Brussels Airport verwelkomde in oktober bijna 1,9 miljoen passagiers

In oktober verwelkomde Brussels Airport bijna 1,9 miljoen passagiers, wat neerkomt op 81% van het aantal passagiers in dezelfde maand in 2019. Daarmee is oktober de 4de maand op rij met een percentage dat boven de 80% ligt.

In oktober mocht Brussels Airport 1.871.732 passagiers verwelkomen. Dit komt neer op 81% van het aantal passagiers van september 2019. De sterke toename van het passagiersverkeer die de luchthaven deze zomer vaststelde zet zich voort. Oktober is namelijk de 4de opeenvolgende maand met (meer dan) 80% van de passagiersaantallen van voor de crisis. Net zoals in september houdt de groei van de zakenreizen aan, na een sterke daling tijdens de Covid-crisis. Op Brussels Airport zien ze ook meer Nederlandse reizigers, die de drukte op de Nederlandse luchthavens willen vermijden.  

Doordat de herfstvakantie in het Franstalig onderwijs een week eerder begon, kende de maand oktober ook een sterke stijging van het aantal vertrekkende passagiers. 

Het aandeel vertrekkende transferpassagiers bedraagt 15%. Dat is 4 procentpunten lager dan het percentage in 2019 door de sterke toename van het aantal lokale passagiers. 

De tien populairste bestemmingen in oktober waren respectievelijk Spanje, Duitsland, Italië, Turkije, Portugal, de Verenigde Staten, Frankrijk, Griekenland, het Verenigd Koninkrijk en Marokko. Met name Turkije en Griekenland wisten hun resultaten van oktober 2019 te overtreffen als gevolg van de vroegere start de herfstvakantie. 

Toenemend aantal vliegbewegingen

Het totale aantal vliegbewegingen is met 22% gestegen ten opzichte van oktober 2021, tot 16.818 vliegbewegingen. Dit aantal blijft 18% lager in vergelijking met oktober 2019, voor de crisis. Het aantal passagiersvluchten vertegenwoordigt 75% van het totale aantal passagiersvluchten in oktober 2019. Het gemiddeld aantal passagiers aan boord blijft hoog, met een gemiddelde van 140 passagiers per vlucht, tegenover 131 in 2019. De bezettingsgraad van de vluchten blijft dus toenemen, evenals de inzet van grotere vliegtuigen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *