5 tips voor de perfecte winterse citytrip naar Ottawa

Wie deze winter wil ontsnappen naar een magische stad moet naar Ottawa! In de hoofdstad van Canada kunnen reizigers de bruisende stad combineren met een sneeuwavontuur. Met uitstekende restaurants en activiteiten als schaatsen, skiën en een luxueuze spa is het hier heerlijk toeven. Wijn geven je alvast 5 tips voor de prefecte winterse citytrip naar Ottawa.

  1. Ga relaxen in Nordik Spa-Nature – Op slechts 10 minuten rijden van downtown Ottawa vind je Nordik Spa-Nature. Een indoor-outdoor oase in Scandinavische stijl. Van Källa, een groot zoutwater bad van vijf meter diep, tot een infinity pool met uitzicht op de bossen.
  2. Ga schaatsen op het Rideau kanaal – In de winter verandert het Rideau kanaal in de grootste natuurlijke ijsbaan ter wereld. Schaats 7,8 km dwars door Ottawa. Dag en nacht, 24 uur per dag, kan je drievoudige axels maken op dit Unesco werelderfgoed. Heb je je van je beste ‘schaatskant’ laten zien? Dan geniet je van een versgebakken beavertail.
  3. Bezoek een museum – Ottawa is een paradijs voor cultuurliefhebbers! En wat is er fijner dan een museumbezoek als het buiten vriest? Bezoek één van de 7 nationale musea van Ottawa, zoals de National Gallery of Canada, een modern gebouw met de meest uitgebreide collectie Canadese kunst.
  4. Ga shoppen op de ByWard Market – De ByWard Market, een wijk met een van de oudste markten van Canada, wordt s ’winters verlicht door honderden lampjes. Struin van boetiek naar boetiek en verwen je smaakpapillen met diverse keukens, van Indiaas tot Libanees en Canadees.
  5. Ga skiën bij Camp Fortune – In Gatineau Park, op slechts 20 minuten rijden van downtown Ottawa, ligt Camp Fortune. Dit ski-en snowboardcentrum biedt meer dan 20 verschillende afdalingen en je kunt er zelfs ’s nacht skiën.
Lees ook: Ontdek meer dan 80 nieuwe musea in Ottawa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *