MSC Grandiosa vaart deze zomer naar de Noorse fjorden

Goed nieuws voor wie de Noorse fjorden vanop het water wil ontdekken. MSC Cruises heeft aangekondigd dat het vaarprogramma van MSC Grandiosa deze zomer volledig gewijd zal zijn aan de Noorse fjorden.

MSC Cruises heeft besloten om MSC Grandiosa, één van haar meest moderne en ecologisch geavanceerde schepen, deze zomer naar de Noorse fjorden te laten varen. Hiermee biedt MSC Cruises reizigers een ongeëvenaarde keuze om deze verbluffende regio in Noord-Europa te ontdekken. Naast MSC Grandiosa bieden namelijk ook MSC Preziosa en MSC Poesia 8-daagse cruises in de omgeving van de Noorse fjorden aan.

MSC Grandiosa zal spectaculaire 8-daagse routes uitvoeren vanuit Kiel (Duitsland). Hierbij zal het schip eerst Kopenhagen, de kleurrijke hoofdstad van Denemarken, bezoeken. Vervolgens vaart het schip richting Noorwegen, naar de panoramische havenstad Ålesund. Daarna wordt halt gehouden in het prachtige dorpje Hellesylt in de Sunnylvsfjord. Via de adembenemende Aurlandsfjord vaart Grandiosa daarna naar het verbluffende dorpje Flåm.

MSC Cruises had eerder bekendgemaakt de aanlopen in Sint-Petersburg (Rusland) stop te zetten. MSC Grandiosa zal zich nu dus volledig wijden aan de fjordenregio terwijl MSC Poesia en MSC Preziosa nog steeds de Baltische staten zullen aandoen. Tijdens deze cruises wordt Sint-Petersburg vervangen door andere populaire bestemmingen zoals Stockholm, Tallinn en Visby.

Wie een cruise geboekt had op een van de oorspronkelijke routes van MSC Grandiosa in de Baltische Staten, en daar nog steeds op reis wil gaan, kan kiezen voor een cruise aan boord van MSC Poesia of MSC Preziosa. MSC Poesia vaart vanuit Warnemunde (Duitsland) 8- en 12-daagse routes met aanlopen in onder meer Riga, Helsinki, Stockholm, Tallinn, Kopenhagen, Kristiansand en Oslo. MSC Preziosa vaart vanuit Kiel (Duitsland) 13-daagse routes met stops in onder andere Tallinn, Helsinki, Stockholm, Bergen, Kristiansand en Stavanger.

Ook MSC Magnifica vaart deze zomer in Noord-Europa. Het schip vaart vanuit Hamburg (Duitsland) 11- en 14-daagse routes met aanlopen in onder andere Kristiansand, Narvik, Longyearbyen, Honningsvåg, Nordfjordeid, Moldefjord en Måløy.

MSC Virtuosa tenslotte zal, naast haar cruises naar het Zuiden, ook een aantal 8- en 13-daagse routes met aanlopen in onder andere Haugesund, Flåm, Olden, Måløy, Nordfjordeid en Moldefjord aanbieden. Bovendien zal MSC Virtuosa, nog steeds vanuit Southampton (Verenigd Koninkrijk), drie langere cruises van 13 en 15 dagen aanbieden met aanlopen in onder andere Oslo, Kopenhagen, Tallinn, Helsinki, Visby, Skagen. Deze cruises vertrekken op 11 juni, 16 juli en 24 september.

Voor meer details en boekingen kan je terecht op de website van MSC Cruises.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *