Lufthansa Group.

Wat is SAF – Sustainable Aviation Fuel?

  • De SAF die op dit moment gebruikt wordt binnen Lufthansa Group wordt geproduceerd op basis van biogene residuen, onder meer gebruikte frituurolie.
  • SAF is een belangrijke hefboom om vliegen duurzamer te maken en voor de energietransitie in de luchtvaart
  • SAF kan de CO2-uitstoot tot 80% reduceren.
  • Vandaag is Lufthansa Group bij de vijf grootste aankopers van SAF wereldwijd. Het is een zogeheten “drop in fuel”: SAF kan gemengd worden met klassieke kerosine en zo zonder problemen gebruikt worden in vliegtuigen

Bij Brussels Airlines doen we er alles aan om onze passie om de wereld te ontdekken te combineren met onze verantwoordelijkheid om die wereld te beschermen voor de toekomstige generaties. We hebben de doelstelling om onze CO2-uitstoot te halveren tegen 2030, tegenover 2019. Tegen 2050 willen we klimaatneutraal zijn. Sustainable Aviation Fuel, samen met vlootvernieuwing, is een belangrijke hefboom om deze doelstellingen te halen. Lufthansa Group is al een van de grootste SAF-aankopers wereldwijd. We moedigen iedere passagier aan om bij te dragen aan SAF met onze Green Fares,” aldus Balázs Németh, Corporate Social Responsibility Manager bij Brussels Airlines

De tickets zijn vanaf 6 december te koop via deze link.

100% SAF voor zo veel mogelijk samenwerkingen

​​Brussels Airlines wil zo veel mogelijk partners overtuigen om gelijkaardige samenwerkingen aan te gaan. Een van de partners die al deel uitmaken van de coalitie is Voetbalteam Royal Union Saint-Gilloise. Vanaf nu zal er 100% SAF aangekocht worden voor hun vluchten wanneer ze internationale wedstrijden spelen.

Lees ook: Brussels Airlines neemt fabrieksnieuw vliegtuig op in de vloot

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *