5 activiteiten voor de perfecte stedentrip naar Porto

Porto is met zijn pittoreske steegjes, prachtige architectuur en culinaire hoogstandjes een absolute aanrader voor een winterse citytrip.

Porto, de stad van de port, is met zijn pittoreske steegjes, mooie architectuur en culinaire hoogstandjes zeker niet alleen een aanrader in het voorjaar of de zomer. In de winter geniet je in Porto van milde temperaturen en de mogelijkheid om zonder menigte gigantische streetartwerken te bewonderen. Hieronder vind je alvast 5 activiteiten voor de perfecte stedentrip naar Porto.

– Food tour – Porto is een onwijs gastronomische stad en een leuke manier om de stad goed te leren kennen is door het volgen van een food tour. Dan struin je door de oude stad en proef je o.a. Portugese koffie, Pastel de Nata, de beste kaas en worst in een 100 jaar oude winkel en uiteraard verschillende soorten port.

Wijncursus bij WOW – De gehele winter kunnen reizigers bij WOW, het nieuwe culturele district van Porto, verschillende wijncursussen volgen bij The Wine School. Perfect voor een koude dag! Zo is er een wijn & chocolade pairing workshop, een cursus over Portugese wijngebieden en een cursus over verschillende druivensoorten.

Fado show in een Cálem wijnkelder – Fado, de volksmuziek van Portugal, is Unesco immaterieel cultureel erfgoed. Ga deze stedentrip naar de Cálem wijnkelder, waar regelmatig fadoconcerten plaatsvinden. Geniet ondertussen van een goed glas port en maak na afloop een rondleiding door de wijnkelder.

Museumhoppen in Vila Nova de Gaia – In Vila Nova de Gaia ligt WOW, waar je 7 interessante musea vindt. Van het chocolademuseum The Chocolate Story tot Planet Cork. Op een interactieve manier leren bezoekers hier alles over de trots van Portugal. Er staat zelfs een kunstmatige kurkeik op ware grootte en, niet zoals in andere musea, mogen bezoekers alles aanraken. Ook kun je bij The Wine Experience een proeftest doen met jelly beans. Tijdens deze test ontdek je hoe belangrijk geur is voor de smaak van een wijn. Kortom: interactieve musea die zich uitstekend lenen voor een dag museumhoppen.

Palácio da Bolsa – Palácio da Bolsa, het beurspaleis, is een van de mooiste gebouwen van Porto! De neoklassieke stijl van Joaquimda Costa Lima Júnior maken het een iconisch gebouw. Bezoek ook zeker de Arabische Salon en waan jezelf even in een andere wereld.

Lees ook: 5 wijnhuizen waar je de lekkerste wijn van Tenerife proeft

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *