MSC World Europa officieel gedoopt in Qatar

Het nieuwe vlaggenschip van MSC Cruises is afgelopen weekend officieel gedoopt in Doha, Qatar. MSC World Europa is ’s werelds grootste milieugerichte cruiseschip, dat ook op het gebied van design en gastenervaring nieuwe wegen inslaat.

Afgelopen weekend was het groot feest in de gloednieuwe Grand Cruise Terminal in Doha, Qatar. MSC Cruises, ’s werelds derde grootste cruisemaatschappij, vierde er de officiële doopceremonie van haar nieuwste vlaggenschip MSC World Europa.

Samen met partners Qatar Airways maken de vieringen deel uit van MSC’s algemene betrokkenheid bij Qatar, waarmee MSC Cruises zijn inzet versterkt om de groei van het internationale toerisme daar en de bredere regio van het Midden-Oosten te ondersteunen.

De officiële doopceremonie van het schip, een oude maritieme traditie, vond plaats in aanwezigheid van de kapitein van het schip, kapitein Marco Massa, internationale media en reisagenten uit de hele wereld.

Onder leiding van komiek, producent en ondernemer Hamad Al Amari werden de gasten getrakteerd op optredens van lokale artiesten, een geavanceerde videoprojectie op de romp van het schip, een indrukwekkende luchtshow met maar liefst 600 drones en een optreden van de internationale singer-songwriter Matteo Bocelli.

Het absolute hoogtepunt van de ceremonie was het moment waarop de officieren van het schip, samen met boordpersoneel van Qatar Airways, het podium betraden. Vervolgens sprak doopmeter H.E. Sheikha Hind bint Hamad Al Thani haar zege uit over het schip en haar bemanning en knipte ze het blauwe lint door waarop een grote fles champagne tegen de romp stukgeslagen werd.

De glamoureuze avond wordt afgesloten met een spectaculaire vuurwerkshow tegen de prachtige skyline van Doha en een gastronomisch galadiner in de elegante restaurants van het schip.

Drijvend luxeresort

Met 22 dekken, 215.863 GT’s, een breedte van 47 meter, 40.000 m2 openbare ruimte en 2.626 kajuiten is MSC World Europa een ultramoderne stedelijke metropool op zee die een ware wereld aan verschillende ervaringen biedt en een nieuwe standaard voor de cruise-industrie zet.

MSC World Europa is het eerste schip in de baanbrekende World Class van de rederij. In het drijvende luxeresort kan je gezellig flaneren op de binnen- en buitenpromenade en de 33 restaurants, bars en lounges, elk met een eigen stijl en sfeer, ontdekken. Aan boord vind je, naast de 3 hoofdrestaurants, onder meer 6 specialiteitenrestaurants en 7 gloednieuwe bar- en caféconcepten.

Voor verveling is er aan boord van het nieuwe schip geen plaats. Zo kan je volop genieten van nieuwe entertainmentopties in high-tech locaties, baantjes trekken in een van de 6 zwembaden, aan je conditie werken in de gym of lekker ontspannen in de grote wellness area.

Voor wie op zoek is naar de ultieme luxe op zee is er de luxueuze MSC Yacht Club. Met 152 luxekajuiten en ruimte voor 304 gasten, is luxueuze schip-in-een-schip meteen het grootste aan boord van de schepen van MSC Cruises. Voor de kleinsten biedt MSC World Europa de grootste en meest actievolle kinderruimte tot nu toe.

MSC World Europa zal haar eerste seizoen in het Midden-Oosten doorbrengen met cruises van 7 nachten naar Dubai, Abu Dhabi, Sir Bani Yas Island, VAE, Dammam, Saoedi-Arabië en Doha, Qatar. De eerste afvaart van het schip staat gepland op 20 december. Het wordt een speciale reis van 4 nachten van Doha, Qatar naar Dubai in de Verenigde Arabische Emiraten.

Na haar winterseizoen vertrekt MSC World Europa op 25 maart 2023 vanuit Dubai naar de Middellandse Zee. In de zomer van 2023 zal het schip cruises van 7 nachten aanbieden waarbij de Italiaanse havens Genua, Napels en Messina, evenals in Valletta op Malta, Barcelona in Spanje en Marseille in Frankrijk bezocht worden.

Lees ook: Oceania Cruises stelt nieuwe Tropics & Exotics Voyages voor

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *