Capitool Reisgids Nederland: leidraad voor al je Hollandse tripjes

Bruisende steden, kleurrijke bollenvelden en pittoreske molens, het zijn maar een paar van de dingen waar Nederland om bekendstaat. Dat er bij onze noorderburen heel wat te zien en te beleven valt, hoeven we je niet meer te vertellen. Maar hoe ontdek je de leukste parels van Nederland?

capitool reisgids nederland

Ga jij ook al eens graag een ‘bakkie koffie’ drinken of een weekendje doorbrengen bij onze noorderburen? Maar ben je op zoek naar een aantal leuke nieuwe plekjes in Nederland? Een van onze favoriete gidsen bij het plannen van een trip naar Nederland is de Capitool Reisgids Nederland. We vinden er alle informatie die we nodig hebben voor verrassende uitstapjes en vakanties bij onze Hollandse vrienden.

Welkom in Nederland

Bij het openslaan van de Capitool Reisgids Nederland word je meteen welkom gegeten met een overzicht van de parels van Nederland. Zo krijg je onmiddellijk zin om je te verdiepen in de vele tips, uitstapjes, leuke weetjes en achtergrondinformatie die de gids bevat.

Vervolgens krijg je een aantal reisroutes voorgesteld. Deze bieden afhankelijk van je beschikbare tijd – van een paar uur tot een paar dagen – een idee van wat je allemaal kan ontdekken. Wie met de fiets door Nederland wil trekken vindt er alvast voldoende inspiratie.

Na een mooi overzicht dat de veelzijdigheid van Nederland bespreekt volgt tenslotte nog een korte historische inleiding.

De ‘Capitool Reisgids Nederland’ verdeeld Nederland onder in 14 regio’s. Zo krijgen naast de 12 provincies ook Amsterdam en de Waddeneilanden een afzonderlijk hoofdstuk.

Amsterdam

Hoewel het parlement en de regering, net als de koning in Den Haag zetelen, is Amsterdam de hoofdstad van Nederland. Met meer dan 800.000 inwoners is het meteen ook de grootste stad van het land. Jaarlijks bezoeken meer dan 1,5 miljoen toeristen de stad aan de Amstel en het IJ. Hierdoor is de stad trekpleister nummer één van Nederland. Het is dan ook niet meer dan normaal dat Amsterdam met de grootste aandacht in de gids gaat lopen.

Het uitgebreide hoofdstuk over Amsterdam is onderverdeeld in zes kleinere delen die elk een wijk van de historische grachtenstad behandelen. Per wijk krijg je een uitgebreid overzicht van de bezienswaardigheden zoals historische gebouwen en musea die je absoluut moet zien. Daarnaast krijg je een aantal tips over waar het leuk eten, drinken, winkelen, kortom (deu)genieten is. Natuurlijk mogen ook een aantal leuke overnachtingsmogelijkheden niet ontbreken. Tot slot vind je per wijk gedetailleerde kaarten om je makkelijk te oriënteren. Handig is bovendien dat je voor elk adresje een prijsindicatie krijgt. Zo heb je meteen een idee hoever je reisbudget zal reiken.

Na het hoofdstuk over Amsterdam komen de provincies aan bod. Elk afzonderlijk hoofdstuk begint met een korte inleiding gevolgd door een duidelijke overzichtskaart. Vervolgens krijg je een overzicht van de vele bezienswaardigheden en een aantal leuke plekjes om te ontdekken.

Mooi en praktisch

De ‘Capitool Reisgids Nederland’ is niet alleen een praktische maar ook een mooie gids. Typisch voor de reisgidsen van Capitool is dat ze boordevol prachtige foto’s en illustraties staan. Zo worden de interieurs van een aantal must-sees, zoals de prachtige Sint-Janskathedraal in ’s-Hertogenbosch, het Bonnefantenmuseum in Maastricht en het Joods Historisch Museum in Amsterdam, door middel van opengewerkte tekeningen getoond.

Hierdoor kan je Nederland als het ware vanuit je comfortabele zetel bekijken en begint je reis thuis bij het plannen. En dat is meteen een van de redenen waarom ‘Capitool Reisgids Nederland’ bij ons hoog staat aangeschreven. Je vindt er niet alleen volop inspiratie en tips maar ook duidelijke plattegronden, mooie foto’s en heldere illustraties waardoor je tijdens het plannen al volop kan genieten van wat er allemaal te beleven is bij onze noorderburen.

Je vindt de ‘Capitool Reisgids Nederland’ in de boekhandel of je kan hem makkelijk hier online bestellen.

 
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *