Tilman Reinshagen wordt nieuwe COO Brussels Airlines

Tilman Reinshagen treedt vanaf 1 juli toe tot de Management Board van Brussels Airlines in de functie van Chief Operating Officer. Hij neemt hiermee de taken over van Edi Wolfensberger, die sinds 1 april COO is van zustermaatschappij Eurowings.

brussels airlines

Tilman Reinshagen (40), momenteel Vice President Ground Operations Hub Airlines Frankfurt, is door de Raad van Bestuur van Lufthansa Group gekozen als de nieuwe COO van Brussels Airlines. Hij zal Brussels Airlines vanaf 1 juli vervoegen aan het hoofd van de operationele afdelingen van de Belgische maatschappij (Flight Operations, Maintenance & Engineering, Ground Operations). De benoeming van Reinshagen is onder voorbehoud van de formele goedkeuring door de Raad van Bestuur van SN Airholding.

Tilman Reinshagen zette zijn eerste stappen in de luchtvaart in 2003 als passenger service agent en later als management trainee. Hij heeft een uitgebreide ervaring opgebouwd in luchtvaart operaties, werkend in verschillende maatschappijen van de Lufthansa Group. Na zijn functie als Station Manager Frankfurt voor SWISS, stapte hij over naar Lufthansa als Process and Quality Manager Spain & Portugal. In 2013 begon hij bij LSG, het luchtvaart cateringbedrijf van de Lufthansa Group, als Managing Director LSG Düsseldorf, gevolgd door zijn rol als Director Operations Frankfurt International.

In 2017 verliet Tilman Reinshagen de Lufthansa Group om toe te treden tot het managementteam van Apple, om vervolgens in 2019 terug te keren naar de Lufthansa Group en leiding te geven aan de Ground Operations van het grootste Lufthansa Group-station Frankfurt in zijn huidige rol.

Tilman Reinshagen’s voorganger Edi Wolfensberger verliet Brussels Airlines op 31 maart om aan de slag te gaan bij zustermaatschappij Eurowings. Simon Kinsey, Director of Flight Operations, neemt de verantwoordelijkheden van COO en de rol van Accountable Manager ad interim over tot 1 juli.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *