Regent Seven Seas Cruises viert sterkste boekingsstart ooit

Regent Seven Seas Cruises heeft opnieuw haar boekingsrecord op één dag verbroken met de lancering van de 2024-2025 Voyage Collection tijdens de start van de verkoop eind vorige maand.

Aanhoudende vraag vanuit luxereizigers

Als bewijs van de aanhoudende en groeiende vraag van luxereizigers naar de ongeëvenaarde ervaring die Regent Seven Seas Cruises biedt, overtrof de cruiserederij haar vorige grootste boekingsstart van 18 augustus 2021, wederom met de lancering van de 2023-2024 Voyage Collection.

“Dit is een ongelooflijke prestatie en getuigt van de hardwerkende Regent teams op zowel onze schepen als kantoren over de hele wereld. Wij danken onze gewaardeerde reisadviseurs met wie wij samenwerken en onze trouwe gasten voor hun passie voor luxereizen,” aldus Jason Montague, president en chief executive officer van Regent Seven Seas Cruises. “De reiscollectie van dit jaar is zeer aantrekkelijk met meer dan 160 nieuwe haven-intensieve routes die elk deel van de wereld ontdekken, dit geldt ook voor ons nieuwste schip Seven Seas Grandeur zodra zij toetreedt tot ’s werelds meest luxueuze vloot in 2023.”

Exotische bestemmingen, langere reisduur en luxe suites

De reistrends tonen aan dat gasten, net als op de lanceringsdag van vorig jaar, het liefst exotische bestemmingen boeken met de voorkeur voor langere reizen, waarbij afvaarten met bestemmingen in Afrika, Azië en Zuid-Amerika ongeveer 70% uitmaakten van de top 10 gereserveerde routes.

Er was ook een sterke vraag naar de kenmerkende suites van de rederij, evenals naar de royale Regent Suite van 413 m². Deze trends illustreren dat reizigers veel waarde hechten aan ervaringen en bereid zijn meer uit te geven om de wereld in luxe te verkennen.

Uit de boekingsgegevens bleek ook dat er een toename was van het aantal reserveringen door reispartners in vergelijking met de lancering van 2023-2024 Voyage Collection in het voorgaande jaar. Daarnaast zag de cruiserederij een grote toename van verkopen die op de dag zelf werden gedaan door gasten die op dat moment al aan boord waren van een van de vijf schepen.

De succesvolle lancering van de Voyage Collection 2024-2025 is het achtste record sinds 2019, toen de rederij haar grootste lancering ooit voor een wereldcruise boekte. Regent vestigde ook nog drie opeenvolgende records voor internationale cruiseboekingen tot mei 2022. Toen bijvoorbeeld in juni 2022 de 2025 World Cruise van Regent werd onthuld, was deze al volgeboekt vóór de officiële startdatum van de boekingen. Het tweede record in 2022 was de presentatie van de 2024-2025 Grand Voyage Collection in juli. De luxe cruiserederij heeft met de lancering van de Voyage Collection sinds 2020 voortdurend haar eigen recordboekingsdagen verbroken.

Behoefte aan luxereizen naar het onbekende

Het feit dat zeven van de tien populairste routes op de lanceringsdatum van de 2024-2025 Voyage Collection havens in Afrika, Azië en Zuid-Amerika omvatten, toont aan dat reizigers de voorkeur geven aan ervaringen op onbekende en exotische locaties.

Dit werd niet beter geïllustreerd dan door Seven Seas Splendor’s  2024 reis van Lissabon naar Kaapstad van 24-nachten. Deze reisroute, die de westkust van Afrika omarmt met bezoeken aan Dakar (Senegal), Banjul (Gambia) en Abidjan (Ivoorkust), werd meer geboekt dan enige andere route. Een soortgelijke reis van 25 nachten van Barcelona naar Kaapstad aan boord van Seven Seas Voyager staat ook in de top 10.

Seven Seas Grandeur, het langverwachte schip dat in 2023 wordt gelanceerd, had een sterke lanceringsdag met 3 afvaarten in de top 10, waaronder een 16 nachten durende Trans-Atlantische reis van Barcelona naar New York in 2024. Seven Seas Grandeur, het zusterschip van de zeer succesvolle Seven Seas Splendor en Seven Seas Explorer, wordt het volgende hoogtepunt in luxe cruisen.

Van de top tien geboekte reizen had geen enkele reis een duur van minder dan 16 nachten. De langste reis omvat een programma van 25 nachten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *