MSC Cruises doopt MSC Seascape in New York

Het nieuwste schip in de vloot van MSC Cruises is officieel gedoopt tijdens een traditionele maritieme in Manhattan, New York. MSC Seascape gaat in de Caraïben varen.

msc seascape doop cruise schip

MSC Cruises heeft op 7 december MSC Seascape verwelkomd binnen haar vloot. Het nieuwste vlaggenschip van de maatschappij werd officieel gedoopt in de Manhattan Cruise Terminal van New York ter ere van het feit dat deze stad vanaf april 2023 tot haar thuishavens gaat behoren. Hierdoor zullen gasten van MSC Cruises uit Noord-Amerika en de rest van de wereld uit nog meer Noord-Amerikaanse inschepingshavens en routes kunnen kiezen.

Een van de hoogtepunten tijdens de traditionele maritieme ceremonie was een optreden van de internationale singer-songwriter Matteo Bocelli, die nog geen maand geleden ook al te horen was tijdens de doopceremonie van MSC World Europa.

Beschermvrouwe van de MSC Cruises vloot en internationaal filmicoon Sophia Loren zegende het schip virtueel terwijl Alexa Aponte-Vago, dochter van MSC Group’s oprichter en executive chairman Gianluigi Aponte, het traditionele doorknippen van het lint verrichtte om het schip officieel een naam te geven. Loren deelde haar gelukswensen voor het nieuwe schip en merkte op: “Een van de hoogtepunten van de afgelopen 20 jaar was het officiëren van de doop van de MSC Cruises vloot, niet alleen omdat de Apontes als familie voor mij zijn geworden, maar ook omdat MSC altijd een speciale plaats in mijn hart heeft ingenomen. Laat mij de MSC Seascape, haar geweldige bemanning en al haar passagiers zegenen.”

MSC Seascape is het 21ste schip binnen de vloot van MSC Cruises en is het tweede schip dat is gelanceerd in minder dan een maand tijd. In juni 2023 zal het tweede LNG-aangedreven schip van de maatschappij, MSC Euribia, in de vaart worden genomen.

Ne de officiële plechtigheid vertrok MSC Seascape vanuit New York naar haar nieuwe thuishaven Miami. Daar begint ze aan haar eerste seizoen van cruises naar het Caraïbisch gebied en de Bahama’s. Het nieuwe vlaggenschip voor de VS biedt twee vaarroutes aan:

  • Oostelijke Caraïben: Doet Ocean Cay MSC Marine Reserve en Nassau op de Bahama’s, San Juan in Puerto Rico en Puerto Plata in de Dominicaanse Republiek aan
  • Westelijke Caraïben: Doet Ocean Cay MSC Marine Reserve, Cozumel in Mexico, George Town op de Kaaimaneilanden en Ocho Rios in Jamaica aan

Contacteer ons voor meer informatie en om je vakantie met MSC Cruises te boeken.

Lees ook: 5 aanraders voor een stedentrip naar Washington D.C.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *