Dichtbij vakanties en weekendjes weg in de wijngaard

Culinair journalist Gido Van Imschoot neemt ons in ‘Dichtbij vakanties en weekendjes weg in de wijngaard’ mee langs diverse wijngaarden in België en in onze buurlanden. Hij praat er met de wijnboeren over hun passie, trekt er op uit in hun wijngaarden en geeft de nodige informatie om te genieten van de plaatselijke wijnen en cultuur.

boek

Auteur Gido Van Imschoot is niet de eerste de beste wijnliefhebber. Naast culinair journalist is hij Master Sommelier, Belgisch Wijnambassadeur en tevens voorzitter van de Vereniging Vlaamse Sommeliers. Wijn kent dus geen geheimen meer voor hem.

Leesboek en reisgids

In ‘Dichtbij vakanties en weekendjes weg in de wijngaard‘ neemt Van Imschoot ons mee op korte ontdekkingstochten in eigen land en over de grens bij onze buren in Frankrijk, Nederland, Duitsland en Luxemburg. Hij ging er op zoek naar gastvrije wijnbouwers met een bijzonder verhaal. Zij laten ons met plezier kennismaken met hun domein, hun wijn en hun passie. De wijnboeren reiken tips aan over de mooiste wandel- en fietspaden in de regio maar ook over leuke slaapplekjes, adresjes met lekker lokale keuken en unieke plekken die de moeite zijn om te ontdekken.

Zo neemt Van Imschoot ons onder andere mee naar het terras van de Apostelhoeve, waar je een prachtig uitzicht hebt op de stad Maastricht. Of we wandelen met wijnbouwer Nicolas mee door zijn golvende wijngaarden rond Domaine des Hêtres in Rosoux-Crenwick in regio Luik. In Zoutelande ruiken en proeven we de zilte lucht waar Johan met passie zijn heerlijke wijnen maakt. Of laat je verrassen door de ‘Urban Winery’ op honderd meter van de Onze Lieve Vrouw toren in Antwerpen. In Frankrijk krijgt de Champagnestreek bijzondere aandacht. Parijs krijgt dan weer een apart hoofdstuk. In de Franse hoofdstad liggen namelijk enkele kleine maar uitzonderlijke wijngaarden die de moeite zijn om te ontdekken.

‘Dichtbij vakanties en weekendjes weg in de wijngaard’ is ideale lectuur om te lezen bij een heerlijk glaasje wijn. Het is tevens een ideale gids voor wie eropuit wil trekken en zich wil voorbereiden op enkele unieke bezoeken aan wijnboeren. De boeiende informatie over wijn gecombineerd met tips om te genieten van natuur, cultuur en gastronomie maakt van dit boek een uiterst interessante reisgids voor wijnliefhebbers.

Gido Van Imschoot is met ‘Dichtbij vakanties en weekendjes weg in de wijngaard’ niet aan zijn proefstuk toe. Eerder deelde hij zijn passie al in onder meer ‘Ontdek Piëmonte‘. In deze inspiratiegids pende hij praktische reisinformatie, informatie over de belangrijkste bezienswaardigheden en adresjes om te eten, te slapen en uiteraard om wijn te proeven in Piëmonte. In ‘Wegwijs in wijn‘ geeft Van Imschoot in heldere en klare taal antwoorden op talloze vragen van wijnliefhebbers. Zo legt hij onder meer uit hoe wijn gemaakt wordt, wat het verschil is tussen biologische en natuurwijn en hoe je de verschillende smaken van wijn leert te onderscheiden. In ‘Ontdek Bourgogne!‘ gaat Van Imschoot samen met Ronny Debaere op zoek naar de recente tendensen op vlak van wijntoerisme. De wijnkenners lunchten in de lekkerste restaurants en bistro’s, wandelden door de wijngaarden, fietsten langs de Voie Verte, bezochten sympathieke wijnhuizen en luisterden geboeid naar het verhaal van de wijnmakers. Kortom ontdekkingen die ze maar al te graag delen en die wijnliefhebbers met plezier lezen.

‘Dichtbij vakanties en weekendjes weg in de wijngaard’ is te vinden in de boekhandel of je kan het boek hier bestellen (en heel wat accessoires voor bij de wijn natuurlijk!).

Dit artikel werd eerder gepubliceerd op Deugenieten.be.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *