5 redenen voor een winterse break naar Muscat

Wie niks heeft met kou en sneeuw en zich liever wil onderdompelen in een totaal andere cultuur, moet een stedentrip maken naar de hoofdstad van Oman. In Muscat vind je geen wolkenkrabbers, geen hordes toeristen, maar wel een prachtige architectuur, boeiende koffierituelen, een gastvrije bevolking en een uitstekende cuisine. Dit zijn onze 5 redenen voor een winterse break naar Muscat.

  1. Sultan Qaboos Grand Mosque – Deze moskee is een waar sprookje, dat recht uit Aladin lijkt te komen. Het duurde welgeteld zes jaar om Sultan Qaboos Grand Mosque te bouwen. Je vindt er vijf minaretten en de grootste is een indrukwekkende 91,5 meter lang. Er hangt een kandelaar van 14 meter hoog, met zo’n 600.00 Swarovski kristallen. Hier kijk je je ogen uit!
  2. Kahwa–koffieritueel – Koffie wordt in het Arabisch kahwa genoemd en in Oman verwijst kahwa naar een uitgebreide ceremonie die staat voor de gastvrijheid van Oman. Kahwa is niet enkel koffie maar koffie met dadels, fruit, zoetigheden en gebak. De kahwadrank is een unieke melange van Arabische koffie, die vaak wordt gemengd met kardemon. Een bijzonder ritueel om mee te maken!
  3. Royal Opera House – Het Royal Opera House is een fotogenieke spot, waar optredens plaatsvinden van grote namen binnen onder meer de opera, ballet en jazzwereld. Een optreden in dit gigantische witte paleis met kristallen kroonluchters en torenhoge plafonds is een once in a lifetime beleving.
  4. Wadi Dayqah – Op slechts 90 minuten rijden van Muscat ligt Wadi Dayqah, een groene oase. Het is de grootste dam van Oman en ligt in een prachtige kalkstenen vallei. Zwem in het smaragdgroene water van Wadi al Arbaeen en volg een van de twee canyoning routes, met op de achtergrond watervallen en rotspoelen.
  5. 4 en 5-sterren hotel langs de kust – Muscat heeft meerdere luxe 4 en 5 sterrenhotels langs de kustlijn, waardoor je tijdens je stedentrip ook kunt genieten van strand, kraakhelder water en een indrukwekkend onderwaterleven.
Lees ook: 5 aanraders voor een stedentrip naar Washington D.C.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *