Brussels Airport en Brussels Airlines lanceren nieuwe baggage drop-off

Op Brussels Airport kunnen passagiers van Brussels Airlines gebruik maken van een nieuw systeem om zelf hun bagage in te checken. Het systeem werd deze zomervakantie gefaseerd in gebruik genomen en is nu volledig operationeel. 

Brussels Airport introduceerde deze zomer een nieuw systeem om zelf je bagage in te checken op de luchthaven. Met je boarding pass kan je voor de korte en middellange bestemmingen van Brussels Airlines, en de andere maatschappijen van de Lufthansa Group (Lufthansa, Swiss en Austrian), zelf het bagagelabel printen voor je koffer en deze inchecken. Hiervoor werd een nieuwe zone met 16 labelkiosken en 6 bag drops, waar de koffer gewogen wordt en op de band naar de bagagehal gaat, geïnstalleerd ter hoogte van check-in rij 4.

Het nieuwe systeem werd tijdens de zomervakantie stelselmatig in gebruik genomen en is nu volledig operationeel. Tijdens de maanden juli en augustus werden al 35.000 koffers, of bijna 10% van de koffers van korte en middellange vluchten van Lufthansa Group, via de Baggage drop-off ingecheckt. 

De Baggage drop-off biedt een aanzienlijke tijdwinst omdat er nog meer passagiers gelijktijdig hun koffer kunnen aanbieden. Momenteel kunnen er tot 400 passagiers per uur hun bagage inchecken.

Aangezien meer dan 75% van de passagiers van Brussels Airlines reeds thuis zijn ingecheckt en hun boarding pass op zak hebben, kunnen zij zo dus sneller hun koffer inchecken en hun reis verderzetten.

Je kan uiteraard ook nog steeds terecht bij de bemande check-in balies. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *