Belg gebruikt resterende vakantiedagen voor een citytrip dicht bij huis

Na twee coronajaren heeft de Belg weer volop vertrouwen in het veilige karakter van een stedentrip. Veel Belgen hebben nog enkele vakantiedagen over die ze graag willen doorbrengen op een sfeervolle plaats waar ze nog nooit of al geruime tijd niet meer zijn geweest. Parijs is de koploper, maar ook Londen, Amsterdam, Keulen en zelfs een weekendje Antwerpen zijn dezer dagen weer bijzonder populair.

london

De laatste weken merkt TUI een grote opleving van citytrips naar de buurlanden waar je makkelijk met je eigen wagen of per trein heen reist. Cultuursteden hebben het de twee voorbije jaren qua toerisme bijzonder hard te verduren gehad. Niet verwonderlijk omdat reizigers in volle coronaperiode de plaatsen wilden vermijden waar veel mensen samenkomen. Intussen is de situatie helemaal veranderd: de meeste Europeanen zijn gevaccineerd of hebben immuniteit opgebouwd, en hebben vertrouwen dat de pandemie van toen zich deze winter niet meer zal herhalen. En dus wordt er weer gereisd, ook naar de steden die al decennialang heel populair zijn.

Tijdens deze winterdagen zijn de steden in onze buurlanden aan een sterke opmars bezig. Het is koud in het noordelijk deel van Europa, maar net tijdens deze kerstperiode zijn de bekendste cultuursteden bijzonder sfeervol. Men kan er gezellig gaan shoppen of genieten van een warme sfeer in de talloze restaurants en cafés. En ook het bezoek aan een museum, kathedraal of een paleis baadt tijdens de wintermaanden in een andere, meer ingetogen sfeer.

Zoals elk jaar hebben behoorlijk wat Belgen nog enkele verlofdagen die ze deze maand moeten opnemen. Uit de reacties in de TUI reisbureaus en het call center bleek eerder al dat veel koppels informeerden naar een stedentrip van vier à vijf dagen. Intussen lopen de boekingen voor de cultuursteden in onze buurlanden vlot binnen en mag er gerust gesproken worden van een ware revival.

Koploper is Parijs. De stad van de liefde herstelt weer in al zijn glorie en prijkt ongeëvenaard op de eerste plaats. Londen, dat extra werd geplaagd door de Brexit-perikelen, gaat er zelfs 500% op vooruit. De beroemde Boxing Day op 26 december, het shoppingmoment van het jaar en een sterke toeristische troef, kan je er dit jaar weer volop beleven. Ook de winterse gezelligheid langs de grachten van nabijgelegen Amsterdam bekoort weer vele Belgen. Keulen is dan weer populair omwille van de intense kerstsfeer in de stad. Keulen mag dan wel dichtbij zijn, het is toch zo anders want de stad telt maar liefst zeven kerstmarkten.

Bij wie liever nog dichterbij blijft is Antwerpen een van de favoriete keuzes. Met het recent heropende Koninklijk Museum voor Schone Kunsten is de stad dan ook een uitstekend idee voor een weekendje weg, dicht bij huis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *