Costa Toscana begint aan inaugurele cruise

Costa Toscana, het nieuwste schip in de Costa Cruises-vloot, is vertrokken voor haar eerste cruise.

Costa Toscana is een schip van de nieuwste generatie, aangedreven door vloeibaar aardgas (LNG). Costa Group, het moederbedrijf van het in Italië gevestigde Costa Cruises en het in Duitsland gevestigde AIDA Cruises, heeft momenteel vier schepen die worden aangedreven door deze technologie: AIDAnova, Costa Smeralda, Costa Toscana en AIDACosma.

Costa Toscana markeert de herstart van de Costa Cruises-vloot. Na Costa Toscana zullen nog 7 schepen weer in gebruik worden genomen, naast de reeds in dienst zijnde. De rederij verwacht dat deze zomer de volledige vloot van 12 schepen weer operationeel zal zijn.

Van lente 2022 tot winter 2022-23 omvat Costa’s schema in totaal meer dan 1.800 cruises, met reisschema’s variërend van 3 tot 127 dagen. De schepen van het bedrijf zullen 179 bestemmingen over de hele wereld aandoen, met een volledig vernieuwd excursieaanbod, met ongeveer 1.800 verschillende tours.

Op gastronomisch gebied bieden Costa-schepen niet minder dan 112 restaurants of eetruimtes in de hele vloot, met onder meer nieuwe gerechten van drie geweldige chef-koks zoals Bruno Barbieri, Hélène Darroze en Ángel León.

De eerste cruise van Costa Toscana omvat een reis van een week langs Marseille, Barcelona, ​​Valencia, Palermo en Civitavecchia/Rome. Na haar debuut blijft het nieuwe vlaggenschip tot eind november gepositioneerd in de westelijke Middellandse Zee. Tijdens het zomerseizoen zal ze Savona, Civitavecchia/Rome, Napels, Ibiza, Valencia, Marseille aandoen, terwijl tijdens het herfstseizoen Palma de Mallorca de plaats van Ibiza zal innemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *