Brussels Airlines stelt nieuwe Belgian Icon voor

Brussels Airlines heeft een gloednieuwe Belgian Icon – vliegtuig met speciale livery – voorgesteld. Terwijl de eerste Trident uitsluitend gewijd was aan de Rode Duivels vertegenwoordigt het nieuwe vliegtuig zowel het mannelijke Belgische voetbalteam als de Red Flames, het nationale vrouwenteam.

brussels airlines trident

Als ambassadeur van België is Brussels Airlines al jaren de officiële luchtvaartmaatschappij van zowel de Rode Duivels als de Red Flames.

De eerste Trident, gewijd aan de Rode Duivels, werd in april 2016 onthuld en heeft de nationale mannenploeg naar verschillende wedstrijden gevlogen, waaronder het EK in Bordeaux in 2016 en het WK in Rusland in 2018. Eerder dit jaar vloog Trident ook de Red Flames naar Engeland voor het EK. Na meer dan 8.000 vluchten die passagiers van Brussels Airlines over heel Europa brachten werd het vliegtuig in oktober 2022 teruggegeven aan de leasingmaatschpapij.

Vele studies tonen aan dat genderstereotypen in de sport helaas nog steeds wijdverspreid zijn en dat er te weinig aandacht is voor meisjes en vrouwen. Brussels Airlines is dan ook trots dat het met de nieuwe Trident een kleine bijdrage kan leveren aan het doorbreken van die barrières door de Red Flames in de kijker te zetten, naast de Rode Duivels.

Het opvallende rode vliegtuig met donkere staart is beschilderd met een drietand die naadloos overgaat in een vlam, de perfecte mix van de logo’s van beide teams.

Lees ook: 5 activiteiten voor de perfecte stedentrip naar Porto

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *