Explora Journeys lanceert Inaugural Journeys Collection met droombestemmingen over de hele wereld

Explora Journeys heeft de routes voor haar eerste jaar van Journeys onthuld. Vanaf mei 2023 zal EXPLORA I, het eerste schip van Explora Journeys, reizigers meenemen naar bekende en minder bekende droombestemmingen.

Explora Journeys, het nieuwe luxe lifestyle-reismerk van de MSC Group, streeft ernaar om luxueuze oceaanreizen aan te bieden met opmerkelijke routes die reizigers de mogelijkheid bieden om verder te ontdekken, intensiever te reizen en langer op elke bestemming te blijven.

“Onze ambitie is om de wens van de luxereiziger van vandaag en morgen en hun nieuwsgierigheid naar opmerkelijke ontdekkingen te weerspiegelen. We hebben een verzameling reizen gecreëerd die de perfecte mix bieden van gevierde bestemmingen en minder bereisde havens, beide gezien vanuit een nieuw en origineel oogpunt om onze nieuwsgierige, veeleisende gasten en de volgende generatie luxereizigers te inspireren en te prikkelen,” aldus Michael Ungerer, CEO van Explora Journeys.

Droombestemmingen over de hele wereld

Of je nu de geplaveide straten van de hoofdsteden van Europa wil bewandelen, de kristalheldere wateren van de Noorse fjorden wil bevaren, of genieten van de Franse chic in Saint Barths, Explora Journeys is van plan om exclusieve toegang te bieden tot droombestemmingen die de klassieke luxe-oceaanervaring overstijgen.

De Inaugural Journeys Collection van Explora Journeys omvat de Middellandse Zee, Noord-Europa, het Verenigd Koninkrijk, IJsland, Groenland, Canada, de oostkust van de VS, het Caraïbisch gebied, Zuid-Amerika en Hawaï.

Tijdens haar inaugurele jaar zal EXPLORA I 132 havens in 40 verschillende landen aandoen. Een aantal van de bestemmingen, waaronder Kastellorizo (Griekenland) en Saint-Pierre (Martinique), werden nooit eerder bezocht door cruiseschepen. Afvaarten beginnen met reizen vanaf 6 nachten en lopen op tot een 44-nachtenlange Grand Journey.

Zo kan je in mei 2023 tijdens de ‘Maiden Journey into Mare Nostrum’ Barcelona, Saint-Tropez, Calvi (Corsica), Rome, Fiskardo (Grieks eiland Kefalonia), Istanbul en Athene bezoeken. Tijdens de zomermaanden vaart EXPLORA I onder meer naar Noorwegen. Het nieuwe schip zal trouwens op 22 augustus aanmeren in Zeebrugge.

De ‘Epic Fjords and Artic Circle’-cruise brengt je naar Kristiansand, Hellesylt/Geiranger, Ålesund, Molde, Trondheim, de Svartisen gletsjer en de noordpoolcirkel. Vervolgens vaart het luxeschip via IJsland en Groenland naar Canada en de oostkust van de Verenigde Staten. Onderweg staan onder meer Québec, Boston en New York City op het programma. In November 2023 vaart EXPLORA I richting de Caraïben waar je een aantal must-visit bestemmingen zoals Miami, Key West, Basseterre en Ocean Cay, het privé-eiland van MSC kan bezoeken. Alvorens het Panamakanaal door te varen kan je begin 2024 deelnemen aan het wereldbekende carnaval in Rio de Janeiro. Via de oostkust van de Verenigde Staten gaat het vervolgens richting Puerto Vallarta, San Diego, Los Angeles, San Francisco en Vancouver om tenslotte te eindigen in het midden van de Stille Oceaan aan de prachtige eilanden van Hawaï.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *