Bijna 2,2 miljoen passagiers op Brussels Airport in augustus

In augustus mocht Brussels Airport bijna 2,2 passagiers verwelkomen, dat is 82% van het aantal passagiers in augustus 2019 en meteen het beste maandresultaat sinds het begin van de crisis.

In augustus kozen 2.154.380 passagiers voor Brussels Airport, wat neerkomt op 82% van het aantal dat de luchthaven in augustus 2019 kon optekenen. Net als in juli valt deze groei voornamelijk te verklaren door het sterke herstel van de vakantiemarkt en van het aantal trips om familie of vrienden te bezoeken. Daarnaast was er een toename van reizigers uit Nederland die voor Brussels Airport kozen om de grote drukte op de Nederlandse luchthavens te vermijden. Minder gunstig voor de cijfers was het mooie weer dat er ongetwijfeld voor gezorgd heeft dat heel wat Belgen voor vakantie in eigen land hebben gekozen. 

Zoals gewoonlijk in augustus waren er ook dit jaar weer meer aankomende dan vertrekkende passagiers. Het aantal vertrekkende transferpassagiers bedraagt 16%, slechts 1% minder dan in 2019. 

Populairste bestemmingen

De tien populairste landen in augustus waren respectievelijk Spanje, Turkije, Griekenland, Italië, Marokko, Duitsland, Portugal, de Verenigde Staten, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. Met name Turkije, Griekenland, Marokko en de Verenigde Staten wisten hun resultaten van augustus 2019 te overtreffen. In de top 10 van de bestemmingen staan Barcelona, Madrid, Lissabon, Alicante, Rome, Istanboel, New York, Malaga, Frankfurt en Dublin. Alicante, Istanboel, New York en Dublin waren populairder dan in augustus 2019. 

Toename aantal vluchten 

Het totale aantal vliegbewegingen in augustus 2022 is gestegen met 27% ten opzichte van augustus 2021, tot 17.882 vliegbewegingen. Dit is nog steeds een daling van 17% ten opzichte van augustus 2019. Het aantal passagiersvluchten bedraagt 77% van het aantal passagiersvluchten in augustus 2019. Het gemiddeld aantal passagiers per vlucht blijft, met ongeveer 151 passagiers per vlucht, hoog. De bezettingsgraad van de vluchten blijft dus toenemen, evenals de inzet van grotere vliegtuigen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *