Overnachten in een voormalig klooster nabij Eindhoven

Wie ooit eens wil overnachten in een voormalig klooster is bij Fletcher Kloosterhotel Willibrordhaeghe aan het juiste adres. Het gebouw waar ooit tientallen mannen een priesteropleiding kregen, werd na een grondige verbouwing omgetoverd tot een modern 4-sterrenhotel.

Het Fletcher Kloosterhotel Willibrordhaeghe is gelegen op een 15 hectare groot landgoed in het Noord- Brabantse Deurne. Het gebouw kent een rijke geschiedenis en heeft dan ook verschillende functies gehad. Zo diende het oorspronkelijk als vervanging voor het Missiehuis in Uden dat in 1944 door de Duitse bezetters werd opgeblazen. Het huidige gebouw werd op 7 november 1954 officieel in gebruik genomen door de paters, broeders en studenten van het missiehuis.

Onder meer door de ontzuiling, veranderde de functie van het missiehuis en meldden zich steeds minder studenten aan om tot priester te worden opgeleid. Hierdoor kwam het missiehuis in financiële problemen en werd het gebouw bijvoorbeeld gebruikt voor het opvangen van gehandicapten en ouderen. Van 2004 tot 2014 deed het voormalige klooster dienst als conferentiehotel en sinds 2017 huisvest het schitterende gebouw het Fletcher Kloosterhotel Willibrordhaeghe.

Ondanks een grondige verbouwing werden de geschiedenis en de oorspronkelijke sfeer van het kloostergebouw bewaard. De combinatie van heden en verleden geeft Kloosterhotel Willibrordhaeghe dan ook een uniek rustgevend karakter.

Het hotel beschikt over 99 hotelkamers (voorzien van een flatscreen-tv en een badkamer met een douche of een bad), Bar Bistro DuCo, twee ruime terrassen, een fitnessruimte en een eigen multifunctionele kapel die kan dienen als locatie voor bruiloften, feesten, partijen en uitvaarten. De kapel wordt trouwens nog maandelijks gebruikt voor vieringen van de paters.

Wij verbleven in kamer 109, een ruime basic kamer met lichthouten meubilair – waaronder een eenvoudige kleerkast, een bureau en twee eenpersoonsbedden met zachte matrassen. De kamer is gelegen in een typische lange kloostergang op de eerste verdieping (gelukkig maar want de lift was buiten gebruik).

De ruime badkamer beschikt over een ruime douche, een dispenser met een verzorgingsproduct (douchegel, shampoo en handzeep in één) en een haardroger. De kamer beschikt niet over een kluis. Waardevolle spullen kunnen tegen betaling opgeborgen worden bij de receptie. Daar kan je ook terecht indien je gebruik wenst te maken van bijvoorbeeld een strijkplank of om een fiets of E-Bike te huren (respectievelijk €10 en €20 per dag).

Bar Bistro DuCo

Het ontbijt wordt dagelijks vanaf 7 uur geserveerd in het restaurant. Wie wil kan een ontbijt-/lunchpakket laten samenstellen om mee te nemen. Voor €12,50 krijg je dan 2 witte en 2 bruine belegde broodjes, een flesje water, fruitsap, een snack, een yoghurtje en twee stukken fruit.

Niet alleen het uitgebreide ontbijtbuffet, maar ook de lunch en diner worden geserveerd in het gezellige restaurant van het hotel. Bar Bistro DuCo serveert eigentijdse gerechten die geïnspireerd zijn op de Franse keuken. De vlees- en visgerechten worden klaargemaakt in de Josper houtskooloven. Deze gesloten barbecue met een uniek design geeft de gerechten een ultieme smaaksensatie. Een 3-gangen diner kan al vanaf 34,50 p.p.

Wie na een dagje shoppen in Eindhoven volkomen tot rust wil komen is bij het Fletcher Kloosterhotel Willibrordhaeghe aan het juiste adres. Het hotel is gelegen aan de Vlierdenseweg 109 in Deurne, op een half uurtje van Eindhoven. Parkeren doe je er gratis en je kan er zelfs je elektrische wagen opladen.

Dit artikel werd eerder gepubliceerd op cruisetotravel.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *