Regent Seven Seas Cruises & Fabergé werken samen aan exclusief Fabergé-ei

Regent Seven Seas Cruises & Fabergé werken samen aan het eerste Fabergé-ei dat permanent op zee te bewonderen valt. Het speciaal ontworpen meesterwerk ‘Journey in Jewels’ wordt het pièce de résistance van een miljoenen kostende kunstcollectie op Regent’s nieuwste schip Seven Seas Grandeur.

Regent Seven Seas Cruises en het wereldwijd bewonderde juweliershuis Fabergé hebben een uitzonderlijke samenwerking bekendgemaakt rondom de creatie van een uniek kunstobject voor Seven Seas Grandeur, het nieuwste schip van de vloot dat in november 2023 in de vaart wordt genomen.

De twee wereldleiders in luxe onthullen met trots het speciale ontwerp voor het handgemaakte Fabergé x Regent Seven Seas Cruises Egg Objet dat het boegbeeld gaat worden van de kunstcollectie op het nieuwe schip. Voor het eerst krijgt een Fabergé-ei daarmee een permanente thuis op zee. Het project, waarvan het design benadrukt welke krachtige natuurelementen het reizen op zee bepalen, betekent voor Fabergé een aantal bijzondere ‘eerste keren’.

Hommage aan reizen op zee

Journey in Jewels is de naam van het eerste Fabergé x Regent Seven Seas Cruises Egg Objet. Het kostbare kleinood wordt het pièce de résistance van een kostbare kunstcollectie op Seven Seas Grandeur die een waarde van miljoenen dollars gaat vertegenwoordigen en in een rijke traditie staat: Regent is erom vermaard haar gasten aan boord te laten genieten van beroemde kunstwerken van artiesten als Picasso, Miró en Chagall. 

“Met ieder nieuw schip streven we ernaar dat het leven aan boord net zo’n verrijkende ontdekkingsreis wordt als de bestemmingen die we aandoen,” aldus Jason Montague, President en CEO van Regent Seven Seas Cruises. “Zo vertelt ook iedere creatie van Fabergé een eigen verhaal. We wisten daarom bij voorbaat dat ons eigen Fabergé x Regent-ei een verbluffend meesterwerk zou worden dat gasten gaat betoveren en inspireren tijdens hun verblijf bij ons. Het is het perfecte kunstobject om mee te laten varen op ons nieuwste schip Seven Seas Grandeur.”

Journey in Jewels komt niet op de markt. Het kostbare kunstvoorwerp is exclusief te bewonderen aan boord van Seven Seas Grandeur. De reden dat Regent voor de blikvanger van de kunstcollectie in zee gaat met Fabergé, is de glansrijke reputatie van het iconische juweliershuis waarin alles draait om perfectie, vakmanschap en vooral het talent om tijdsbeelden vast te leggen in kunstvoorwerpen met eeuwigheidswaarde. Regent herkent hierin de eigen werkwijze bij het ontwerp van een nieuw schip als Seven Seas Grandeur waarbij waardevolle elementen uit het verleden worden vertaald naar een glanzende toekomst, als eerbetoon aan Regent’s Erfgoed van Perfectie. 

Baanbrekende technieken geïnspireerd op de thema’s erfgoed, natuur en zeereizen

Als verwijzing naar de belangrijke rol die erfgoed speelt voor zowel Regent Seven Seas Cruises als Fabergé, is het Journey in Jewels-ei geïnspireerd op het iconische Fabergé Winter-ei van 1913. Ook zijn meerdere natuurelementen verwerkt die het leven op zee bepalen. De drieledige basis van het ei biedt een betoverende verbeelding van het epische zeereizen, met een elegante waterval van oceaangroen en subtiel turkoois en – op de buitenste schaal – kalme donkerblauwe golven die steeds lichter worden totdat ze uitbarsten in een zee van parels.

Een baanbrekend element in het design is de schaal van amber email. Het is de allereerste keer dat Fabergé deze ingewikkelde emailleertechniek zal toepassen op een ei. De buitenste schaal van het ei bestaat uit zeven bladen die de zeven zeeën verbeelden en in hun binnenste een verrassing bewaken. De details van dit goed verborgen geheim komen pas naar buiten in 2023 bij de doop van Seven Seas Grandeur.

Journey in Jewels zal ongeveer 18 centimeter hoog worden. Voor de complete periode van concept tot realisatie wordt 24 maanden uitgetrokken.

Bekendmaking van de Spotlight Voyages met het Fabergé-thema

Ter viering van de geboorte van het Journey in Jewels-ei hebben Regent Seven Seas Cruises en Fabergé twee nieuwe Spotlight Voyages ontwikkeld. Tijdens deze exclusieve cruises kunnen gasten tot in detail kennismaken met de wereld van Fabergé, zowel dankzij unieke kleinschalige rondleidingen, als door fascinerende lezingen.

De eerste speciale vaart wordt geleid door Dr. Géza von Habsburg, Curator-Directeur bij Fabergé aan boord van Seven Seas Splendor. Het schip vertrekt in juni 2023 vanuit het Engelse Southampton, met als bestemming de Zweedse hoofdstad Stockholm. Onderweg ontdekken gasten allereerst hoe hecht de banden zijn tussen Fabergé, Groot-Brittannië en het Britse koningshuis. Vervolgens wordt in Scandinavië de geschiedenis belicht van de vakmensen van Fabergé en de Fabergé-collecties in Denemarken, Noorwegen en Zweden.

In 2024 zal Sarah Fabergé, achterkleindochter van Peter Carl Fabergé en medeoprichter van de Fabergé Heritage Council, ook een exclusieve vaart van Seven Seas Grandeur begeleiden.

Lees ook: Culinair cruisen met Regent Seven Seas Cruises

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *