Brussels Airport verwelkomde bijna 1,5 miljoen passagiers in november

In november verwelkomde Brussels Airport bijna 1,5 miljoen passagiers, wat neerkomt op 74% van het aantal in 2019. Na vier maanden met passagiersaantallen boven de 80% telt de maand november zoals gebruikelijk minder vakantiegangers. Daarnaast heeft ook de vakbondsactie op 9 november zijn impact gehad op de bezoekersaantallen.

In de maand november mocht Brussels Airport 1.468.594 passagiers verwelkomen, wat neerkomt op 74% van het aantal passagiers in november 2019. Na vier maanden op rij met passagiersaantallen boven de 80% ten opzichte van 2019, voor de Covid-crisis, waren er in de maand november zoals gewoonlijk minder vakantiegangers. De nationale manifestatie van 9 november had eveneens een negatief effect op de cijfers, en zorgde voor ongeveer 30.000 passagiers minder, zonder deze actiedag zou in november de kaap van 1,5 miljoen passagiers zijn gehaald. 

Omwille van het einde van de herfstvakantie waren er deze maand een groter aantal aankomende dan vertrekkende passagiers in deze maand. 

De tien populairste bestemmingen in november waren respectievelijk Spanje, Duitsland, Italië, het Verenigd Koninkrijk, Turkije, Frankrijk, de Verenigde Staten, Zwitserland, Portugal en Marokko. Turkije en Marokko wisten hun resultaten van november 2019 te overtreffen. 

Het aantal vertrekkende transferpassagiers bedraagt 18%. Dat is 6 procentpunten lager dan het percentage in 2019. 

Lichte toename aantal vluchten 

Het totale aantal vliegbewegingen is met 9% gestegen ten opzichte van november 2021, tot 13.989 vliegbewegingen. Dit aantal blijft 23% lager in vergelijking met november 2019, voor de crisis. Het aantal passagiersvluchten bedraagt deze maand 71% van het aantal passagiersvluchten in dezelfde maand in 2019. Gemiddeld waren er 135 passagiers aan boord, 6 passagiers per vlucht meer dan in 2019 (129). 

Lees ook: THE LOFT by Brussels Airlines and Lexus verkozen tot ‘Europe’s Leading Airline Lounge’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *