5 aanraders voor een stedentrip naar Washington D.C.

Winter is coming… De hoogste tijd om een stedentrip te plannen. Voor foodies en museumliefhebbers is Washington D.C. met stip the place to be deze winter.

washington

De hoofdstad van Amerika is in de winterperiode extra ‘charming’ wanneer de National Mall gehuld is onder een deken van sneeuw! Van vele gratis musea tot diverse markten, boetiekjes en gastronomische highlights. Hoewel veel reizigers naar New York of San Francisco gaan voor een stedentrip is Washington D.C. wat dat betreft nog een echte hidden gem! Dit zijn alvast onze vijf aanraders voor een stedentrip naar Washington D.C.

1 – Ga museumhoppen

Met zo’n 70 musea is er voor ieder wat wils! Maar wist je dat de Smithsonian Musea allemaal gratis te bezoeken zijn? Van het National Air en Space Museum tot het Museum of Natural History; leuk voor een dagje museumhoppen.

2 – Van markt naar markt hoppen

In november en december is de stad volop te bewonderen in kerstsferen, met grootse, versierde kerstbomen en speciale kerstmarkten, zoals Nalls Farm Market, waar je de mooiste kerstornamenten kunt scoren. Maar DC heeft meer markten die leuk zijn om te bezoeken, zoals Eastern Market. Deze markt ligt in het hart van Capitol Hill en hier kom je voor verse producten en handgemaakte kunst en ambachten.

3 – Werk je foodie bucketlist af

Washington D.C. is een hoogtepunt voor foodies! Je vindt er allerlei cuisines. Zo eet je de meest creatieve taco’s bij Chaia Taco’s en is de Chatsjapoeri (Georgisch brood gevuld metkaas en ei) van Supra om van te watertanden. Voor zoetigheden moet je bij DC Cupcakes zijn, ook wel bekend van het TLC-programma. Genoeg redenen om je smaakpapillen te verwennen!

4 – Ga winkelen in Georgetown

In de wijk Georgetown, met zijn prachtige streetartkunstwerken en romantische architectuur, zijn er veel boetieks die op een bezoekje wachten. Van bekende merken tot winkels met handgemaakte sieraden. Het is tevens een plek met veel koffiezaakjes en bars. Dus je bent hier zo een dagje zoet.

5 – Ga schaatsen tussen gigantische sculpturen

Voor een magisch schaatsavontuur moet je naar de beeldentuin van de National Gallery of Art. Hier schaats je tussen de gigantische sculpturen en onder de sterrenhemel. De baan wordt omringd door gloeiende kaarsen. Romantischer wordt het niet!

Lees ook: 10 plaatsen in Hongarije waar elke wijnliefhebber zijn hart kan ophalen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *