Cunard toont ontwerpdetails voor nieuw schip Queen Anne

Cunard heeft ontwerpdetails van Queen Anne bekendgemaakt. De nieuwe Queen is ontworpen om een ​​opvallend nieuw hoofdstuk in het verhaal van Cunard te schrijven, een hoofdstuk dat geïnspireerd is door het opmerkelijke verleden van de rederij.

Verschillende ontwerpstudio’s hebben samen met Adam D. Tihany samengewerkt om een ​​buitengewone en doordachte, moderne benadering van de locaties, suites en decorontwerp voor Queen Anne te creëren.

Het basisconcept voor het nieuwe schip van Cunard is gebaseerd op erfgoed, vakmanschap, verhalen vertellen, stijl en innovatie. Deze vijf pijlers werden uiteindelijk het ontwerp-DNA voor het nieuwe vlaggenschip van Cunard, en bijgevolg de inspiratiebron voor de ontwerpers. Adam D. Tihany, Creative Director voor Cunard, onderstreepte hoe deze vijf waarden met elkaar in wisselwerking zouden staan: “Net zoals een wereldberoemd orkest een gevoel geeft, of je meeneemt naar een moment of een tijdperk, zou de esthetiek van Queen Anne hetzelfde doen bij het luisteren naar Cunard’s vergulde leeftijd, maar door de gedurfde, opwaartse lens van de moderniteit.

Bij het uiteindelijke ontwerp werden architecturale details toegevoegd die verwijzen naar de geschiedenis van Cunard en die een vleugje eigenzinnigheid en Britse excentriciteit toevoegen aan de ervaringen aan boord. Deze architecturale ontwerpelementen, samen met het uitstekende serviceniveau aan boord, zullen het nieuwe schip echt uniek maken.

A Queens Grill Suite rendering on Cunard’s newest ship Queen Anne

Het design-DNA werd voor het eerst tot leven gebracht in de iconische Cunard Queens Grand Suites. De Queens Grill Grand Suites bieden gasten een privéverblijf met een verhoogd niveau van exclusiviteit, waarbij elke afwerking zorgvuldig is samengesteld in elke kamer. Ontworpen door David Collins Studio, vertegenwoordigen ze de belichaming van luxe-accommodatie op zee met een speciale eetkamer en aangrenzende butler’s pantry, inloopkasten, met marmer afgewerkte badkamers met uitzicht op zee, een ruime slaapkamer en de grootste balkons aan boord. De Princess Grill Suites, ontworpen door Sybille de Margerie, zijn warm, uitnodigend en omgeven door de zachtste materialen en delicate texturen voor een intieme ervaring met een op maat gemaakte kaptafel en bar met wandpanelen geïnspireerd op de vloeiende lijnen van Cunard’s eerdere schepen, gebeeldhouwde plafondpanelen en grote salontapijten van textielontwerper Corinne Hughes. Terwijl de Britannia balkonhutten knusse zithoeken bieden met uitzicht op zee, en lichte, heldere badkamers met glazen inloopdouches voor een meer ontspannen, luxe-ervaring.

De Grand Lobby, een centraal punt voor gasten en het hart van het schip, is ontworpen om een ​​adembenemende entree te bieden, vol energie en licht. De ruimte markeert de overgang van verleden naar heden en herbergt een eigentijdse metalen wandsculptuur die gedurende de dag verandert door het verlichtingseffect dat erin geïntegreerd is. De art deco elementen zijn een eerbetoon aan de ‘Gouden Eeuw’ van reizen. Het designverhaal wordt ook scherp naar voor gebracht in de amusementsruimtes, waaronder het Royal Court Theatre. De tweedeks ruimte met plaats voor 825 gasten werd ontworpen door Richmond International. Het ontwerp is geïnspireerd op de grote theaters van de wereld. Alle zitplaatsen zijn van het grootste comfort en versierd met rijk fluweel en zo gepositioneerd dat elke gast een perfect zicht op het podium heeft.

Gasten kunnen in 15 restaurants genieten van een grote verscheidenheid aan culinaire gerechten van over de hele wereld. Die diversiteit wordt levendig weerspiegeld in de inrichting, van het opvallend grootse Britannia Restaurant tot de nieuwe, verfijnde Golden Lion pub.

Queen Anne zal ook exclusief een nieuw wellness- en schoonheidsconcept onthullen dat nog nooit eerder is gezien op een Cunard-schip met de breedste selectie fitness-, schoonheids-, thermische en spa-suitefaciliteiten met een eigentijdse, open en luchtige esthetiek.

Een ander essentieel aspect van het ontwerp is het kleurenpalet dat voor elke ruimte individueel is samengesteld om in elke omgeving een unieke sfeer te creëren. Gedurfde nieuwe kleuren verheffen de kenmerkende ruimtes en Queens Grill Suites, diepblauw met flitsen van goudgeel in de Britannia Staterooms zijn gekozen om de zee en de glinstering van het zonlicht te reflecteren en diepe, rijke tinten rood, amber en goud versterken het luxueuze loungegevoel van de Princess Grill-suites. Voor de restaurants Princess en Queens Grill werd gekozen voor felle kleuren met elementen van goud om de luxueuze maar verfijnde algehele designesthetiek aan boord te versterken.

Nog een primeur voor Cunard, de bijgewerkte buitenkant van het schip zal trots de beroemde rode schouw dragen, maar ook een verfijnde bijgewerkte kleurstelling introduceren, met een verfijnd ontwerp van het iconische embleem en de introductie van een elegant nieuw lettertype geïnspireerd op de grote oceaanstomers uit het verleden, om met vertrouwen de naam Queen Anne op de voorste boeg te presenteren.

Queen Anne komt begin 2024 in de vaart.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *