Viking kondigt 10 extra rivierschepen aan in Europa

Viking zal 10 extra Viking Longships toevoegen aan zijn riviervloot. Tegen eind 2026 zullen acht van de nieuwe schepen de populaire routes van Viking op de Rijn, de Main en de Donau bevaren, terwijl twee extra Viking Longships zich bij de vloot op de Seine zullen voegen.

Luxe cruiserederij Viking heeft aangekondigd de komende jaren nog eens 10 Viking Longships aan haar riviervloot zal toevoegen. Om aan de sterke vraag naar Europese rivierreizen te voldoen, zullen acht van de nieuwe schepen de populaire routes van Viking op de Rijn, de Main en de Donau bevaren, terwijl twee extra Viking Longships zich bij de vloot op de Seine zullen voegen.

De totale bestelling is inclusief één Viking Longship voor de Seine, dat in februari 2023 werd aangekondigd. De nieuwe schepen zullen zich aansluiten bij vier Viking-langschepen die in 2022 officieel in dienst genomen werden: de Viking Fjorgyn, de Viking Kari, de Viking Radgrid en de Viking Skaga. Alle schepen varen de populaire achtdaagse Paris and the Heart of Normandy-route en zijn speciaal ontworpen om over de rivier de Seine te varen en gasten naar het hart van Parijs te brengen.

Met een huidige vloot van 80 rivierschepen en meer dan 50 procent van het marktaandeel voor Noord-Amerikaanse reizigers is Viking veruit de leidende rivierlijn in de sector. De bekroonde Viking Longships, die het overgrote deel van de riviervloot van het bedrijf uitmaken, bieden plaats aan 190 of minder gasten. Met een innovatief, gepatenteerd ontwerp bieden de schepen een grote verscheidenheid aan kajuitkeuzes, het revolutionaire Aquavit-terras voor binnen en buiten en Viking’s kenmerkende Scandinavische designesthetiek.

“Sinds we Viking 26 jaar geleden begonnen, is het onze missie om onze gasten te helpen de wereld comfortabel te verkennen. We concentreren ons op de bestemming en bouwen elegante, innovatieve schepen”, aldus Torstein Hagen, voorzitter van Viking. “We kijken ernaar uit om deze nieuwe Longships te verwelkomen in onze Europese vloot en de komende jaren The Viking Way of Exploration aan nog meer gasten te introduceren.”

Om officieel de start van de bouw van alle tien schepen te markeren, werd vandaag een kielleggingsceremonie gehouden op de Neptun Werft-scheepswerf in Rostock, Duitsland, waar alle Viking Longships zijn gebouwd sinds hun debuut in 2012.

De nieuwe schepen zijn voorzien van een hybride voortstuwingssysteem met batterijen en zijn ook uitgerust met walstroom om de afhankelijkheid van brandstof in de haven te verminderen. Zonnepanelen aan boord dragen verder bij aan de energie-efficiëntie van de schepen.

Vijf van de nieuwe schepen zullen in 2025 worden opgeleverd, de overige vijf in 2026.

Contacteer ons voor meer informatie over het luxe aanbod en om uw cruise met Viking te boeken

Lees ook: Oceania Cruises zet nieuwe standaard voor luxe op zee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *