Elements – In pursuit of the wild: Op zoek naar de pure schoonheid en kracht van de natuur

Elements – In pursuit of the wild is een emotionele en visuele ontdekkingstocht naar de kracht van de ongerepte natuur. De prachtige foto’s tonen de schoonheid van de natuurelementen in al hun aspecten.

elements reisboek

Een boek louter vol prachtige natuurfoto’s is Elements – In pursuit of the wild niet. Het is veel meer dan dat. De redactie van het Engelse Rucksack Magazine staat bekend om zijn storytelling. Ze weten er hoe hun lezers op zo’n manier mee te nemen in hun verhalen dat ze een sterke betrokkenheid creëren. Ook in Elements weten ze iedereen aan te grijpen met hun sprekende foto’s en aangrijpende verhalen over de natuur.

Ver weg van de platgetreden paden gaat Elements – In pursuit of the wild op zoek naar locaties die oorverdovend stil zijn, overweldigend schoon maar al even meedogenloos. Wilde plekken, ver weg van alles waar we geen eenzaamheid maar rust en verstilling vinden. Het zijn allemaal plekken waar we nog worden overdonderd door de kracht van de natuur. Locaties zoals de Faeröer-eilanden, het noordwesten van de Stille Oceaan, Scandinavië, Schotland en tal van andere bestemmingen die de avonturier in ons oproepen worden uitgebreid besproken en geïllustreerd.

Natuurelementen als centraal thema

Elements – In pursuit of the wild is een uitstekende mix van visuele en geschreven verhalen waarin je jezelf al snel gaat verliezen. Je krijgt meteen zin om op avontuurlijke ontdekking te gaan en deze plaatsen vol prachtige natuur zelf te verkennen. De teksten zijn erg inspirerend en de prachtige mistige beelden roepen bij al snel de nodige nostalgie en verwondering op. En het doet ons beseffen dat we de wereld en zijn buitengewone schoonheid niet als vanzelfsprekend mogen vinden maar dat we er met de nodige voorzichtigheid mee moeten omgaan.

Het uitgangspunt van Elements zijn de 4 natuurelementen: aarde, water, vuur en lucht. Zij vormen immers de basis van alles wat we zien en ervaren. Met deze invalshoek op de natuurlijke pracht wil het boek ons verbazen en vol bewondering doen staan voor al het moois op onze planeet. Het wil ons doen inzien dat we de kracht maar ook de pracht van de ongerepte natuur moeten beschermen willen we haar schoonheid behouden.

Aangrijpende storytelling

Elements is een must voor natuurliefhebbers en een aanrader voor wie houdt van mooie fotografie. Wie graag wegdroomt en mijmert bij de aangrijpende teksten en sprekende natuurfoto’s, zal uren kunnen bladeren in dit prachtige. Ieder hoofdstukje binnen elk van de natuurelementen heeft namelijk een heel verhaal te vertellen. Je wordt geprikkeld door de boodschap die de auteurs willen meegeven maar evengoed doet het je zelf nadenken over hoe we als mens omgaan met de natuur. Dit is storytelling op zijn best.

Elements – In pursuit of the wild is een krachtige, emotionele en visuele ontdekkingsreis doorheen sprekende foto’s en aangrijpende (Engelstalige) teksten over de natuurelementen. Een koffietafelboek met een boodschap! Je kan het boek hier online bestellen

Wil je zelf genieten van de kunstige foto’s en inspirerende verhalen? Je kan Elements – In pursuit of the wild hier online bestellen.

Lees ook: Tom Waes gaat op zoek naar de markantste plekjes in Vlaanderen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *