MSC Seascape heeft zeetesten met succes afgerond

MSC Seascape, het tweede schip in de Seaside EVO-klasse, is begonnen aan de laatste voorbereidingen op haar eerste seizoen in de Caraïben, dat over slechts vier maanden van start gaat. Het innovatieve schip biedt elegante eetgelegenheden en meeslepende entertainmentmogelijkheden, terwijl het de gasten nader tot de zee brengt.

msc seascape cruise

MSC Seascape heeft van 17 tot en met 20 augustus met succes een eerste intensieve meerdaagse systeemtest op zee doorstaan. Dit is het vierde schip in de Seaside-klasse en het tweede Seaside EVO-schip dat werd gebouwd door het Italiaanse Fincantieri, een van de grootste scheepsbouwgroepen ter wereld.

De Seaside EVO-schepen zijn een evolutie van de innovatieve en populaire Seaside-klasse met opvallende ontwerpelementen, spectaculaire openbare ruimtes en opwindende ervaringen voor de gasten. MSC Seascape brengt een ode aan de schoonheid van de oceaan met een hele reeks innovatieve ontwerpkenmerken om de gasten te laten genieten van nieuwe horizonten op zee.

msc seascape cruise

Het 169.400 GT schip wordt eind november opgeleverd aan MSC Cruises en zal in december 2022 in de vaart worden genomen. Het zal het hele jaar door tochten maken vanuit Miami naar de Caraïben. MSC Seascape is na MSC World Europa het tweede nieuwe schip van MSC Cruises dat dit jaar wordt gelanceerd.

De doopceremonie van MSC Seascape zal plaatsvinden op 7 december 2022 bij de Manhattan Cruise Terminal in New York. Het nieuwe schip biedt twee verschillende routes van zeven nachten aan, waarbij ofwel Ocean Cay MSC Marine Reserve en Nassau op de Bahama’s, San Juan in Puerto Rico en Puerto Plata in de Dominicaanse Republiek worden aangedaan, ofwel wordt aangemeerd bij Ocean Cay MSC Marine Reserve, Cozumel in Mexico, George Town op de Kaaimaneilanden en Ocho Rios in Jamaica.

Hoogtepunten van MSC Seascape

Net als bij haar zusterschip werd 65 procent van de openbare ruimtes van MSC Seascape volledig opnieuw ontworpen vergeleken met het originele Seaside-prototype. Hierdoor wordt de gastenervaring naar een hoger niveau getild en worden prachtige gelegenheden en locaties geboden om nieuwe horizonten te verkennen op zee:

  • 98 uur live entertainment per cruise, ruim 700 vierkante meter aan speciale kinderruimtes, en geavanceerde amusementsopties
  • 270 kajuiten met keuze uit 12 verschillende typen kajuiten en suites met balkon, waaronder de begeerde achtersuites
  • 11 eetgelegenheden, 19 bars en lounges met tal van mogelijkheden om in de open lucht te eten en drinken
  • Zes zwembaden, waaronder een prachtige infinity pool op het achterdek met een fantastisch uitzicht op de oceaan
  • De MSC Yacht Club is een van de grootste en meest luxueuze in zijn soort binnen de vloot van MSC Cruises en biedt ongeveer 3.000 m² ruimte, met adembenemende vergezichten over de oceaan vanaf de voordekken van het schip
  • Een uitgestrekte, bijna 540 meter lange promenade langs de waterkant die gasten nog dichter bij de zee brengt
  • Een spectaculaire Brug der Zuchten met glazen vloer op dek 16, die een unieke blik op de oceaan biedt

Milieutechnologie op MSC Seascape

Het schip past de nieuwste milieutechnologieën toe, waaronder SCR-systemen (Selective Catalytic Reduction) op elk van de vier Wartsila 14V 46F-motoren om de uitstoot van stikstofoxide tot wel 90 procent te verlagen door dit gas om te zetten in onschadelijke stikstof en water. Het hybride uitlaatgasreinigingssysteem van MSC Seascape zal 98 procent van de zwaveloxide uit de emissies verwijderen.

Het schip is uitgerust met de beste afvalwaterbehandelingssystemen in zijn klasse, met zuiveringsnormen die hoger liggen dan die van de meeste afvalwaterbehandelingsinstallaties aan land. Het is ook voorzien van geavanceerde afvalbeheersystemen, door de Amerikaanse kustwacht goedgekeurde ballastwaterbehandelingssystemen, de nieuwste technologische systemen ter voorkoming van olieverlies uit machineruimten, en diverse effectieve verbeteringen op het gebied van de energie-efficiëntie – van warmteterugwinningssystemen tot energiebesparende led-verlichting.

Het schip zal beschikken over een beheersysteem voor onder het wateroppervlak geproduceerde geluiden om de mogelijke effecten op zeezoogdieren te verminderen en isoleren.

Voor meer details en boekingen kan je terecht op de website MSC Cruises.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *