Norwegian Cruise Line introduceert ‘Meet the Winemaker’ in Europa

Voor de zesde keer kunnen wijnliefhebbers en fijnproevers tijdens Norwegian Cruise Line’s ‘Meet the Winemaker’ serie in contact komen met wijnmakers en andere deskundigen. Daarnaast kunnen gasten voor de allereerste keer genieten van unieke culinaire ervaringen in samenwerking met het merk Certified Angus Beef. 

De ‘Meet the Winemaker‘ serie biedt wijnliefhebbers en fijnproevers de gelegenheid om tijdens verrijkende seminars, intieme wijnproeverijen, diners met bijpassende wijnen, interactieve culinaire demonstraties en meet-and-greets in contact te komen met wijnmakers en andere deskundigen. Voor de zesde editie werkt Norwegian Cruise Line opnieuw samen met een aantal gerenommeerde wijnhuizen.

Meet the Winemaker

Deze culinaire ervaring zal beschikbaar zijn op geselecteerde cruises aan boord van Norwegian Encore, Norwegian Escape, Norwegian Joy en Norwegian Bliss. Voor de allereerste keer in haar geschiedenis zal de Meet the Winemaker-serie haar weg vinden naar Europa als Norwegian Escape rond de Griekse eilanden en Italië vaart op 17 juli en 12 oktober. De gastheer van het evenement in juli is de bekende wijnmaker Antonio Hidalgo van het wereldwijd erkende en door een familie gerunde Spaanse Sherry huis – Bodegas Hidalgo La Gitana. De oktober editie wordt gehost door Sandro Bottega. Onder zijn zorgvuldige leiding heeft Bottega S.p.A. zich gediversifieerd naar de productie van grappa, prosecco, een breed scala aan mousserende wijnen, de bekende rode wijnen uit Valpolicella en Toscane, evenals Limoncino en zoete likeuren op romige basis. In 2018 ontving Sandro de prestigieuze Riedel Winemaker of the Year award in Toronto.

Gasten krijgen de kans om wereldberoemde wijnmakers en distilleerders te ontmoeten, waaronder Gérard Bertrand, Green Personality of the Year; Rob Mondavi Jr., vierde generatie Napa Valley wijnmaker; Diane Flamand, wijnmaker bij Bordeaux Collection Wines, Domaines Barons de Rothschild (Lafite) en Michael Mondavi van de Michael Mondavi Family Estate. De Meet the Winemaker-cruises zijn dan ook een verrijkende en exclusieve culinaire ervaring.

Exclusieve culinaire ervaring

Dit jaar krijgen de deelnemers op bepaalde cruises ook de kans om te genieten van unieke culinaire ervaringen die worden gesponsord door het merk Certified Angus Beef. Met wijn geserveerd bij elke gang, leren ze van een meester sommelier terwijl ze genieten van een aantal gerechten met het beste rundvlees. Vertrouwd door de beste 5-sterrenchefs, waaronder Certified Angus Beef culinair directeur Chef Tony Biggs en Certified Angus Beef’s 2021 Chef of the Year, Carla DiLorenzo, is het Certified Angus Beef-merk het beste dat verkrijgbaar is en wordt het met trots geserveerd aan boord van de NCL vloot.

Op elk van de cruises worden vintage wijnen geschonken die door de expert zijn uitgekozen en aan boord gebracht voor de exclusieve evenementen. Wijnpakketten variëren van $22 tot $100 (zo’n €20,- tot €90,-) per persoon plus belasting en fooi en kunnen eenmaal aan boord worden gereserveerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *