Disneyland Paris viert 30 jaar magie

Disneyland Paris bestaat 30 jaar en dat moet gevierd worden. Vanaf 6 maart kan je er genieten van nieuwe decors, nieuwe kostuums, nieuwe shows, de allereerste droneshow en nog veel meer.

disneyland paris

Dit weekend verwelkomen Mickey, Minnie en alle andere Disneyfiguren tientallen bekende, en minder bekende gasten voor een spectaculair feestweekend om 30 jaar magie in Disneyland Paris te vieren.

12 april 1992 was een magische dag waar miljoenen Europese Disneyfans jarenlang naar uitgekeken hadden. Die dag opende Disneyland Paris, het koninkrijk van dromen en magie, voor het eerst zijn deuren. In de voorbije 30 jaar heeft het park meer dan 375 miljoen bezoekers van alle leeftijden betoverd. Hiermee is Disneyland Paris Europa’s belangrijkste toeristische bestemming. Gedurende al die jaren hield het park vast aan Walt Disney’s visie op entertainment, namelijk het creëren van onvergetelijke herinneringen met vrienden en familie.

De voorbije drie decennia is het park geëvolueerd en werden er nieuwe ideeën, verhalen en personages uit de wondere wereld van Disney tot leven gebracht. Zo werd in 2002 het Walt Disney Studios Park geopend. Het park is het ultieme eerbetoon aan alle helden van de Disney-, Pixar-, MARVEL- en Star Wars-franchises. Door de jaren heen werden tal van nieuwe spectaculaire attracties, zoals Crush’s Coaster, geopend en meer dan 200 shows geproduceerd. In 2019 organiseerde Disneyland Paris haar eerste Magical Pride, een feest waarbij de LGBTQ+ gemeenschap gevierd werd. Onlangs opende het totaal vernieuwde Disney’s Hotel New York – The Art of Marvel de deuren.

30 jaar magie in Disneyland Paris: meer dan genoeg redenen voor een uitgebreid feestje

Het creëren van unieke shows maakt deel uit van het DNA van Disneyland Paris: Mickey and the Magician, The Lion King: Rhythms of the Pride Lands en Disney Junior Dream Factory zijn maar een paar voorbeelden van de shows die bijgedragen hebben aan de magische herinneringen die het park zijn bezoekers biedt.

Ter gelegenheid van het 30-jarig jubileum van Disneyland Paris wordt elke dag – meerdere keren per dag – voor het kasteel van Doornroosje een nieuwe show opgevoerd: Dream… and Shine Brighter!. Tijdens de nieuwe show nemen meer dan 30 Disney-personages en dansers plaats op kleurrijke praalwagens. Het is de ideale gelegenheid om Mickey, Minnie, Donald en Daisy te zien in hun nieuwe veelkleurige kostuums die speciaal voor het 30-jarig jubileum zijn gemaakt. Tijdens de show zullen ze het gezelschap krijgen van tientallen andere personages waaronder de geest uit Aladdin, prinses Rapunzel en Jessie en Woody uit Toy Story.

’s Avonds is het genieten tijdens een nieuw visueel spektakel op en aan het kasteel van Doornroosje. Een nieuwe pre-show, genaamd Disney D-Light, combineert videoprojecties, verlichte waterstralen, lichteffecten, mist en beroemde Disney-liedjes. 200 drones zorgen met een unieke lucht-choreografie voor een ​​extra vleugje magie rond het iconische kasteel. Tijdens het populaire Disney Illuminations transformeren speciale effecten en verschillende scènes het magische kasteel als nooit tevoren. Het 43 meter hoge kasteel oogt na een renovatie van 12 maanden trouwens majestueuzer dan ooit.

Speciaal voor het jubileumjaar zijn voor het kasteel van Doornroosje 10 verschillende thematuinen, Gardens of Wonder, aangelegd. In de tuinen ontdek je 30 nieuwe Disney- en Pixar-sculpturen die er helemaal ‘tot leven komen’.

Exclusieve verjaardagscadeautjes

Bij een ongelofelijk verjaardagsfeest horen natuurlijk cadeautjes en souvenirs. Daarom werden voor het 30-jarig jubileum van het park meer dan 350 exclusieve items ontworpen. De nieuwe producten, gaande van verzamelobjecten in beperkte oplage tot sleutelhangers, pluches met jubileumthema, iconische oorbanden en trendy sweatshirts zijn te koop in de 63 boetieks en winkels in Disneyland Paris.

Een feestjaar om van te smullen

Om het feestjaar alvast smakelijk in te zetten zijn de koks van het park maandenlang bezig geweest om de eet- en drinkervaring een extra magische toets te geven.

In totaal creëerden ze meer dan zestig smakelijke gerechten met nieuwe vegetarische opties, waaronder een veganistische panini en een gezouten aardappelpureewafel, heerlijke desserts en exclusieve cocktails. In de restaurants met bediening aan tafel worden nieuwe iconische desserts geserveerd waaronder een cake met witte chocolade en aardbeien, geserveerd onder een koepel genaamd ‘Le Bouquet final’. Daarnaast zorgen de onbeperkte buffetten met een nieuw macarons-assortiment voor een lust voor het oog en een genot voor de smaakpapillen. Klinken op 30 jaar Disneyland Paris kan met de roze ‘Happy Birthday Cocktail’, een ‘Smoothie met een twist’ bestaande uit bosbessenpuree, banaan en kokosnoot, of zelfs een blauwe ‘Enchanted Flute’.

Natuurlijk blijft het ook en vooral genieten van meer dan 50 attracties, ‘Selfie Spots’ voor interactie met Disney-personages, en vele shows zoals Mickey and the Magician, Disney Junior Dream Factory en Disney Stars on Parade.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *